Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbagamın hastalıgı nedir

Nurgul

Yeni Üye
Alt kabuğunda lekeler var bilgisi olan acil yardım etsin lütfen kapluşumu kaybetmek istemiyorum

Mantar mı akciger enfeksiyonu mu oldu yardımcı olun

Yavru kaplumbağaların altbağasındaki desenler büyüdükçe kahverengiye çalan gölgelenmeler olur. İlerleyen senelerde bu desenler komple siyaha döner ve genişler. Dediğin bu ise hayvanın birşeyi yok.

Cvp: Kaplumbagamın hastalıgı nedir

Bu sekilde

Biraz pembeye kacıyor ama fotografını gönderemedim icim hic rahat degil

Bu aralar cok kuru alana cıkmaya basladı ama yem yemesinde sıkıntı yok hala obur bi kapluşum var

Birde benim kaplumbagam sarı karinlı o yuzden desenleri yok yani onunla alakalı oldugunu sanmıyorum

Hayvanın başında da sadece sarı çizgiler varsa yellow belly o zaman. Onlarda alt bağada hiç olmadığı gibi tek tük de olabilir. Pembelik hayvanın büyüdüğüne işarettir. Kılcal damarlar genişler ve bu rengi verir. Üşümeye bağlı durum soğuk ortamda olur ve griye çalan bir pembelik olur. Büyümeye bağlı olan canlı pembedir.

Kuru alanda ısıtma lambası var mı ? Su kaç derece ? Hayvanın kabuk boyu ne kadar ?

Yaklasık bi ay önce arkadaşım hediye etti bende hazırlıksız yakalandım o yuzden ısıtıcım yok almayı düsünüyorum lambam olmadıgı icin her gün düzenli güneş ısıgı aldırıyorum 30 a 40 cm genisliginde bi akvaryumu var aldıgımda 3.5 cm di suan 4.7 cm oldu
Renk degisiminin yanında beyaz halkalar var gibi akcigerlerden kaynaklanmadıgina eminmisiniz
Isıtıcım olmadığı icin ben panik yaptım en kısa zamanda alacağım havalar soğuk olmadıgı icin bi süre idare edecegini düsünmüstüm

resmi seçip yükle butonuna bas. Çıkan linklerden forum yazan linki kopyalayıp buraya yapıştır. Resmi görmem lazım. Net ve flaş yansıması olmasın. Şimdi rahatsız etme hayvan uyusun. Yarın gönderirsin. Uykuda saat 21:00'i geçirme. Daha erken daha iyi olur.

Akvaryumun tam ölçüsü nedir ? Boy*en*yükseklik

Eylül 15'e kadar sistemi oturtmak gerekiyor ondan sonra havalar soğuyacak. Su ısısı 28 derece üstü ise sorun yok. Derecen yoksa şimdilik evde kullanılan dereceyi suya atıp 1 saat sonra bak.

Lambada deveboynu veya kıskaçlı lamba alacaksın. Ampulde lambanın max gücüne göre 40-60 W eski tip armut ampul soft olanı yani camı buzlu olanı tercih sebebi yada ecolite halosoft ampul alacaksın. 42-52 W. Aydınlatma bölümü öne çıkan konularda detaylı anlatım var. Tüm ana başlıkların içindeki öne çıkan konulara bakman iyi olur aslında.

Kaplumbağa hastalıklarına girip orada kırmızı yazıyla hastalıkların detaylı anlatıldığı konudaki belirtilere bak. Herhangi biri mevcut mu ? Kabuk rengi ile akciğer enfeksiyonu belli olmaz. Diğer belirtiler daha önemli veridir.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Cvp: Kaplumbagamın hastalıgı nedir
sarı karınlı su kaplumbağası

Sabah cekmistim bunu soylediklerini dikkate alıp hastalıklar bölümünü incelicem
Zaten en kısa sürede havalar sogumadan bi ısıtıcı ve lamba edinicem
Suanda derece bulamadım ama 28 dereceden düsük oldugunu sanmıyorum bu sadece bi tahmin tabi
sarı karınlı su kaplumbağası

Moderatör tarafında düzenlendi:
Hayvan yellow belly.

Hayvan büyüyor, ara çizgiler genişlemiş, büyüyen hayvan sağlıklıdır. Hasta hayvanda büyüme durur ve tüm enerji hastalığa verilir.

Alt ve üst bağadaki plakalar hayvan büyüdükçe yenilenir. Üst bağadaki plakalar katmanlaşırken alttakiler katmanlaşma fazla olmadan tek tek olarak atılır. Üst bağadakiler kalın alttakiler incedir. Eski plakalar ya kenarlardan yada orta noktalarından hava kabarcığı yaparak açılır. Bu açılan noktalardan içeri kullanılan su kireçli ise ki şebeke suyu öyledir, hayvan her kuru alana çıkıp kabuğunu kuruttuğunda su buharlaşıp kireç tortusu içinde kalır. Bu döngü her devam ettiğinde çoğalır. Eski plaka açıldığında rengi matlaşır. Ve bir süre sonra sürtünme yoluyla atılır. Üst bağa için mango yada mopani köküne; alt bağa için silis kuma sürtünme bu eski plakalardan kurtulmasını sağlar. Hayvan kuru alanda kabuğunu kurutarak plakaların gerilmesini sağlar. Bu şekilde plakalar açılır sürtünme yoluyla da atar.

Kireç beyazlığı mantara benzer. Farkları kireç su temasında kaybolur. Mantar su içinde de beyazlığını korur. Mantar kokar. Şekli kar tanesi gibi kılcal hale benzer. Akvaryuma konan iyi steril edilmemiş bir ürün yoluyla bulaşır. Hayvanın kabuğunu kuru alanda kurutması mantar yosun ve alg gibi oluşumların üreyebileceği ortamı yok eder.

O dediğin beyazlıklar aradaki hava kabarcıkları bunlar bir süre sonra kenarlara yürüyüp açılacak ve plakalar atılacak. Hayvan sağlıklı, birşeyi yok.

Yellow belly ve resin bakıp şartları emsaldir.

Cok tesekkür ederim icimi rahatlattınız hızla büyüyo bana geldiginde üst kabugunda yamukluk cöküklük vardı sanırım iyi bakılmamıstı büyümeyle ortadan kalktı
Iki türünde bakımının aynı oldugunu biliyorum bu konuda baya araştırma yapmıstım
Tekrar teşekkürler

Birde bu boydayken kaplumbağamın cinsiyetini ögrenmem mümkün mü biraz daha büyümesini mi beklemeliyim

Geri