Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamın Kabuğundaki Beyaz Şeritler ve Lekeler Nedir? [Resimli]

ironhazee

Yeni Üye
Katılım
19 Kas 2012
Mesajlar
4
Arkadaşlar herkese merhaba.Siteye yeni katılan biriyim.
6 tane terrier köpeğim var fakat geçenlerde kız kardeşim çalıştığı yerde bulunan kaplumbağayı bana getirdi ve bakmamı istedi.Bende elimden geldiğince filtre ısıtıcı ve akvaryum aldım.

Kaplumbağa 2 yaşında.İlk geldiğinde kabuğunu fırcaladım baya bir pislik kaplıydı koyu yeşildi.Temizledim sonra mamadan dolayı zar atmaya başladı buda büyümesinin etkisiymiş.Gözleri cam gibi ama yaşadığım sorunlar şu şekilde:

1) öncelikle 1 tek çeşit yem veriyorum adı gemma turtle sticks.Yüksek kalsiyımlu ama kabuğunun kıcına doğru tarafı cok yumşak.Güneş ışını sorunu çekiyorum uvh ampul alcam ama şimdilik bazen cama cıkartıyorum.Sanırım bu yüzden kabuğu yumuşak

2) en önemli problem ise şu.Kabuğun birleşme yerindeki siyah çizgiler vardı ve kabuğu yeşildi leke yoktu.1gün çeşme suyu koydum.bizim burda sular çok yüksek klorlu ve aşağıda resimlere bakarsanız o siyah çizgilerde beyazlık var ayrıca 4gen kabuk parcalarının üstündede beyazlıklar var.Suyu sonradan değiştirdim.1-2 günde kabuk böle olurmu?

Fırçaladım çıkmadı.Acaba buda büyüme ile ilgili bir sorunmu? Kireç olduğunu düşünmüyorum aslında.Aşağıda bazı resimler var bazısı bulanık.

Kabuktaki beyazlık konusundaki düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim

mailto:/25zj8nd.jpg
mailto:/1yhxg.jpg
mailto:/106aexl.jpg

şimdiden teşekkürler
 
Cvp: Kaplumbağamın Kabuğundaki Beyaz Şeritler ve Lekeler Nedir? [Resimli]

1- Kaplumbağaların kabuğunun arka tarafı daha yumuşak olur. Bu normaldir. Diğer bölümlerde yumuşaklık yoksa problem yok. Ampul olarak almanız gereken UVB. Hatalı yazmışsınız. Ayrıca kuru alanı ısıtam bir lambanızda vardır umarım.

2- Kaplumbağa büyüyor ve kabuk plakaları aralanıp siyah çizgiler oluşuyor. Daha sonra bu alttan gelen kabuk tam olarak belirginleşecek. Bu siyah çizgilerdeki beyazlanmalar sudaki kireçten meydana gelebilir. Değişim tamamlanınca düzelecektir. Musluk suyunu koymadan önce bir kaç gün dinlendirmeyi unutmayın. Kabuğun üzerindeki beyaz çizgi de eski kabuğun canlılığını kaybetmesinden kaynaklanıyor. Yani normal. Bence kabuğu özellikle bu esnada fırçalamayın. Yeni doku oluşurken zarar görmesin.


Diğer kabuk üstündeki beyazlıklarda büyüme esnasında oluşur.
 
Cvp: Kaplumbağamın Kabuğundaki Beyaz Şeritler ve Lekeler Nedir? [Resimli]

Öncelikle cevabınız için çok teşekkürler.
Aslında kaplumbağalar ile ilgili pek bilgim yoktu.Kuru alan olarak yapmak istediğim güzel bir proje var.Hatta forumda bir bayan arkadaş yamıştı.

Camdan yapmak istiyorum ve taşları silikonla yapıştıracağım.
Peki size 2 sorum var

1) bu spot ışığı kuru alanda sanırım 60 wat yeterli peki uvb ışı tam olarak nereye takmak lazım?
Birde internette uygun fiyata bu uvb alacağım web sitesi varmI?

şimdiden tşkler
 
Cvp: Kaplumbağamın Kabuğundaki Beyaz Şeritler ve Lekeler Nedir? [Resimli]

Isıtma lambası 40-60-100 W olabilir. Mesafeye göre kaplumbağanın bulunduğu yeri 31-32 derece yapmalı. Yani 60 W olan ampulü yaklaşık 20 cm mesafeden konumlandırsanız bu ısı değerini elde edebilirsiniz. Tabi taktıktan sonra ısıyı derece ile ölçmekte fayda var.
UVB lamba olarak aşağıdaki ürünü kullanabilirsiniz. Malesef bu ürün pek ucuz olmuyor. Bunun 13 W olanını 20 cm, 26 W olanını 25 cm uzaktan tutmanız uygundur. Yani ayrı iki lamba takmanız gerekiyor.
http://www.hobimmarket.com/Exo-Terra-Repti-Glo-50-UV-Lamba-26-Watt,PR-1339.html

Kuru alan için cam tabiki en iyisi. Bu arada akvaryum boyutlarınız önemli. Su yüksekliği tam belli olmuyor. 20 cm den az olmamasına dikkat edin derim.
 
Cvp: Kaplumbağamın Kabuğundaki Beyaz Şeritler ve Lekeler Nedir? [Resimli]

bilgiler için çok tşk ederim sağolunuz


bilgiler için çok sağolun göstermiş oldunuz siteye baktım.
Peki bu uv lambalarda 13 yada 26 w olması etki alanı uzaklığınımı belirliyor.
yukarıdaki cevapta 5cm bir fark var fiyatlar aynı.

Bunu sormamın sebebi akvaryumum biraz küçük
en az 15 cm su olması gerektini sölesiniz kuru alanında 25 cm üstüne duvara ışığı monte etsem bir sorun olurmu?

yada akvaryumun icine koysam bu mesafe cok yakın olsa ne olur?

Sizede çok zahmet veriyorum bu arada efendim
 
Cvp: Kaplumbağamın Kabuğundaki Beyaz Şeritler ve Lekeler Nedir? [Resimli]

Önemli değil. Doğruyu yapalımda...
Evet gücü etki alanı ve uzaklığı belirler. 26 W olanı çok yakın tutmak iyi değil. Yani 20 cm den daha yakın olmasın. Ama şu kesin bu lambalar 30 cm üzerinde etki etmez. Fiyatları birbirine yakındır. 13 W olanı 15 cm mesafeye kadar yaklaştırsanızda 26 W olanı 20 cm mesafenin altına getirmeyin. Buna göre ayarlamanız iyi olacaktır.


Birde uzaklık farkı bence 5 cm ama etrafa etkisini genel düşünmeli. Kuru alan büyükse 26 W tüm alana iyi etki eder.
 
Benim kaplusumun siyah cizgileri. Eskisine gore daha buyudu kapluslarim daha 1 yasina girmedi
 
Zamanla siyah çizgiler artar. Kabukta kahverengileşme olur. Uvb varsa siyah çizgiler daha belirgin olur.


Diğer konudada gördüm. Sizin kaplumbağadaki plakalar aralarındaki siyah çizgiler sanırım. Büyürken oluşanları kasdettim. Bu daha öncede olmuş olmalı.
 
Cvp: Kaplumbağamın Kabuğundaki Beyaz Şeritler ve Lekeler Nedir? [Resimli]

Arkadaşlar benim nane adında kaplumbağam var 5 aylık günde kaç tane yem veriyim ??
yemi de bu professional fish food turtle stıck:breh::breh::breh::breh:[/b][/size][/font]
 
Kaplumbağaya günlük kafa hacmi kadar yem verilir. Bunu iki öğüne bölerek sabah ve akşam üzeri verin. Yavruları iki öğün beslenek gerekir.

Yem çeşitliliği önemli. Elinizdeki yemi kullanmadım, protein değerlerini bilmiyorum. Sera, tetra, jbl ve tropical en iyi yemlerdir. Özellikle ilk üçü. Öncelikle ana yem ve ek yem zorunlu. Ana yem olarak sera raffy p yada tetra reptomin öneririm. Günlük öğünün 2/3 miktarı bu yemden oluşur. Ek yem olarakta sera raffy I yada tetra gammarus öneririm. Bu kurutulmuş tatlı su canlısı günlük öğünün 1/3 miktarını oluşturur. Bunlara ek sera mineral yemde bulunmasını tavsiye ederim. Bunuda haftanın bir tam günü verebilirsiniz.
 
Cvp: Kaplumbağamın Kabuğundaki Beyaz Şeritler ve Lekeler Nedir? [Resimli]

yemi bilmiyorum. ama en az 3 çeşit olmalı bunlar, tetra reptomin, sera raffy p ve sera raffy I (bu gammarustur). ilk ikisi ana yem diğeri ek yemdir. diğerleri her gün, raffy I iki günde bir öğün olmalı. destek yem olarak sera raffy mineralde alırsan iyi olur. bunu da haftada bir vereceksin. bu gerekli vitamin ihtiyacını karşılar.

yemleri sabah ve akşam olmak üzere kafa hacmi kadar vermelisin. hayvan yavru iken karides veya gammarus her gün verilir. ama seninki 5 cm'yi geçtiğine göre iki günde bir öğün olacak. bunun harici ekipmanların nelerdir. eksikliklerini ve tamamlaman gerekenleri ona göre söyleyelim. ve foruma hoşgeldin.
 
Geri
Üst