Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamın kabuğunda sorun mu var?

Akvaryumu haziran başı gibi büyütün. 80*35*50h ve 7 mm cam kalınlığında bir akvaryum olur. Bunun eni de dar. Bir de iç filtre lazım. Hava kabarcığı veren model olacak. Tabana sarı silis kum alın hayvan eşelenip vakit geçirsin. Vitasand pro78 marka sarı silis kum tercih sebebi yoksa Atakan petshopta başka bir marka var. Markasızlar çok kirli oluyor. Petrol artığına kadar herşey var. Bunlarda sadece tozunu yıkayacaksınız.

Ön cama da su yüzeyi hizasında olacak şekilde 3 vantuzla küçük oklava yada plastik boru gibi bir şey tutturun. Hayvan tutunup dışarıyı seyreder ve uyur.

Hayvanın kuru alandan atlayıp kaçma riski var. Bunu fakederse unutmaz sürekli kaçacaktır. Üst camı kaldırıp alanın çevresine cam dışından bantla mukavva karton yapıştırın. Kaçış boşluğu yükselsin.

Lamba mesafesini tekrar kontrol eder ayarlarsınız.

Gammarusa ek olarak omega one juvenile turtle sticks yemi. Mineral yemde sera carnivor yada tropical biorept W yemi alın. Bir de tetra reptomin yada ahm turtle sticks yemi alın.
Teşekkür ederim.

Bunu kullanayım mı .vitamin yazıyor üstünde

@cem

Silis kumu çekmeden dip temizliğini nasıl yapabilirim bir öneriniz var mıdır yoksa filtre o sorunu çözer mi . Filtre olarak pipo filtre var bende onu kullansam akvaryumu temizler mi yoksa görsellere ekledim bu şekilde şelale önünden fokurdayan filtre var.

Ekli dosyalar

• 20250410_161042.jpg
    20250410_161042.jpg
    739.2 KB · Görüntüleme: 5
  • 20250410_161601.jpg
    20250410_161601.jpg
    1 MB · Görüntüleme: 5

@cem

Silis kumu çekmeden dip temizliğini nasıl yapabilirim bir öneriniz var mıdır yoksa filtre o sorunu çözer mi . Filtre olarak pipo filtre var bende onu kullansam akvaryumu temizler mi yoksa görsellere ekledim bu şekilde şelale önünden fokurdayan filtre var.
ben bu "multi vitamin" denilen şeylere pek güvenmiyorum ben sadece d3 kullanıyorum sizde de varsa en azından devit-3 kullanabilirsiniz

@cem

Şelale filtreyi kullanın
Vitamin I kullanabilirsiniz

@merdoca teşekkür ederim bende aldığım günden beridir yapay bulduğumdan dolayı kullanmamıştım.

@erkyha teşekkür ederim .

Peki silis kumun temizliğini nasıl yapabilirim veyada onun yerine lav kırığı kullansam olur mu sizce .

@merdoca teşekkür ederim bende aldığım günden beridir yapay bulduğumdan dolayı kullanmamıştım.

@erkyha teşekkür ederim .

Peki silis kumun temizliğini nasıl yapabilirim veyada onun yerine lav kırığı kullansam olur mu sizce .
Lav kırıgı belki zarar verebilir kumu temizlemek için dip çekim pompaları oluyo onunla yapabilirsiniz

Devit sürekli kullanılmaz. Kabukta problem olduğu dönemlerde kullanırız o da 3 aylık bir süreçte.

Vitamini kullanabilirsiniz. Hayvanın kabuk boyu kaç cm idi?

Pipo filtre kaplumbağalara uygun değil. Kirlendiğinde kokusu süngeri yemesine sebep olur. Yani tehlike arz ediyor.

Lav kırığı olmaz. Silis kum resler için gerekli kumdur.

Akvaryum ölçüsü nedir?

Kumu temizlerken önce dip sifonu yada süpürgesi ile yüzeydeki kirleri alacaksınız. Sonra kumu karıştırıp içindeki kirleri çıkaracaksınız. Bir miktar kum çekilecektir. Akvaryuma ait büyük bir kova olsun. Kimyasal değmemiş. Dip sifonunda mavi pompası olan ve uzun borusu olan kullanışlı. Bunu kovaya sarkıtın. Kirli su ile doldurduktan sonra yavaşça tuvalete dökün. Temiz su ekleyip kirli kumu çalkalayarak temizleyin. Birkaç defa doldur boşalt yapacaksınız. Kum temizlenince akvaryuma dökün ziyan az olur.

Geri