Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbagamin gozunde seffaf bisey var

Gksu

Bronz 4 Üye
merhaba kaplumbagamin gozunde seffaf bisey var her gozunu actiginda seffaf sey gozukuyor sonradan cok az gidiyor ve agizindan ses cikariyor yani ilk kez bugun cikardi. surekli uyuyor bununla da bir alakasi olabilir mi bilmiyorum. suyun icindeykende burnundan su balincugu cikiyor bu da normal mi bilmiyorum diger kaplumbagamda hic gormedim yardimci olursaniz sevinirim.

merhaba kaplumbagamin gozunde seffaf bisey var her gozunu actiginda seffaf sey gozukuyor sonradan cok az gidiyor ve agizindan ses cikariyor yani ilk kez bugun cikardi. surekli uyuyor bununla da bir alakasi olabilir mi bilmiyorum. suyun icindeykende burnundan su balincugu cikiyor bu da normal mi bilmiyorum diger kaplumbagamda hic gormedim yardimci olursaniz sevinirim.
Su ısıtıcı ve ısıtma lambası var mı? Akvaryum kaç litre?

Su ısıtıcı ve ısıtma lambası var mı? Akvaryum kaç litre?
hayir henuz yok yeni sahiplendim 1 haftadir benimleler neler almam gerektigini de tam olarak bilmiyorum suan normal şu kaplumbagalarda kullanilar plastik seffaf kaptalar biliyorum cok zararli ama henuz degistirmeye firsatim olmadi.

hayir henuz yok yeni sahiplendim 1 haftadir benimleler neler almam gerektigini de tam olarak bilmiyorum suan normal şu kaplumbagalarda kullanilar plastik seffaf kaptalar biliyorum cok zararli ama henuz degistirmeye firsatim olmadi.
Kaplumbağa kabı ise o kaba ölüm kabı diyoruz. Büyük bir akvaryum yada büyük bir kap en az 50 litre olacak şekilde gerekli. Ne kadar büyük alırsanız o kadar uzun gider.

Su ısıtıcı ve ısıtma lambası şart. Metal çanaklı masa lambası ve 42 watt normal halojen ampul alın.

Kaplumbağa kabı ise o kaba ölüm kabı diyoruz. Büyük bir akvaryum yada büyük bir kap en az 50 litre olacak şekilde gerekli. Ne kadar büyük alırsanız o kadar uzun gider.

Su ısıtıcı ve ısıtma lambası şart. Metal çanaklı masa lambası ve 42 watt normal halojen ampul alın
henuz yavrular 50 litre cok degil mi bide şu normal rampali kaplumbağa akvaryumlarindan alsam yeterli olur mu sizde

henuz yavrular 50 litre cok degil mi bide şu normal rampali kaplumbağa akvaryumlarindan alsam yeterli olur mu sizde

Foruma hoşgeldiniz.

Diğer konuda bilgi verdim. O şeffaf doku timsahlardaki gibi üçüncü göz kapağı.

Burunda balon içine uyurken su kaçmasın ve sudaki olağan dışı şeyleri hissetmek işine yarar. Su dışında sarı yada şeffaf akıntı varsa hayvan bronşit olmuştur.

Foruma hoşgeldiniz.

Diğer konuda bilgi verdim. O şeffaf doku timsahlardaki gibi üçüncü göz kapağı.

Burunda balon içine uyurken su kaçmasın ve sudaki olağan dışı şeyleri hissetmek işine yarar. Su dışında sarı yada şeffaf akıntı varsa hayvan bronşit olmuştur.
hayir yok ama ses cikardi iste 1 kere ve surekli uyuyor normal mi

en az 50 Litre olacak. 80 120 150 ne kadar büyük yaparsanız o kadar uzun gider.

Yavrular için 30 litre de olabilir ama hızlı büyüyorlar aldığınızla kalır pişman olursunuz. Bu hayvanlar için büyük yüzme alanı ve ısıtıcı ekipmanlar şart.

hayir yok ama ses cikardi iste 1 kere ve surekli uyuyor normal mi
Sesi bir kere çıkardı ise iletişim kurma amaçlıdır. Dikkat çekiyor.

Hayvanın iştahı nasıl?

Isıtma sistemleri yok. Ortam soğuk olduğunda enerjisini korumak için metabolizmasını yavaşlatır. Bunu hemen halledin.

Eczaneden gentagut göz damlası alın sabah akşam 10-15 saniye arayla ikişer damla gözlerine damlatın. Kuru yerde 25-30 dakika bekletin. Ağzına da sabah akşam 45 derece açıyla tutup 1 damla damlatın. Açmazsa dik tutup 10-15 saniye arayla ikişer damla ruj sürer gibi ağız çevresine sürün.

Geri