Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamın Kabuğundaki Beyazlık

LeonJade

Yeni Üye
Katılım
23 Haz 2018
Mesajlar
3
Ya benimde kaplumbağamın kabuğunda bir beyazlama var ama ne olduğunu anlayamadım.Biraz foruma göz gezdirdim işte kireç mantar falan denilmis baktim kabuguna koku yok yumusama yok sadece beyaz uv lambam yok filtrem isiticim kuru alanim var ve tam gunes alan bir yerde akvaryum suyuda icme suyu aliyoruz 5 ltlik onlarla dolduruyoruz yemek konusunda bayada yiyor yemesinde problemde yok ilk basta ben yiyo diye acikmis sanip biraz fazla veriyordum simdi gunde kafasinin boyunu gecmeyecek sekilde veriyoruz.Hicbir sorunumuz yok sadece kabugunda beyazlik var foto aticam zaten bi bakarsaniz cok sevinirim ilk kez kaplumbaga besliyorum cunku bi ara dis fircasiyla yavas yavas kabugunu fircalamistim fakat bi ise yaramamisti ben kirec diye dusunuyorum ama yinede bi yorum yaparsaniz cok sevinirim. 


Ek olarak bide suyuna tor axsol damlatiyoruz 10 damla ve bide dezenfektan(contra-ichthyo diye bir sey)var ondan damlatiyoruz kabugunada bi sey suruyorum kulak pamuguyla torx shell diye bir sey bunu her suyunu degistirdigimizde suruyorum daha sıkmı surmem gerekiyor tam bilmiyorum.Fotograflarini atabilirim isterseniz hepsinin.
 
RE: Su Kaplumbağamın Kabuğu Beyazladı

Foruma hoş geldin. Güneş önünden al akvaryumu ısıtıcı lamba kullanacaksın. Deveboynu yada kıskaçlı lamba ve ampul olarak armut ampul. Aydınlatma bölümü öne çıkan konularda bilgi mevcut.

Islak diş fırçasına tuz yada karbonat tozu döküp yavaşça fırçala. Fazla bastırma kabuk esnektir. Deri ve gözlerine de temas ettirme. Sonra emsal sıcaklıktaki su ile durula. Arkasından peçete ile kurutup kabuğuna eczaneden devit damla alıp sür ve 10 dakika kadar kuru yerde beklet. Sonra kalanı peçete ile kalanı sil ve tekrar resmini çekip suya bırak. Plaka içine işlemiş. Su içindeyken beyazlık gözüküyor ise mantardır kayboluyor ise kireç.

O kabuk sertleştirici denen şeyi çöpe at. O zararlı bir faydası yok bu oluşumları izole edip kabuğun nefes almasını önlüyor. Vernik gibi birşey. Yerine devit kullanacaksın. O da sürekli değil kabuk düzelene kadar. Sürekli fırçalamaya da gerek yok bu hayvanı strese sokar. O plaka altındakiler plaka atılma zamanı gelmedikçe öyle durur.

Vitamini suya damlatma. Haftada bir , bir damla yemine veya ağzına damlat yeterli eğer mineral yemin var ise buna da gerek yok. Suya damlatılan vitamin alg ve yosunu coşturmaktan başka işe yaramaz.

-Yiyecek olarak ne veriyorsun ?
-Su kaç litre ? Ona göre damlatacağın metilen miktarını yazayım.
-dışarıdan steril etmeden birşey alıp koydun mu ? Dekor, taş, kaya vs.
 
Cvp: Su Kaplumbağamın Kabuğu Beyazladı

Suyun altında da gözüküyor fakat bir koku ya da yumuşama yok yinede mantarmıdır? Suyu sanırım 10-12 lt civarı bilmiyorum fazlamı ama gayet mutlu deli gibi yüzüyor.Dışardan steril etmeden birşey alıp koymadım diye hatırlıyorum zaten suyunuda birkaç gün önce tekrardan değiştirmiştik herşeyi yıkayıp iyice arındırarak koydum sanmıyorum o yüzden.Yem olarakta aşağıda resmini attığım yemi kullanıyorum.Başka forumlarda okudum işte marul falan küçük şekilde verilebiliyormuş biz denedik ama yemedi bu yemi çok severek yiyor.Kabuğuna sürdüğüm şeyi kesinlikle bırakacağım teşekkür ederim uyardığınız için.Isıtıcı konusunada hemen bir çözüm bulacağım.Dediğiniz şekilde yapıp tekrar fotoğraf atacağım çok teşekkürler :)


Akvaryumumuz Bu:
 
RE: Su Kaplumbağamın Kabuğu Beyazladı

Bu gammarus yanında sera raffy P’de al. İçindeki kırmızılar mineral yemdir. Mineral vitamin ve kalsiyum içerir bunları ayırıp haftada iki öğün veririz. Ya aynı gün sabah akşam ya da haftanın uzak günlerinde birer öğün verirsin. Kalan 12 öğünde sabah gammarus akşam raffy P’nin diğer yemlerini verirsin yada tam tersi sabah raffy P akşam gammarus.

6 cm kabuk boyuna kadar bu yemler yeterli 6 cm kabuk boyunu geçince ekstra yemler alınır.

8 cm kabuk boyuna kadar günde iki defa sonrasında tek öğüne geçeriz. Günlük toplamı kafa hacmi kadar tam ayarlayamaz isen bir fazla verebilirsin.

Akvaryum ufak 50-60 litrelik bir akvaryum iyi olur. Daha büyüğü daha iyi tabiki bu yenileme sürecini uzatır. Boyca uzunluk gelişimi derinlik ise akciğer gelişimi dolayısıyla nefes tutabilme kapasitesini artırır.

Ekipman yenilemeyi akvaryumu aldığında bakarız. Isıtıcın cam ise hava teması camı patlatır onun için her akvaryum ile ilgili işlemde fişini çekmeyi unutma. Kırılırsa çarpılırsın.

Kuru alana çıktığında ayakları dahil tam kuru olacak kadar bir yüzey bırakıp su doldur ama kaçış boşluğu da olsun yoksa kaçar. Kaçtıkları yeri unutmazlar.

Lamba şu açıdan önemli birincisi ve şu hali içinde gerekli olan kabuğu ısıtıp kurutması kuru kabukta mantar ve yosun dahil hiçbir biolojik oluşum olmaz. Şu anki haline bakarsak bir an önce temin et. Üremesin izole kalarak kurusun. Aynı zamanda üstteki plakalar kuruyarak gerilir ve açılarak atılır.

İkincisi hayvan sudan çıktığında dış ortam sudan soğuk ise akciğer enfeksiyonuna yakalanır. Yavru hayvanlar için erken teşhis yapılmadığında öldürücüdür.

Yavru hayvanlar yeşillik yemez. Ot türevli yiyecek 6 cm sonrası eheim professional food veya emsali tetra reptomin baby ile başlar. Bunlar yosun içerikli protein yemdir. 7-8 cm gibi marul kıvırcığın orta kısım körpe yaprakları ile salatalığın kabuğu soyulduktan sonra boylamasına ince bir kesit verebilirsin.

Tatlı, tuzlu, baharatlı, acı, kokulu, süt ürünleri ve işlenmiş et vermiyoruz.

Haşlanmış yumurta akı verebilirsin.

Hayvan büyüyor ara çizgiler genişlemiş. Hasta hayvanda büyüme durur. Hayvan şu kabuk meselesi hariç sağlıklı. Su içindeyken o beyazlık net şekilde görülüyorsa mantardır. Plakalar atılana kadar ulaşılmazdır ama lamba ile gerekeni yapabilirsin. Bunlar tam bittiğinde akvaryum ve içindekiler dahil herşeyi yıka. Ellerini de iyi sabunla bulaşmasın. Öncesinde yıkamanda hayvanın sağlığı için.

Metilen mavisinin bir damlası o suya fazla gelebilir. Haftada iki defa bir damla damlat ama çok koyu olursa biraz su alıp yeni ekleyerek inceltebilirsin. (Contra-ichthyo)
 
RE: Su Kaplumbağamın Kabuğu Beyazladı

Bu konuyu da incele bakım ile ilgili bilgi mevcut.

Telden giriyor isen anasayfaya girmek için üstteki mavi forum ismine tıkla.

Akvaryum tabanındaki o renkli taşları kabuk vs. Çıkar. Renkli taşlar salınım yapar. Bu iri taşlar arasına pislik alıp kulak ve göz enfeksiyonuna neden olan zararlı bakteri üretir. Mantar deniz kabuklarından gelmiş olabilir.

Sterilizasyonda sıcağa dayanıklı ürünleri kaynatabilirsin. Diğerleri içinde el yakmayan sıcak suda yıkadıktan sonra ya kimyasal değmemiş kovaya tuz döküp 1 gün suda beklet yada koyu mavi olacak şekilde metilen mavisi ama tuz daha iyi olur. Metilen bazı ürünleri boyar. Tekrar yıkar akvaryuma alırsın.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Cvp: Kaplumbağamın Kabuğundaki Beyazlık

Çok Teşekkürler Yardımınız İçin Lambayı En Kısa Sürede Almaya Çalışacağım. :)
 
Geri
Üst