Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağamın kabuğundaki beyazlıklar

hümeyra yıldız

Bronz 5 Üye
bir süredir kabuğunda beyazlıklar vardı bugün suyunu değiştirirken kaplumbağamı ayrı bir kaba aldığımda beyaz lekelerin daha da arttığını farkettim,ne yapabilirim,bu neden olur

mailto:/QlMpAk

Cvp: kaplumbağamın kabuğundaki beyazlıklar

resmi büyütemedim. şu sorularıma cevap verebilirsen iyi olur.

-şebeke suyu mu kullanıyorsun
-plakalarda açılma var mı özellikle kenarlarından
-suya girdiğinde bu beyazlıklarda kaybolma veya yansıma görülüyor mu
-koku var mı bu beyaz bölgelerde
-bunların başladığı dönemden itibaren akvaryuma herhangi birşey koydun mu dekor kök kum vb.
-suda iken plakalar arası çizgiler belirginleşiyor mu ?
-bu beyazlıklar plaka altında mı ?

cem' Alıntı:
resmi büyütemedim. şu sorularıma cevap verebilirsen iyi olur.

-şebeke suyu mu kullanıyorsun
-plakalarda açılma var mı özellikle kenarlarından
-suya girdiğinde bu beyazlıklarda kaybolma veya yansıma görülüyor mu
-koku var mı bu beyaz bölgelerde
-bunların başladığı dönemden itibaren akvaryuma herhangi birşey koydun mu dekor kök kum vb.
-suda iken plakalar arası çizgiler belirginleşiyor mu ?
-bu beyazlıklar plaka altında mı ?
aslında resim gayet büyük açılıyor
dinendirilmiş musluk suyu kullanıyorum
plakalarda açılma yok sanırım
koku yok
akvaryuma farklı bir şey koymadım
suyun altındayken beyazlıklar fazla gözükmüyor,dışarı çıkarttığımda belli oluyor
sudayken plaka çizgileri belirgin gibi

bunlar plaka altına girmiş kireç tabakaları, su her ne kadar dinlendirilmiş olsa da klor gider ama kireç gitmez. içme suyu takviyesi ile bu zaman içinde azalır. tabi komple içme suyu daha iyi olacaktır. mevcut kirecin üstüne ek kireç tabakası kaplanmaz. plaka altına girmiş olanlar plakaları attıktan sonra çıkması kolaylaşır. plakaları attığında ıslak temiz diş fırçasına karbonat tozu veya yoksa sofra tuzu döküp ovalarsan kireçler azalarak gider.

şu an için kabuğa devit sürmeye gerek yok plakalar henüz o kadar açılmamış. açılmaya başladığında bir resim daha atarsın. ona göre uygulamayı anlatırım. ara çizgilerde o kadar yoğun bir kireç yok kısaca hayvanı rahatsız edecek düzeyde kireç yok. ama içme suyu takviyesi azalmasını sağlar.

Bana bunlar normal geldi Humeyra.Hayvan hizli buyume doneminde,plakalarini atacak.

Kaplumbağanın rahat yüzebileceği bir akvaryum yoksa temin edilmeli.Kireç kaplumbağa kuru alandayken plaka arasına giren suyun buharlaşmasıyla oluşur.Kaplumbağanın bulunduğu kaptaki ya da akvaryumdaki su seviyesi yeterli yüksekliğe sahip değilse kabuğunun bir kısmı su dışında kalan kaplumbağalarda da bu durum gözlenebilir.Su seviyesinin kaplumbağanın rahat yüzebileceği ve tamamının su altında kalabileceği yükseklikte olması kireç oluşumuna neden olan iyonların suda çözünme olasılığını arttırır.

Merhaba iyi forumlar. Bende kaplumbaga sever camiasina katilali 3 ay oldu. Kaplumbagamin kabugunda beyaz yuzeysel lekeler olusmaya basladi ve gundengune yavas yavas büyüyor. Akvaryumu kucuk ama icme suyundan baska birsey kullanmiyorum. Resminide yollamaya calisicam. Yardimci oldugunuz icin tesekkurler.

Isıtma lambasının mesafesi çok mu yakın. Lamba yanığına benziyor. Dereceyi Kuru alana kibrit kutusu koyup üstüne yatırıp 31 dereceye denk gelicek şekilde mesafeyi ayarlarsın. Evde kullanılan derecede olur. Yani cam derece olacak.

Bu arada eczaneden devit damla alıp kabuğu peçete ile kuruladıktan sonra bir iki damla damlatıp parmağınla yedir. Sonra 15 dakika kadar kuru bir yerde beklet. Sonra yine peçete ile kurulayıp akvaryuma koyarsın. Bunu 4 gün ve günde bir defa yap. Üst plaka atılana kadar orjinal rengine dönmez. Sadece ilk gün ıslak diş fırçasına karbonat tozu veya sofra tuzu döküp yavaşça o bölgeyi ovala ve akvaryum suyu ile durula deviti sonra sür.

Cem bey dediginizi ugulamaya baslicam. Ilginiz icin tesekkur ederim. Birde dedigim gibi ben bu iste yeniyim. Kaplumbagamin cinsiyet tespiti icin internette birkac birşey okudum ama emin degilim sizce fotograftan belli oluyormu :)

Hayvan daha küçük. Net bir şey söylemek için 10 cm civarı kabuk boyuna gelmesi gerek. İyi ortamda bakıldığı taktirde eğer erkek ise 9 cm kabuk boyu civarı ön tırnakların uzadığı da oluyor. Kan tahlili ile de bu anlaşılabiliyor ama küçük hayvana da iğne batırmanın gereği yok.

Cem bey dediginizi uygulamaya basladim daha 2nci gunden etkisini gösterdi. Tedavi sonu tamamen gecti. Umarim bidaha olmaz. Muhtemelen d vitamini eksikliginden kaynaklandi. Sizin anlattiginiza gore. Ayrica siz ve sizin gibi bu sitede emegi gecen herkese ne kadar tesekkur etsek azdir.

geçmiş olsun. kabuk boyu 6 cm'ye geldiğinde haftada bir, bir yemine tercihen sera raffy P krem rengi stick yeme bir damla damlatıp suya değdirmeden ağzına ver. bunu sabah öğününde ilk yem olarak ver tadı değişik olacağı için sonra verirsen yemez. ama ilk verirsen açlıkla yiyecektir sonra kalan miktarı verirsin. kırmızı olanları da mineral yemdir onları da ayırıp bir günde iki öğünde veya haftada birbirinden uzak günlerde günün tek öğününde verirsin. bu yem mineraller, vitaminler ve kalsiyum içerir. bu yeterli gelir.

kabuk üstünden devit işe yaramaz. sadece plakayı yumuşatır ve ısıtıcı lamba takviyesiyle ısı gerdirerek çıkmasını sağlar. bu açıdan açılmaya yüz tutmuş kabuklar içinde uygulanır plakaların atılmasında hızlandırıcı etkisi vardır. ayrıca matlaşmış kabukların rengini canlandırır. kabuk jeli gibi tehlikesi yoktur. son kullanma tarihi bittikten sonra oral yolla verilmez ama kabuk için kullanılmaya devam edilebilir.

devit, ya ağız yoluyla verilmeli yada uvb ampul altında durarak ki bu kemik içine işlediği için hayvan kendi sentezleyerek D3 vitamini alır. doğal olan budur. devitin aşırısı zararlıdır. max 3 ay kullanılmalıdır. D vitaminini vücut atmaz. yağ doku ve karaciğerde birikir. D vitamini kalsiyuma bağlanarak vücuttan atılmasını engeller. aşırısı kemik ve damarları sertleştirir. elastikiyet azalır. damarları tıkar ve kanamalara yol açabilir. kemiklerde deformasyon yapabilir. onun için dengeli verilmelidir. devit, 6 cm boyundan küçüklere çok aşırı kemik erimesi yani çok yumuşaklık yoksa ve herhangi bir boydaki hayvanlarda akciğer enfeksiyonu varsa vermiyoruz.

yavru kaplumbağalardaki normal yumuşaklık gereklidir bununla karıştırılmamalıdır. bu hayvanın düşme veya darbe alması durumundan darbeyi absorbe etmesi için ve gelişimi hızlı olduğundan iç organların baskı altında kalmamasını sağlamak içindir. bu sebeple devit vermeyiz.

Yazdiklariniz aklımda olsun. Birde sera raffy I var onuda vermek gerekirmi. Ben su an gunde iki öğün AHM nin yemlerinden veriyorum birde olursa arada cok küçük miktar haslanmis tavuk veya marul. Kabuk boyu 4 bucuk santim. Umarim yeterlidir.

esas sera raffy I vereceksin. marul bu boy için uygun değil proteine ihtiyacı var. yeşilliğe 6 cm kabuk boyu sonrası başlıyoruz. ama ot yediğine göre tetra reptominde alabilirsin. bunun yanında sera raffy P'de al. Ahm o kadar makbul bir marka değil. şuan için raffy I ve p verilecek yemler. raffy P'deki kırmızıları ayırıp ayrı olarak haftada bir gün verirsin. diğer yemleri ara ara verip eritirsin. tavukta verme. boğazına takılır ve makbul birşeyde değil. tavuğun içine o kadar şey koyuyorlar ki organik olmayanları insan bile yememeli.

yemlerde kaliteli olanlar jbl, sera tetra ve tropicaldir. diğerleri yaramaz. seninki için jbl probaby de uygundur.

Geri