Ya benimde kaplumbağamın kabuğunda bir beyazlama var ama ne olduğunu anlayamadım.Biraz foruma göz gezdirdim işte kireç mantar falan denilmis baktim kabuguna koku yok yumusama yok sadece beyaz uv lambam yok filtrem isiticim kuru alanim var ve tam gunes alan bir yerde akvaryum suyuda icme suyu aliyoruz 5 ltlik onlarla dolduruyoruz yemek konusunda bayada yiyor yemesinde problemde yok ilk basta ben yiyo diye acikmis sanip biraz fazla veriyordum simdi gunde kafasinin boyunu gecmeyecek sekilde veriyoruz.Hicbir sorunumuz yok sadece kabugunda beyazlik var foto aticam zaten bi bakarsaniz cok sevinirim ilk kez kaplumbaga besliyorum cunku bi ara dis fircasiyla yavas yavas kabugunu fircalamistim fakat bi ise yaramamisti ben kirec diye dusunuyorum ama yinede bi yorum yaparsaniz cok sevinirim.
Ek olarak bide suyuna tor axsol damlatiyoruz 10 damla ve bide dezenfektan(contra-ichthyo diye bir sey)var ondan damlatiyoruz kabugunada bi sey suruyorum kulak pamuguyla torx shell diye bir sey bunu her suyunu degistirdigimizde suruyorum daha sıkmı surmem gerekiyor tam bilmiyorum.Fotograflarini atabilirim isterseniz hepsinin.
Ek olarak bide suyuna tor axsol damlatiyoruz 10 damla ve bide dezenfektan(contra-ichthyo diye bir sey)var ondan damlatiyoruz kabugunada bi sey suruyorum kulak pamuguyla torx shell diye bir sey bunu her suyunu degistirdigimizde suruyorum daha sıkmı surmem gerekiyor tam bilmiyorum.Fotograflarini atabilirim isterseniz hepsinin.