Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamın kabuğunda beyazlıklar

parafin

Yeni Üye
Merhaba, kaplumbağamın kabuğunda hafif beyazlıklar var, biraz araştırma yaptım ve kalsiyum takviyesi aldım fakat toz halinde ve yemini toz kalsiyuma bulandırıp atınca yemiyor çok nadir yiyor, güneş malum havalar 1-2 haftadır kapalı açık olduğu sürece güneşe 1 saat çıkarıyorum karides yemini veriyorum yardımcı olursanız sevinirim

Ekli dosyalar

• 20240511_132834.jpg
    7.8 MB · Görüntüleme: 24
  • 20240511_132721.jpg
    9.3 MB · Görüntüleme: 23
Kabukta bir sıkıntı yok. Biraz kireç ve plaka açılması var. Bu dönemler esnek yapıda olur. Bu darbeyi absorbe etmesini sağlarken, iç organların büyürken sıkışmasını önler. Kabuk şeklinde bozulma olmaz.

Kalsiyumu kullanmayın.

Yem ne markalar kullanıyordunuz?

Yem olarak kurutulmuş karides ve pet shoptan aldığım kahverengi kaplumbağa yemini kullanıyorum, canlı un kurdunun iyi geldiğini söylediler fakat yardımcı olabilir misiniz ?

Açık yem kullanmayın gammarusu açık aldıysanız onun yerine jelatini açılmamış kutuda alın.

Stick yem nedir bilmiyorum. Yavrularda kullandığımız yemler. Sera RaffyP, tropical axolotl, tetra reptomin baby, jbl rugil, omega one juvenile turtle sticks yemleri. Bazıları şu an piyasada yok. 6 cm kabuk boyuna kadar bunlardan birini alın. Sonrasında çeşidi artırıyoruz.

Stick yemi sabahları, gammarusu akşamları verin.

Kan kurdunu belli bir miktar alacaksınız. Canlı bakmak gerek bu da koku yapıyor. Hayvana büyük gelir ikiye kesmeniz gerekebilir.

Şu an hayvan ufak ama 7-8 cm gibi tropical reptiles carnivore yemi alabilirsiniz. Bu kurutulmuş kan kurdu, cırcırböceği ve bir miktar stick yem içerir. Cırcırböceği verirken uzun bacakları koparıp verin boğazına takılmasın.

Küçük kutu alın. 1000'lik dediğimiz büyük kutu bitmez. 250'lik olanı çıkmıştı diye hatırlıyorum.

Tamamdır çok teşekkür ederim, bu hali ile Sera RaffyP, tropical axolotl, tetra reptomin baby, jbl rugil, omega one juvenile turtle sticks yemlerinden birini tedarik ediyorum vve 7-8 cm boyutuna gelince tropical reptiles carnivore yemi veriyorum un kurdunu da 100 adet alıp günde 2 tane vermeyi düşünüyorum

Kurdun ne ile beslendiğini öğrenin.

galeta unu ve mısır unu ile yataklık yapıp, havuç ve az miktarda salatalık ile beslenildiğini öğrendim.

Geri