Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağamın göz enfeksiyonu

miraynf

Yeni Üye
Merhaba daha önce Cem Bey ile konuşmuştuk. 2 kaplumbağamdan 1 tanesi sayenizde düzeldi fakat diğeri hala düzelmedi. Gentagut damla tedavisinin 11. günündeyim. 2 gün önce ilk defa bir gözünü açtı daha sonra açmadı. Görseline bakabilirsiniz. Sizce gözleri nasıl biraz da olsa düzelmiş mi ? Hafif beyazlık var gibi. Bir de kabuğunda beyazlıklar var ve yanları özellikle kuyruk kısmına yakın olan kısım çok yumuşak. Yemek yemediğinden mi kaynaklı yoksa fırçalamam gerekiyor mu ? Göz damlasına devam etmeli miyim ? Şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

• 1.jpeg
    1.jpeg
    63.9 KB · Görüntüleme: 10
  • 2.jpeg
    2.jpeg
    68.6 KB · Görüntüleme: 11
  • 3.jpeg
    3.jpeg
    67.5 KB · Görüntüleme: 11
  • 4.jpeg
    4.jpeg
    79.2 KB · Görüntüleme: 11
  • 5.jpeg
    5.jpeg
    76 KB · Görüntüleme: 10
Gözünde hala iltihap var. İlaca devam edin. Damlattıktan sonra kuru yerde bekletiyorsunuz değil mi?

Beyazlıklar kireç tortusu. Bu boydaki hayvanlarda arka kısım öne göre yumuşak olur o açıdan bir sorun yok. Fırçalık bir durumda yok.

Bir arkadaşımız video atmıştı A ve D vitamini şeffaf hap şeklinde kapsülünden alıp gözlerine 1 damla damlatarak uygulamış. Şişlik indi demişti. Pahalı değilse ondan alıp deneyebilirsiniz. Sanırım yağlı olduğu için iltihabı kaygınlaştırıp çıkmasını kolaylaştırıyor.

Göz damlasına devam edin.

Evet damlattıktan sonra 25 30 dakika kuru yerde bekletiyorum. O zaman 1 hafta daha gentaguta devam edeyim hala geçmemiş olursa dediğiniz kapsülden alayım. Bir de akvaryum için filtre önerisinde yardımcı olabilir misiniz. Uzunluk 50cm genişlik 18cm yükseklik 30cm akvaryumun boyutu bu şekilde hangi filtreyi önerirsiniz baktıklarım hep büyük filtrelerdi. Önerdiğiniz 100 wat ısıtıcıyı da söyledim yolda. Hem ısıtıcı hem filtre büyük olursa kaplumbağalara pek alan kalmaz diye düşündüm o yüzden önerinizi bekliyorum.

O akvaryuma sunsun hj752 alın. Bu yatay olarakta kullanılabiliyor.

İlerde bozulmazsa ömürlük akvaryumda sudaki derileri toplamada dış filtreye takviye olarak kullanırız.

Geri