Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamın kabuğunda sorun var

Fotografi mobilde çok net goremiyorum ama kirec gibi gorunuyor, kabuk katmanlarinin altinda gibi, daha dogru bilgi verirler.

Renkli taslar muhakkak çikarilmali su icinde salinim yapar ve zararlidir.
Nasil bir ortamda bakiyorsunuz? kuru alani ve isitici lambasi var mi?

Cvp: RE: Kaplumbağamın kabuğunda sorun var

olivia-peter' Alıntı:
Fotografi mobilde çok net goremiyorum ama kirec gibi gorunuyor, kabuk katmanlarinin altinda gibi, daha dogru bilgi verirler.

Renkli taslar muhakkak çikarilmali su icinde salinim yapar ve zararlidir.
Nasil bir ortamda bakiyorsunuz? kuru alani ve isitici lambasi var mi?

Şuan pilastik kapta bakıyorum ama akvaryum alcaz kuru alnı olarak da küçük bir adası var lambası yok

O zaman linkteki bakim klavuzunu okuyarak gerekli sartlar saglanmalı
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html
Sorular icin buradan yazilirsa tekrar bilgi verilecektir.

Bu arada beyaz lekelere tirnakla hafifce dokunuldugunda çikiyor mu?

Cvp: RE: Kaplumbağamın kabuğunda sorun var

olivia-peter' Alıntı:
O zaman linkteki bakim klavuzunu okuyarak gerekli sartlar saglanmalı
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html
Sorular icin buradan yazilirsa tekrar bilgi verilecektir.

Bu arada beyaz lekelere tirnakla hafifce dokunuldugunda çikiyor mu?

Pet shoplar pazar günü açıklar mı

Hangi sehirde oldugunuza bagli. Hatta petshopa bagli sabit sistemleri oldugunu zannetmiyorum.

Cvp: Kaplumbağamın kabuğunda sorun var

ara geçişli akvaryum alacaksın. 30-50 litre arası normal bir akvaryum alacaksın. petshopların dediklerine kanma. ısıtıcı 100 w olsun. kuru alan için kıskaçlı lamba ve buna takılacak 40-60 W eski tip armut ampul alacaksın. camı soft yani beyaz olması tercihtir. diğer malzemeleri akvaryumu aldıktan sonra söyleriz.

renkli taşları hemen çıkar. su olarak içme suyu kullan. şimdi geç oldu yarın temiz bir diş fırçası alıp ıslat üstüne tuz dök ve hayvanın kabuğunu yavaşça ovala bir dakika kadar sonra oda ısısındaki su ile durulayıp kaba koy.

hayvanın gözünde bir şey mi var fotoğrafın yansıması mı ?

yem olarak ne kullanıyorsun ?

Geri