Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağamın kabuğu kahverengileşti

srrrl

Yeni Üye
Merhabalar.Kaplumbağamın kabuğunda bugün belirginleşen kahverengi bir kısım farkettim.Filtresi,ısıtıcısı,kuru alanı her şeyi tam ve 1 yaşında.Sizce neden olmuştur ve nasıl geçirebilirim? Şimdiden teşekkürler :smile:

mailto:/29at9uo.jpg

mailto:/16gbi40.jpg

mailto:/2v30dhk.jpg

Cvp: kaplumbağamın kabuğu kahverengileşti

Foruma hoşgeldin Serra.. Bununla ilgili bir bilgim yok ama mango kökü mevcut mu ? Kabuğunu temizlemesine ve eski kabukları atmasına yardımcı olur

Hoşbulduk :) Mango kökü yok ilçede oturduğum için alamadım onu bir türlü en kısa zamanda temin edeceğim,peki mantar falan değildir umarım ondan korkuyorum bende

internettende getirtebilirsin . pek bilgim yok mantar konusunda o yüzden birşey söyleyemiyorum ayrıca akvaryumun resimlerinide atarsan iyi olur eksik yada atılması gereken birşey olursa söyleriz

Foruma hoş geldin. Mantar değil yaşnız kabukta aşırı katmanlaşmış plaka mevcut. Plakalar kenarlardan aşındıkça bu görüntü ortaya çıkmış. Mango kökü şart. Onu alana kadar yapacağın. Hayvanın kabuğunu kurutup devit sür derisine bulaşmasın 5-10 dakika arası temiz ve kuru bir yerde beklet. Ortam soğuksa kuru alandaki mesafe kadar uzaklıkta lambayı hayvana tut. Sonra kalanı peçete ile silip akvaryuma koy sakın su altına tutup yıkama. Bunu hergün bir defa yap.

Bir hafta sonra ıslak diş fırçasına karbonat döküp yavaşça kabuğu ovala.

İçim rahatladı gerçekten çok teşekkür ederim yarın başlıyorum devite.En kısa zamanda da iyileşmiş haliyle atacağım kapluşlarımın akvaryumlu fotoğraflarını :))

Serra tedaviyi bende uyguladım zamanında ama mango kökü olunca asıl değişim o zaman olacak..

www.otuz.com www.juenpet.com burdan akvaryum ölçülerine göre mango kökü bulabilirsin

Teşekkürler adresler için.Umarım önümüz hafta vereceğim sipariş.Durum kurtarmalık deviti kullanayım da hayvancağızın kabuğun geçsin onu öyle görünce ben kötü oldum vallahi nerede hata yapıyorum diye:)

Birde su kireçli olmasın Serra benimki kireç yüzünden olmuştu akvaryumun su değişim zamanı gelince suyu önceden biryerde beklet ki klor uçsun

Arkadaslar soylemis hayvanda kirec ve asiri plakalasma var ek olarak kireci goturmek icin artik damacana suyu kullanmalisiniz

Bu bakımda hayvan devitli beklerken kuru alan lambası her ihtimalde olsun.

Geri