goktug2003
Yeni Üye
merhabalar kaplumbağa bakmaya 2 3 ay önce başladım ancak bir yerlerde hata yaptığımı düşünüyorum ve 2. kaplumbagamında kabugu yumuşamaya başladı ilk kaplumbagam malefsef ki cok harektli bir kaplumğaydı ve 2. kaplumbagam aldık alalı sürekli uyku modunda ve kabugu yumuşuyor ne yapmalıyım kullandıgım yem profish vitamin apex marka ve kabuk sertleştiricim de apex marka 1 gün arayla vitaminlerini veriyorum kabuk sertleştiriciyide su değişimde akvaryumda filtreleme yani motor falan takmadığım için 2 3 günde bir değiştiriyorum ancak hasta oldugunu farkettigimden beri kabugunada her akşam sıkıyorum ve yanında ondan biraz büyük kaplumbaga vardı bu akşam ona vururken ve ısırırken yakaladım ve ayırdım büyük olanını büyük olanı biraz hırcın bir tip akvaryum olarak da küçük bir akvaryumda bakıyorum 28 derece de ısıtıcı kullanıyorum ışık olarak led lamba yapıştırıdım akvaryuma 2. kaplumbağamın ölmemesi için ne yapabilirim ve diğer büyük olanını elimdedşuan bir tek o oldugu için plastik kaplumbağa fanusuna aldım bişey olurmu ona ayrıca şuan farketiğim bir şey var yemde yemiyor büyük kaplumbağa hepsini yiyormuş
Son düzenleme: