Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbagamin Kabugundaki Lekeler

CherionaTr

Yeni Üye
Merhaba arkadaslar bir süre once kaplumbağalarimdan birtanesi ölmüştü Denizin Ustunde ve Altinda Bikac Olusum Farkettim Yardım Ve Yorumlarinizi İstiycem Fotolarini Yukluyorum Hemen Simdiden Cok Tesekkurler İyi Forumlar

http://k1308.hizliresim.com/1d/j/rkgqw.jpg

http://j1308.hizliresim.com/1d/j/rkgzq.jpg

Cvp: Kaplumbagamin Kabugundaki Lekeler

Aynı dertten bende muzdaribim kabuk değişimi olabilir. Ama Emre abi ve Cem abinin yorumları netlik kazandırır

Alttaki siyah silik gibi olan lekeler büyümede oluşur. Normal bir durum.

Üst kabuktada büyümeye bağlı kabuk değişimleri olmuş ancak eski plakalar üzerinde kalmış. Daha beyaz ve donuk renkte. Buda yeni plakaların daha canlı eskilerin cansız olmasına bağlı normal bir durum.

Cok Tesekkurler Birini Kaybettikten Sonra Bunuda Kaybetmeyi Goze Alamazdm Cok Korkmustum Birsey Oldu Diye Cok Tesekkur Ederim Eski Kabuklari Atmak İcn Yapabilcegm Birsey Varmi Dis Fircasi İle Fircala Falan Diyenler Var Ama Bir Bilene Sormak İstedim

Eski kabukları uvb ve ısıtma lambası olan bir sistemde dahi zor atıyorlar. Devit ile uygulama yaparak ben bir kez eski kabukları atmasını sağladım, ama hayvanları rahatsız etmemek için uzun zamandır uygulamıyorum.

Güneş ışığında gayet rahat atabiliyorlar benimkiler günün belli saatlerinde 2 saat kadar sürekli güneş alıyorlar ve şuanada kadar eski kabukları atmasında bi problem olmadı.Bi denemeni tavsiye ederim belki faydası olur.

Telefondan girdigim icin resimleri tam ney goremedim ama Emre abinin dediklerinden yola cikarak, bana kalirsa fircalama yoluna gitmektense söyle verimli kullanabilecekleri bir mango koku alabilrsin. Onlar islerine gelirse sagdan sola atarlar mango kokunu ve isletini bir sekilde hallederler. Birde kuru alanda iken turnagini veya elini kabuguna hafiften bir sür bakalim bakarsin hosuna gider ve kendisi duran eline sürtünmeye baslar

Genelde Elimden Kaciyorlar Ve Günes İsigina Koyarsam Veya Dvitamini Verirsem o Lekelerin Cogalmasndan Korkuyorum O Yuzden Bir Süredir İsik Ve Dvit Vermiyorum Lekeler Sorun Teskil etmiyorsa Verebilirmiyim İsik Ve D vitamini ?

Hayvanın ihtiyaçlarını aman karşılamayı atlamayın. Lekeler gayet normal. Hatta büyüdükçe rengi kahverengiye yada koyu yeşile dönecek.

atalay hayvanın gerek alt gerekse üst kabuk dahil hiçbir sorunu yok büyüdükçe alt bağadaki o dairesel şekiller kafa tarafındaki siyahlık gibi yayılıp kaybolur. bazılarında daha belirgin bir siyahlık olur. bazılarında biraz mat.

üst bağaya gelirsek bazı hayvanlar üst plakaları kolayca atarken bazılarında katman şeklinde birikme yapıp ileri bir zamanda ayrılır. seninki ortalarda bir yerde üst plaka çizgileri belirginleşmiş. bu da yavaş yavaş sıyrılacağını gösteriyor. bunu atmaları için hayvanların mango kökü altında kaşınmaları ile birlikte ısıtıcı lamba altında durarak kurutup üst plakanın gerilmesini ve daha çabuk açılmasını sağlarlar.

üst kabuktaki renk değişimi ise yeşilin büyüdükçe kaybolması ile birlikte sarı çizgilerin kalınlaşması siyah ve kahverengi tonların hakim olması ile sonuçlanır. bu renk değişiminde uv ampullerin işi hızlandırması söz konusu. bu aynı bizim güneşlendiğimizde bronzlaşmamız gibidir.

fırçalamaya gerek yoktur. bu işi kendisi halleder. deviti de haftada bir uygulayacaksın.

Tesekkurler Yorumlariniz İcin Dediklerinizi Uyguluycam

Geri