Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağamın huzursuz davranışları

asi kız

Bordo Bereli
iyi günler dişi kaplumbağam fıstık şu 1 aydır çok huzursuz davranışlar içinde kurualanda iken ordan kaçma girişimleri suyun içinde hızlı yüzmeler kumu koklayıp eşelemesi ve kumu üzerine atıp kazmaya çalışması neden huzursuz anlayamadım yardımcı olursanız sevnirim...

Cvp: kaplumbağamın huzursuz davranışları

eve senden habersiz biri gelmiş olabilir mi çoluk çocuk gibi hayvanı korkutmuş olabilir. veya cam duvarları kapalı bir anda seni görüyorsa onun da paniği olabilir. kum hadisesi yiyecek amaçlı yaptığı birşey. kokusunu aldığı yem tanesi varsa onu bulmak için coşuyorlar.

yok kimse girmedi ben varkende aynısını tekrarlıyor ve kumu üzerine atıp kumun altına yatmaya çalışıyor

Reslerin ufak bir kısmında kendini kuma gömme davranışı oluyor. Ama bu sendekinin bir şekilde bir şeyden korkup tedirgin olması söz konusu.

abi tedirginlik var yanından geçen kaplumbagayı bile ısırmaya kalkıyor fıstık hiç yapmadı buzamana dek böyle şeyler şimdi yapında garibime gidiyor kimseyi yaklaştırmıyor yanında yaklaşana şiddet uyguluyor ısırıyor ayaklarıyla vuruyor ve sürekli kurualana kaçıp ordan dışarı çıkma isteği oluyor ben lambayı açında lambanın altına yatıyor kimseyi koymuyor yanına..

Geri