Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamın gözü şiş damla kullandım geçmedi ne yapmam lazım?

Göz aralığından 2 damla girecek kadar damlatın. 25-30 dakika kuru yerde bekletin ki mikrobu kırsın.

Sonra akvaryuma alın.

Akvaryum suyunu temiz tutun. Akvaryumdan dışarı çıkarmayın. Akvaryumda gereksiz dekor, silis kum harici iri taneli kum, gözenekli yapıda taş, kaya vs. varsa çıkarın.

Ağzına da sabah akşam 45 derece açıyla tutup 2 damla damlatın. Açmazsa dik tutup 10-15 saniye arayla ikişer damla ruj sürer gibi ağız çevresine sürün.
4 er damla damlatıyordum iki gözü de şiş aslında ama biri daha ilerlemiş durumda ben onu dediğiniz ölçülere düşüreyim, sık sık temizliyorum filtresi de açık, akvaryumda kum dekor hiç yok sadece su kenarından topladığım yassı 3 4 taş var kuru alanı oluşturan. Genta gut damlasını mı azına damlatıcam ?

4 er damla damlatıyordum iki gözü de şiş aslında ama biri daha ilerlemiş durumda ben onu dediğiniz ölçülere düşüreyim, sık sık temizliyorum filtresi de açık, akvaryumda kum dekor hiç yok sadece su kenarından topladığım yassı 3 4 taş var kuru alanı oluşturan. Genta gut damlasını mı azına damlatıcam ?
Hayvan hasta kaybedebilirsiniz.

Ekipmanları halledip ilacı bahsedilen şekilde uygulayın.

1 hafta boyunca ağzına da damlatın. Bu geniş spektrumlu antibiyotiktir.

Tamamdır öyle yapmaya başladım, veterinere götürmeyi düşündüm çünkü kendi çabamla geçmiyor gibi aslında neşesi yerinde sadece gözünü açamıyor gözü kapalı olmasına ramen güzel yiyiyor koklayarak buluyor. Veterinere götürmeye korkuyorum çünkü güvenmek zor para uğruna gereksiz ilaç uygulaması yaparlarsa diye

Tamamdır öyle yapmaya başladım, veterinere götürmeyi düşündüm çünkü kendi çabamla geçmiyor gibi aslında neşesi yerinde sadece gözünü açamıyor gözü kapalı olmasına ramen güzel yiyiyor koklayarak buluyor. Veterinere götürmeye korkuyorum çünkü güvenmek zor para uğruna gereksiz ilaç uygulaması yaparlarsa diye
Evet haklısınız kaplumbağa hakkında bilgili veteriner bulmak zor. Yanlış tedavi uygulayıp hayvanı öldürebilir.

Yuva hazırlığı ve ekipman konusunda da yanlış yönlendiriyorlar.

Gözüne damlattıktan sonra bekleteceksiniz göz içine iyice yayılacak.

Damlattıktan sonra hemen suya alırsanız etkisi olmaz. 30 dakika kuru yerde bekletin.

Damla yaptıkdan sonra kuru yerde bekletiyorum 20 25 dk kadar hemen yerine koymuyorum ama daha fazla bekleteyim o zaman valla başka ne yapabilirim bilemedim bir kaç veteriner ile görüştüm egzotik hayvan baktıklarını söyleyen ama kaplumbağa üzerine tecrübeleri çok yokmuş başka ne yapabilirim bilemiyorum yapay zekaya kadar sordum cidden çaresizim şu an tavuğunu alıp hastaneye giden dayı gibi ben de kapluşumu alıp acile gidicem bi o kaldı denemediğim

Biraz sabredin hemen herşey olmaz ilaç sonra gösterir etkisini vücuda

Enfeksiyon derecesine ve sistemin uygunluğuna göre süre değişir. Ağır enfeksiyonlar 20 gün ila 1,5 ay zaman alır.

Enfeksiyon derecesine ve sistemin uygunluğuna göre süre değişir. Ağır enfeksiyonlar 20 gün ila 1,5 ay zaman alır.
Tamamdır bir veteriner ile görüştüm gentaya ek terramycın sürüyorum d vitaminine başladım gentayı da damlatoyorum azına ama merhemle arasını açıyorum gözüne damlatırken A vitaminine de başlayacağım artık gözleri tamamen kapandı hiç açanıyor yemleri ben iteklersem önüne öyle yiyiyor görmediği için en ufak harekette bir panik halinde su ısısını 28 den 30 a çıkardım sabredip bekleyeceğim o zaman teşekkür ederim 🙏🏻

Geri