Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamın genel durumu

Bardolf

Yeni Üye
Merhabalar, yeni katıldım aranıza merak ettiğim bir kaç konu vardı yardımcı olabilirseniz çok sevinirim…

Cabbar’ı kısaca tanıtayım yaklaşık 5 cm boyunda hareketli bir arkadaş yüzmesi falan düzgün yuvası güzel geniş su seviyesi boyunun 3 katı falan geniş bir kuru zemini var uv lamba ve tutucusu siparişi verdim bi türlü ulaşmadı elime bunu ne sıklıkla ve nasıl kullanmalıyım bilgi verirseniz sevinirim

Torx-Shell aldım bunu tam olarak nasıl kullanmam lazım
Sera Raffy I aldım bunu ne sıklıkla kullanmalıyım
Kuru karides aldım bunu ne sıklıkta kullanmalıyım
Sera Raffy P normal yem var bide bundan kaç tane atmalıyım günde
Yemleri de sabah akşam olarak veriyorum mutlu bence halinden yardımlarınızla daha düzenli hale getiririz ve daha mutlu oluruz diye düşünüyorum.

Şimdiden teşekkürler

Foruma hoşgeldiniz.

Uv ampul şu an acil değil. Isıtma ampulü alacaksınız uvb ampulü 7-8 cm kabuk boyu sonrası kullanırsınız. Bu konuda lamba hakkında bilgi verdim.

Tor-shell kabuk jeli ya da sertleştiricisi ise iade edin açtıysanız çöpe atın bunun bir faydası yok. Kabuğun hava almasını önleyip deforme ediyor.

8 cm kabuk boyuna kadar günde iki öğün sonrasında tek öğüne düşüyoruz.

Sabah raffy P yemi akşam sera raffy I yemi verin. Raffy P'yi 2-3 adet gammarusu 6-7 adet verin.

6 cm kabuk boyu sonrası ek yemler alacaksınız.

Açık yem kullanmıyoruz. Bu bayat yada parazit yumurtası taşıyabilir.

Akvaryumda bakıyorsunuz sanırım su ısıtıcı da alacaksınız. Tetra ht 100 watt alın. Bu kaliteli grupta tam batan ısıtıcıdır tabana yakın yatay konumlandırırsınız. Su derinliği en az 15 cm olacak. Isıtıcının güvenliği için.

Tabana sarı silis kum alın. 0.5-1 mm aralığında çapa sahip olacak. Vitasand pro78 marka en kalitelisi ama şu an piyasada yok. Atakan petshopta uygun çapta satılıyor. Kimyasal değmemiş küçük leğende 2-3 kiloluk partiler halinde el yakmayan sıcaklıkta su ile mıncıklayarak tozunu çıkarın. Birkaç tur yıkayacaksınız.

Geri