Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamın Kabuğunda Beyazlık, Sürekli Uyuma ve Kuru Alanda Kalma Sorunu

ugur.altnsy

Yeni Üye
Herkese merhaba,

Aramıza yeni katılan, henüz 2.5 - 3 cm boyutlarında iki adet bebek kırmızı yanaklı su kaplumbağam var. Onları alalı henüz 1 hafta oldu. Ancak kaplumbağalarımdan bir tanesinde, ekte paylaştığım fotoğraflardaki gibi bir beyazlık/lekelenme mevcut. Diğer kaplumbağamda ise herhangi bir sorun görünmüyor.

Uyguladığım Mevcut Bakım ve Rutinler:
  • Sularını düzenli olarak dinlenmiş su ile değiştiriyorum ve Reeflowers su düzenleyici kullanarak uygun hale getirmeye çalışıyorum.
  • Su sıcaklığı şu an 26-27 °C civarında, evin oda sıcaklığı ise ortalama 25-26 °C.
  • Henüz tepeden ısıtacak bir ısıtıcı lambam yok (en kısa sürede edineceğim).
  • Kabuktaki beyazlık için mantar ihtimaline karşı 2-3 günde bir Deep Fix Turti-Clean antiseptik jel uyguluyorum. Uygulamayı kaplumbağayı sudan çıkarıp, kabuğunu tamamen kuruladıktan sonra kulak pamuğu yardımıyla yapıyorum. Yaklaşık 45 dakika dışarıda jelin emilmesini bekletip ardından suya geri bırakıyorum.
Genel Durumu ve Davranışları:
  • İştah: İştahında hiçbir sorun yok, ne verirsem fazlasıyla ve iştahla yiyor.
  • Hareketsizlik: İştahı iyi olmasına rağmen gün içinde sürekli kuru alana çekiliyor ve orada sürekli uyuyor, çok halsiz duruyor.
Bu kabuktaki beyaz leke tam olarak nedir, mantar mıdır? Ayrıca iştahı yerinde olmasına rağmen gün boyu kuru alanda sürekli uyumasının sebebi ne olabilir ve bu durumu düzeltmek için acilen ne yapmam gerekiyor?

Deneyimli arkadaşların yardımlarını bekliyorum. Şimdiden çok teşekkürler.

IMG_1012.webp

Ekli dosyalar

• IMG_1014.webp
    IMG_1014.webp
    1.3 MB · Görüntüleme: 2
  • IMG_1017.webp
    IMG_1017.webp
    1.2 MB · Görüntüleme: 2
Geri