Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamın kabuğu sağlıklı mı?

Sarp

Bronz 4 Üye
Fotoğrafta görüleceği üzere yeni yeni soluk renkte kabuk genişlemesi var. Bunun anlamı sağlıksız bir büyüme olabilir mi? Şimdiden teşekkürler.

mailto:/2013-09-11-468.jpg

Musluk suyu mu kullanıyorsunuz? Kapluşunuzun kabuğu sağlıklı sadece büyümeye bağlı renk kayıpları var bu da doğal ama kabuk araları kireçlenmiş gibi geldi bana başka bir problem yok görünürde

Cvp: Kaplumbağamın kabuğu sağlıklı mı?

Sarp kabuk değişimine benziyor. Plaklar arası açılmış zaten.

Konu hakkında daha bilgili kişiler detaylı yardımcı olacaklardır.

Kuru alan ısıtıcı lamba ve uvb lamban mevcutmuydu ?

Ekipmanlarım eksiksiz. Ayrıca neredeyse her gün güneş ışığından faydalanmakta.

Tamam plaka aralarında kireç birikmesi olmuş diş fırçasıyla kabuğu fırçalarsanız bir ihtimal gider

Biraz sonra denerim, deneyimimi buraya aktarırım teşekkürler.

Duygu hanımda iyi bir noktaya değinmiş. Musluk suyu kullanımlarında klor ve kireç kabukta deformasyon durumlarını meydana gelebilir. İçme suyu kullanımı sağlık açısından iyidir. Musluk sularını ise dinlendirme yolu ile 3 günden fazla dinletilerek veya da su düzenleyicisi ile kullanabiliriz.

mailto:/urun_detay.aspx?urn=1081&ad=sera-aquatan-su-duzenleyici-100-ml

kabuk büyümesine bağlı olarak plakalar açılma yapmış. açılırken plaka mat bir renk alır. musluk suyuna bağlı olarak bir miktar kireçlenmede mevcut. emin'in belirttiği gibi suyu dinlerdirme yoluna gidebilirsin. veya arıtma yada damacana su kireçlenmeyi önler. hayvana mango kökü lazım. bu plakaları kolayca atması için gerekli. bu konuda fırçalamaya gerek yok. ki fırça kireci çözmez zaten. mecburi durumlar hariç su düzenleyicisini önermem. balıklar neyse de bizim hayvanlara etkisi ne olur bilemem.

Bazen yeni oluşmaya başlamışsa fırçalayınca çıkıyor da o yüzden söylemiştim

duygu, bu sebeple hayvanı sinir stres sahibi yapmaya gerek yok. çok ciddi bir kireç yoğunluğu yoksa her plaka değişimiyle o kireci de atacaktır zaten. yoğun kirecin çaresi de mecburi olarak arıtma veya damacana su kullanmak. üzerindeki kireç gitmez ama o da bir sonraki plaka değişimiyle giderken yenisi oluşmaz.

Arkadaşlar durumu açıklamış. Ben genel bir ilave yapayım. Dinlenmiş musluk suyuna su düzenleyici kaymaya gerek yok. Örneğin ben dinlenmiş su ile doldurma imkanım olmadığı için komple su değişiminde su düzenleyici kullanıyorum. Ama su ilavelerinde dinlenmiş su olduğu ve klor gittiği için gerek yok.

Geri