Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamın kabuğu beyazlıyor.

Nil

Yeni Üye
Arkadaşlar dün yavru kaplumbağa aldım hiç yem yemiyor (Karides) her zaman onla ilgileniyorum yem atıyorum fakat yemiyor biraz önce elime aldım ve baktım kabuğunun kenarları beyazlıyor yavaş yavaş endişeleniyorum ya Allah korusun ölürse diye.

Kabuk beyazlaması büyüme işareti. Siz kabuk değişimi başlangıcındaki bir kaplumbağa almışsınız. Ama ekstra bir durum barmı diye genede resim ekleyin derim. Bakarız.

Yeni gelen kaplumbağanın bir süre yem yememesi normal. Ortama ve size alışacak. Si yemi atın ve yanında kimse olmasın. Merak etmeyin bir hafta onbeş gün yem yemeyenler var. Ama bir haftayı geçerse vitamin ile müdahale etmek gerekir. Dayanıklı hayvanlar. Sürüngen özelliğinde besin depolama özelliği vardır. Bu anlamda hemen bünye düşmez. Bir hafta desiğim şekilde bekleyin derim.

Telefondan bağlandığım için bir kaç harf hatası olmuş. Anlaşılmayan yer olursa açıklarım.

Cvp: Kaplumbağamın kabuğu beyazlıyor.

Şuan ölüm kabı denen şeyde onu büyük bir plastik kabda veya saklama kabında baksam olur mu?

Ve plastik kabda ısıtıcı kullanılır mı? ısıtıcı ne kadardır minimum?

Yeterli su olduktan sonra kullanılır ben antibiyotuk tedavisini plastik kapta isitici ile kullanıyorum yatay kullanarak gittigidiyorda 9 tlye var

Yavru bir kaplumbağa minimum kaç litre akvaryumda beslenir ve ne kadardır fiyat söylerseniz sevinirim.

ben şuan 5 cm ve 3 cm kaplumbağayı 33 litre akvaryumda besliyorum şuan yetiyor ama büyüdükleri için kış bitince 200-300 litre akvaryuma geçicem ben 33 litre akvaryumu 28 tl ye aldım plastik kabı bilmiyorum

Ölüm kabında bakmanız hiç uygun değil. En kısa zamanda yani hemen akvaryum, ısıtıcı, filtre, kuru alan ve kuru alanı ısıtacak lamba edinmeniz gerekiyor. Ben plastik saklama kaplarına da karşıyım. Ama kısa süre için idare edebilirsiniz. Akvaryum fiyatlarıda çok yüksek değildir.

Yavru kaplumbağa için en azından 50 lt bir akvaryum gerekir. 1-2 sene sonrada en az 100 lt bir akvaryum kurmanız gerekecek. İmkan varsa önceden bunu yapmak en iyisi. Sebebi ileride büyük akvaryuma geçerken ısıtıcı ve filtre o akvaryuma uygun olandan gerekecek. Büyük ihtimal kuru alanda değişecek. Ama imkan yoksa sizi 1-2 sene götürecek en az 50 lt akvaryum almanız gerekir.

bugün ankara armada petshopta ya 40*40 ya da 50*50 göz kararı, yükseklik 25cm bir akvaryum gördüm. üst ve alt çerçevesi ahşap görünümlü plastik 72 tl. kaplumbağalar içinmiş.

Geri