Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamın gözü şiş damla kullandım geçmedi ne yapmam lazım?

Miele

Bronz 5 Üye
Su kaplumbağamda 2 3 kaftadır bir farklılık göryordum gözü şiş duruyor gibiydi başka belirti olmayınca bana öyle geldi sandım sonra iyice şişti kapandı açamaz oldu hemen buraya baktım daha önce aynı sorunu yaşayan birine genta damla önermişsiniz onu 1 haftadır kullanıyorum sabah akşam düzenli ama geçmedi şişmeye devam etti şimdi hiç açamıyor gözünü suyuna girmiyor çok zorunda kalmadıkça suyuna metilen mavisi damlatıyorum su filtresi var ısısı 28 derecede ne yapsam bilemedim korkuyorum gözünü açabilse yemesinde bir şey yok ama göremediği için yemek deyiyemiyor

Ekli dosyalar

• 17507017461046001777114229800487.jpg
    11 MB · Görüntüleme: 22
  • 17507019120877813036753120427692.jpg
    10.7 MB · Görüntüleme: 13
  • 17507019363902550751691898170119.jpg
    10.4 MB · Görüntüleme: 10
Gözün sadece yandan atın fotosunu bide nasıl kullandığınızı atın daha iyi yardımcı olsunlar

Su kaplumbağamda 2 3 kaftadır bir farklılık göryordum gözü şiş duruyor gibiydi başka belirti olmayınca bana öyle geldi sandım sonra iyice şişti kapandı açamaz oldu hemen buraya baktım daha önce aynı sorunu yaşayan birine genta damla önermişsiniz onu 1 haftadır kullanıyorum sabah akşam düzenli ama geçmedi şişmeye devam etti şimdi hiç açamıyor gözünü suyuna girmiyor çok zorunda kalmadıkça suyuna metilen mavisi damlatıyorum su filtresi var ısısı 28 derecede ne yapsam bilemedim korkuyorum gözünü açabilse yemesinde bir şey yok ama göremediği için yemek deyiyemiyor
Siz ilaca devam edin agzını açıyorsa 45 derecelik açıyla tutup 2 damla damlatın damla arasında 10 saniye süre koyun ağzını açmıyorsa dik tutup ruj sürer gibi sürün ilacı

Akvaryumun bir resmini atar mısınız?

Isıtma lambası veya uvb var mı varsa ne kullanıyorsunuz model ve güçlerini lütfen yazın.

İlacı gözüne damlattıktan sonra 25dk kadar kuru, sıcak, temiz bir yerde bekletin.
Damlanın gözüne işlediğinden emin olun.

Isıtma lambam yok sadece su ısıtıcım ve filtrem var gündüzleri camın önünde masam ondan güneş gördüğü için uv lamba almamıştım ama almam şart anlaşılan yüklediğim görsel de ısıtıcımı çıkarmıştım bir arkadaşım yazın hastayken ısıtıcı kullanırsan mikrop üremesi artar iltihabı artar demişti çıkarmıştım o yüzden evim sıcak oluyor hep dereceyi kontrol ediyorum 28 derecede oluyor, damlayı damlatıp dışarıda kuru alanda bekletiyorum 15 20 dk eve gittiğimde gözünün detaylı fotoğrafını atayım

Ekli dosyalar

• 20250618_024204.jpg
    5.1 MB · Görüntüleme: 9
Kuru alan malzemesi olarak taş kullanmayın. Taştan soğuk yer akciğer enfeksiyonuna neden olur.

Filtre tamamen su içinde olacak. yoksa filtre patlar. Hayvanı öldürürsünüz.

Sabaha doğru hava aydınlanmadan önce dereceye bakın su 27 derecenin altında ise su ısıtıcıyı takın.

Yanlış uvb kullanımı da göz enfeksiyonuna neden olur onun için sordum. Uvb yi 8cm kabuk boyundan sonra kullanıyoruz. Almadan önce tekrar danışın bunların çoğu insan ve hayvan için zararlı.

Isıtma lambası her yaşta her mevsimde kullanılır. Isıtma lambası olarak sadece armut halojen ampul kullanıyoruz diğer tip olanlar hayvanı yakar. Mesafe ve mevsime göre 28,42,52,72 Watt olanlar alınabilir.

Teşekkür ederim bilgilendirme için sabah erken kalkıyorum zaten işe giderken kalktığımda kontrol edeyim dereceyi, kuru alan olarak başka çözüm bulamadım su seviyesine göre internette şeffaf saklama kabının bir yüzünü u şeklinde kesiyorlar pilatform gibi kesilen parçayı suya indiriyorlar ondan yaptım ama çıkmadı korktu ve kutuyla zeminin altı dar kalıyordu oraya sıkılıyordu boğulur diye korktum petshoplarda satılan kuru alanlar da su seviyesinden aşağıda kaldı önerilerinize açığım kuru alan için

Teşekkür ederim bilgilendirme için sabah erken kalkıyorum zaten işe giderken kalktığımda kontrol edeyim dereceyi, kuru alan olarak başka çözüm bulamadım su seviyesine göre internette şeffaf saklama kabının bir yüzünü u şeklinde kesiyorlar pilatform gibi kesilen parçayı suya indiriyorlar ondan yaptım ama çıkmadı korktu ve kutuyla zeminin altı dar kalıyordu oraya sıkılıyordu boğulur diye korktum petshoplarda satılan kuru alanlar da su seviyesinden aşağıda kaldı önerilerinize açığım kuru alan için
Kuru alan için maalesef hazırı yok. Benim bunca seçenek arasında tek uygun gördüğüm çözüm pprc boru ile iskelet yapıp 1. Kalite plastik meyve kasasının ızgarası iskelete kaplamak.
Bu da malzeme gerektiriyor. Bundan bi 30 tane yapıp bir akvaryumcuya yapıp sattım ileride tekrar satışını yaparsam size de haber ederim.

Hayvanın gözlerini atabilir misiniz.

Gözleri böyle az bir şey açılıyor genta gut u damlattım mı iyice yumuyor ve elleriyle gözlerini sürtüyor açmıyor iştahı yerinde gözü açılır da görürse iştahla yiyiyor bazıları kabuğun altında pembelik olabilir demiş öyle bir belirtisi yok gibi duruyor pembelik göremedim pek

Ekli dosyalar

• 17507833637116636364983212645212.jpg
    10.8 MB · Görüntüleme: 8
  • 17507833851938001140060132193443.jpg
    11.1 MB · Görüntüleme: 4
  • 17507834108707704800143650016464.jpg
    10.9 MB · Görüntüleme: 4
  • 17507834961068217015516943145831.jpg
    11 MB · Görüntüleme: 4
Kuru alan için maalesef hazırı yok. Benim bunca seçenek arasında tek uygun gördüğüm çözüm pprc boru ile iskelet yapıp 1. Kalite plastik meyve kasasının ızgarası iskelete kaplamak.
Bu da malzeme gerektiriyor. Bundan bi 30 tane yapıp bir akvaryumcuya yapıp sattım ileride tekrar satışını yaparsam size de haber ederim.

Hayvanın gözlerini atabilir misiniz.
Teşekkür ederim ben de bahçemizdeki erik ağacının dallarından iskele yapmayı denemiştim suyu ılık olunca demleme çay gibi dalların özü suya geçti kullanamadım borularla deneyeyim su tesisatı malzemeleri satan yerde bulurum heralde boruları neyle yapıştırdınız?

Teşekkür ederim ben de bahçemizdeki erik ağacının dallarından iskele yapmayı denemiştim suyu ılık olunca demleme çay gibi dalların özü suya geçti kullanamadım borularla deneyeyim su tesisatı malzemeleri satan yerde bulurum heralde boruları neyle yapıştırdınız?
Yapıştırma borular kesinlikle Sağlığa zararlıdır.

Pprc beyaz olacak. Pprc kaynak makinesi ile birleştiriliyor.

Ahşap olmaz. Özellikle dışarıda beklemiş.

Bu hem bütün pisliği suya salar ve zamanla kaplumbağa dışkılarıda ahşap gibi gözenekli yerlerde birikir. Ciddi göz ve kulak enfeksiyonuna neden olur. Hayvanın kulakları balon gibi şiser.

Yapıştırma borular kesinlikle Sağlığa zararlıdır.

Pprc beyaz olacak. Pprc kaynak makinesi ile birleştiriliyor.

Ahşap olmaz. Özellikle dışarıda beklemiş.

Bu hem bütün pisliği suya salar ve zamanla kaplumbağa dışkılarıda ahşap gibi gözenekli yerlerde birikir. Ciddi göz ve kulak enfeksiyonuna neden olur. Hayvanın kulakları balon gibi şiser.
Zaten kaplumbağayı içine koymamıştım aylar önce yeni sahiplendiğimde yapmıştım o iskeleyi bi denedim hemen içine koymadım kapluşu baktım su sarardı değiştirdim taş koydum uzun zamandır da öyle kullanıyordum bu aya kadar sorun yaşamamıştık 2024 ekim den beri bende

Siz ilaca devam edin agzını açıyorsa 45 derecelik açıyla tutup 2 damla damlatın damla arasında 10 saniye süre koyun ağzını açmıyorsa dik tutup ruj sürer gibi sürün ilacı
Chatgpt ye sormuştum dün genta gut fazla damlatılırsa tahriş eder gözü ara verin bırakın A vitamini eksikliği göz şişliği ve devamında tedavi olmazsa iltihaba döndürebilir dedi A vitamini kullanın ve a vitamini sentezi için uv lamba alın dedi ama güvenemedim tabi doğru mu değil mi bilmiyorum

Chatgpt ye sormuştum dün genta gut fazla damlatılırsa tahriş eder gözü ara verin bırakın A vitamini eksikliği göz şişliği ve devamında tedavi olmazsa iltihaba döndürebilir dedi A vitamini kullanın ve a vitamini sentezi için uv lamba alın dedi ama güvenemedim tabi doğru mu değil mi bilmiyorum
Chat gpt kaplumbağa konusunda tam bir facia kesinlikle güvenmeyin.

Göz kapanmasının 3 sebebi var.

Akciğer enfeksiyonu,
Göz enfeksiyonu,
Gözün yerinden çıkması veya hasar alması.

Su ısıtıcı ve ısıtma lambası yok kuru alanda taş var hayvan büyük ihtimalle hasta.

Uvb veya Göz damlasının yanlış kullanımı da gözü biraz tahriş eder(özellikle uvb ciddi tahriş eder) ve Göz enfeksiyonuna davetiye çıkartır.

Son düzenleme:
A vitamini uvb falan değil. Hayvan üşütmüş.

Kapalı gözüne sabah akşam günde 2 kere 2damla damlatın. Sağlam gözüne de bir damla damlatın. 25dk kuru sıcak bir yerde bekletin.

Göz enfeksiyonunu atması 1 ay kadar sürebilir.

Lamba, su ısıtıcı ve kuru alanı halledin. Bu da gözün kapanması için bir sebep.

Son düzenleme:
İştahsızlık, eğik yüzme, ses çıkarma, hırıltılı nefes alma, suda dibe batma, burundan baloncuk çıkarma belirtileri var mı?

Göz aralığından 2 damla girecek kadar damlatın. 25-30 dakika kuru yerde bekletin ki mikrobu kırsın.

Sonra akvaryuma alın.

Akvaryum suyunu temiz tutun. Akvaryumdan dışarı çıkarmayın. Akvaryumda gereksiz dekor, silis kum harici iri taneli kum, gözenekli yapıda taş, kaya vs. varsa çıkarın.

Ağzına da sabah akşam 45 derece açıyla tutup 2 damla damlatın. Açmazsa dik tutup 10-15 saniye arayla ikişer damla ruj sürer gibi ağız çevresine sürün.

İştahsızlık, eğik yüzme, ses çıkarma, hırıltılı nefes alma, suda dibe batma, burundan baloncuk çıkarma belirtileri var mı?
İştahı yerinde şükür sadece gözünü açamadığı için göremiyor ve kontrolsuz yüzüyor yemleri de göremiyor burnunun dibine atıyorum karideslerden karides çok daha ağır kokulu olduğu için kokudan bulup yiyiyor. Arada kuru alara çıkyama çalışırken hapşırık gibi bir ses çıkarıyor. Dibe batman yan yüzme olmadı Her zamanki gibi bir dipte bir yüzeyde normal yüzüyor burnunda baloncuk hiç fatk etmedim ama arada elime alınca çıt çıt ses çıkarıyor gibi içeriden biraz kilo oldı ondan mı oldu bilmiyorum yoksa hastalıktan mı emin değilim

Geri