Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamın kabuğu koptu

batuhanşen

Yeni Üye
Kaplumbağamın kabuğunun plakaları çıkıyodu bende yardımcı olmak için plakayı çektim hafifce sonra kabuk koptu ve hayvanin iç organları gözüküyor ben şimdilik belki kaynar diye bantladım iki kabuğu birbirine napmalıyım

:helpsmilie: :helpsmilie: :helpsmilie: :helpsmilie: :helpsmilie:

Yapılmayacağı yapmışsın. Hayvan hele ki ufak ise dokunulmaz. Gelişmeyen kabukta hasar oluşur.

Yapacak fazla birşey yok. Suya temas olmayacak. Özel epoksi reçine (solventsiz su bazlı olanlardan) veya diş dolgusu ile sterilize edilip açıklık kalmayacak şekilde yapıştırılması lazım onu sen yapamazsın. Her veteriner hekimin yapacağı işte değil. Şimdilik İç organlara temas ettirmeden civarı baticon ile silinip izole edilmeli kendi başına kaynama durumu yok. Hayvan enfeksiyona bağlı ölecek. Genta yada gentagut damla alıp sabah akşam ağzına damlat antibiyotiktir. Bulunduğun yerde veterinerlik fakültesi var ise hemen oraya götür ufak bir ihtimalde olsa belki birşey yapabilirler.

Geri