Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamın kabuğundaki sorun

Liformen

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar , öncelikle konuyu buraya açtım yanlışsa affola forumda yeni olduğum için bilgim yok .

Kaplumbağam belli bir süre yem yemiyordu 4 5 gün yem yemedi ve bende iyice endişelendim Veterinere götürdüm Veteriner bir şeyi yok Kabuğunu Dişmacunu ile her gün Fırcala ondan sonrada iyice durla dedi , hergün bu işlemi yapıyorum. Daha sonra Karides aldım ve yemeye başladı bayada iştahlı yiyor :D

Karidesi aldığım Pet Shop Kaplumbağamın mantar olduğunu söyledi , Sırtına ve suyuna damlatmam için Kabuk geliştirici verdi.

Kaplumbağam hastamı değilmi anlamadım hala Sırtında garip lekeler var ve Arka bacaklarının önlerinde beyaz bi deri tabaka var , kaplumbağam son bi kaç gündür hep kuru alanında (Taşın Üstünde) Takılıyor.

Bu beyaz tabaka ve sırtındaki izler beni endişelendiriyor.
Kaplumbağamın sorunu ne , tedavi olarak ne yapabilirim Lütfen yardım edin :(

Moderatör tarafında düzenlendi:
RE: Kaplumbağamın bir sıkıntısı var Hasta yada Mantarmı oldu acaba Yardım Lütfen

Geçmiş olsun. Mantar oluşumu ayrılan plakaların atımından sonra belli olacak. Delik kısımları mantara benziyor. Önce diş fırçasını kabuk üstünde gezdirip açılan plakalardan çıkanı çıkar. Sonra ıslak diş fırçasına tuz döküp kabuğu ovala. Her tarafını fırçaladıktan sonra akvaryumdaki su ile aynı ısıda su ile durula ve havlu peçete ile kurula. Sonra kulak pamuğu ile bacaklarındaki kırmızı noktalara baticon sür; arkasından pamuğa döküp bütün alt üst kabuğuna baticonu yedir. Gözlerine gelmesin. Hayvanı kuru bir kapta 15-20 dakika beklet. Hava soğuk ise lambayı koyduğun kabın üstüne tut.

Arkasından su ile durula. Bu arada akvaryum ve ekipmanların komple steril edilmesi gerekli. Ama hayvan mantar kapmış ise mantardan tamamen kurtulması lazım. Şimdilik suyu komple alıp temiz su koy. Ekipmanları antibakteriyel sabun ile yıka. Tabanda dekor veya taş varsa çıkar. Taş yanında kumda varsa onları çöpe at. Hayvan sağlığına kavuşunca akvaryuma temiz su koyup içine tuz döküp eritecek ve en az 24 saat bekleteceksin o sıra hayvan ayrı bir yerde duracak. Ama bunları mantarı netleştirdikten sonra yapacaksın.

Metilen mavisi alıp suya damlat. Kaç litre su var ona göre miktarı yazayım.

Su ısıtıcı 25 derecede sabit olsun. Lamba 30 derecede hatta 26 dereceye 31 yap. Kuru alanda kabuğunu kurutabilsin. Kuru kabukta mantar barınamaz.

Diğer işlemlerden sonra baticon sürmeden evvel. Bir resim daha çek. Plakalar çıkınca net görüntü belli olur. Özellikle beni şüphelendiren kuyruk tarafı üst kısımdaki delik.

Kabuk güçlendirici dediğin nedir kabuk jeli ise o tehlikeli onu çöpe at.

Yem olarak gammarus yanında jbl agil, tetra reptomin, sera raffy P'de al. Günlük tek öğün ve kafa hacmi kadar vereceksin hayvan obez olmuş.

Cvp: Kaplumbağamın bir sıkıntısı var Hasta yada Mantarmı oldu acaba Yardım Lütfen

mailto:/OBE5J4.jpg

Bu resimdekini suya damlatıyorum Üç günde bir 10 Damla , 2 damlada kabuğuna damlatıyorum her fırçalamadan sonra. Akvaryumda 20 Litre su var , Kaplumbağam 11 yaşında Isıtıcı veya Lambası yok 11 yıldır böyle yaşıyor Isıtıcı bozulup kaplumbağamı haşlar korkusundan almıyorum ama Suyu ve akvaryumu sıcak ortamda duruyor hep .

Bacağındaki Şeyler beni çok endişelendirdi şiş şiş kocaman , ilk defa gördüm böyle ve gece uyurken son günlerde kuru bölgede hep eskiden suda uyurdu şimdi ise taşından inmiyor.

RE: Kaplumbağamın bir sıkıntısı var Hasta yada Mantarmı oldu acaba Yardım Lütfen

Metilen mavisinden bir hafta boyunca 2 günde bir iki damla damlat.

O ürünü şimdilik kullanma içeriği nedir bilmiyorum.

Dediğim yemleri almalısın. Tuzlu ve tatlı ürünler ile işlenmiş et verme. Şişkinlik tuzlu birşey verdiysen ona bağlı ödem de olabilir.

Su oranı az 150 litre civarı bir akvaryum şart artık. Bunun yanında mango kökü de almalısın. Çizgililerin kökle arası nasıl bilmiyorum ama altına girip kaşınarak plakaları atarlar.

Isıtma lambası al bir tane deveboynu lambada olur. 40-60 W lamba ne kadarını kaldırıyorsa armut tip ampul al. Dereceyi ayarlamak için hayvanı ikame kuru alana kibrit kutusu koyup üstüne derece yatırarak ısıyı ölçer mesafeyi ayarlarsın. 30 derece olacak şekilde ayarla. Su ile arada ısı farkı fazla olmasın.

Hayvanın plakalarda açılma fazla. Bu da hayvanı kurdeşen eder. Eczaneden devit damla al. 10 cm kabuk boyundan büyük ise haftada bir kez bir yeme iki damla devit damlatıp ver. Ayrıca kabuğunu kurutup üstüne damlatıp yedir ve 5-10 dakika arası kuru bir yerde beklet. Sonra peçete ile kalanı silip akvaryuma koyarsın.

Devit plakaları yumuşatırken lamba verdiği ısı ile gerdirip mango kökü ile kaşınarak kabuk üstü plakaları atar. Hayvan kuru alanda durduğuna göre buna ihtiyacı var. Çıkabilecek gibi olanları tırnağını takarak çıkar. Ama çok zorlama. Pigmentli yüzeyi kaldırıp kanatırsın.

Cvp: Kaplumbağamın kabuğundaki sorun

Reeflowers Mr. Turtle bir su düzenleyicidir.Çeşme suyunu teraryum canlıları için uygun içme suyuna dönüştürmek için kullanılır.Kabuğa herhangi bir uygulama durumu söz konusu değildir.

Kabuktaki mantar oluşumları için yakınlardaki veterinerden antifungal merhem ya da sprey temin edilmeli.Yerli firmalardan Biyoteknik'i ilgili markalardan biri olarak örnek verebilirim.

Arka bacaktaki sarkma Cem'in ifade ettiği gibi obezite göstergesi.Forumdaki Su Kaplumbağalarında Beslenme isimli konu yardımcı olacaktır.

Ayrıca Su Kaplumbağası Bakım Kılavuzu isimli konu da akvaryumda yapılacak iyileştirmeler için faydalı olacaktır.

Odontochelys' Alıntı:
Reeflowers Mr. Turtle bir su düzenleyicidir.Çeşme suyunu teraryum canlıları için uygun içme suyuna dönüştürmek için kullanılır.Kabuğa herhangi bir uygulama durumu söz konusu değildir.

Kabuktaki mantar oluşumları için yakınlardaki veterinerden antifungal merhem ya da sprey temin edilmeli.Yerli firmalardan Biyoteknik'i ilgili markalardan biri olarak örnek verebilirim.

Arka bacaktaki sarkma Cem'in ifade ettiği gibi obezite göstergesi.Forumdaki Su Kaplumbağalarında Beslenme isimli konu yardımcı olacaktır.

Ayrıca Su Kaplumbağası Bakım Kılavuzu isimli konu da akvaryumda yapılacak iyileştirmeler için faydalı olacaktır.

şuan 70*35*30 kaplumbağa gelişimine göre son yükseltme yapacağım dış filtre vs var zaten

cem' Alıntı:
Metilen mavisinden bir hafta boyunca 2 günde bir iki damla damlat.

O ürünü şimdilik kullanma içeriği nedir bilmiyorum.

Dediğim yemleri almalısın.  Tuzlu ve tatlı ürünler ile işlenmiş et verme. Şişkinlik tuzlu birşey verdiysen ona bağlı ödem de olabilir.

Su oranı az 150 litre civarı bir akvaryum şart artık. Bunun yanında mango kökü de almalısın. Çizgililerin kökle arası nasıl bilmiyorum ama altına girip kaşınarak plakaları atarlar.

Isıtma lambası al bir tane deveboynu lambada olur. 40-60 W lamba ne kadarını kaldırıyorsa armut tip ampul al. Dereceyi ayarlamak için hayvanı ikame kuru alana kibrit kutusu koyup üstüne derece yatırarak ısıyı ölçer mesafeyi ayarlarsın. 30 derece olacak şekilde ayarla. Su ile arada ısı farkı fazla olmasın.

Hayvanın plakalarda açılma fazla. Bu da hayvanı kurdeşen eder. Eczaneden devit damla al. 10 cm kabuk boyundan büyük ise haftada bir kez bir yeme iki damla devit damlatıp ver. Ayrıca kabuğunu kurutup üstüne damlatıp yedir ve 5-10 dakika arası kuru bir yerde beklet. Sonra peçete ile kalanı silip akvaryuma koyarsın.

Devit plakaları yumuşatırken lamba verdiği ısı ile gerdirip mango kökü ile kaşınarak kabuk üstü plakaları atar. Hayvan kuru alanda durduğuna göre buna ihtiyacı var. Çıkabilecek gibi olanları tırnağını takarak çıkar. Ama çok zorlama. Pigmentli yüzeyi kaldırıp kanatırsın.

aradan 10 gün geçti ve malesef Kabuğunun Üstündeki Deliklerde Artış oldu ve Alt kabuktada Delikler meydana geldi.

Söylediğiniz Tedevilerin bir kısmını uygulamaya çalıştım ama malesef sonuç vermiyor.

Yem olarak Devit Damla ile Karıştırıp Gammarus veriyorum (Yemin Üstüne damlatıp Yediriyorum)

Hergün Diş Fırçasıyla Fırçalıyıp Yıkıyorum Hergün Ufak Kabuk parçaları sökülüyor ama Deliklerin oldugu yerlerden değilde Kabuğun köşelerinden sökülüyor. 

Hergün suyunu Filtre ediyorum Temizliyorum 2 3 Günde bir ise Suyu değiştiriyorum.

Bütün Ekipmanı Steril Ettim Temizledim ama malesef Mantar yayıldı Alt kabuktada var şuanda ve Artış gösteriyor.

Şuan resim koyamıyorum resimde ekleyeceğim en yakın zamanda

İnternette Tuzlu Su Banyosu diye birşey gördüm bunu uygulamalımıyım , uygulamam gerekiyorsa nasıl yapılıyor Yardımlarınız için teşekkür ederim.

İyotsuz kaya tuzunu eritip hayvan kabuk üstünü kaplayacak biçimde su içinde yarım saat kadar bir süre bekletiliyor ama bu tuzlu suyu içme riski var. 10 dakika kadar beklet bu haftaki uygulama da. Her gün bir defa yap.

Ayrıca turgay abinin sitesindeki konuyu da incele. Kahverengi mantar olabilir. Bu en tehlikeli olanı. Kimyasal temizlik malzemesi gibi bir ürüne maruz kalmış bir kap yada başka bir şey kullanmıyorsun değil mi ?

Kaplumbağa hastalıkları mantar hastalığı bölümü.

Kullandığım kap 0 daha önce kullanılmamış İtal Akvaryum onuda alalı 20 Gün Civarı oldu.
Kaplumbağamı koymadan önce onuda iyice temizledim Akvaryum taşlarını felan bi kaç saat kaynattım.

Şuan son hali bu Kaplumbağamın Verdiğiniz linkteki mantara benziyor sanki ilk evreleri gibi :(

Şimdi çektiğim resimler aşağıda son hali böyle.

mailto:/D9WYQ3.jpgmailto:/m5gMQ4.jpgmailto:/EpWmXg.jpgmailto:/jjrg9W.jpgmailto:/25W6DE.jpgmailto:/B4WaqL.jpgmailto:/ZJjX83.jpgmailto:/o9qXbX.jpgmailto:/l9PqMQ.jpgmailto:/V689kB.jpgmailto:/n29QXN.jpgmailto:/vRA6OA.jpgmailto:/1ra68B.jpgmailto:/LE8lB0.jpg

Kabuk kendine gelmiş temizlenmiş. Günde bir defa baticonu pamuğa yedirip kabuğuna sür. 15 dakika kadar kuru bir yerde beklet sonra durulayıp akvaryuma koy. Her gün iki damla akvaryum suyuna damlat. Bunu bir hafta uygula.

Turgay abinin önerdiği spreyi bulursan al spreyin artısı bacaklarının iç boşluğuna da ulaşması. Onu bulamazsan mantar kremi alırsın. Kremi bacaklarına sürme. Yalnız bu mantar ilaçları göz ve ağız yollu tehlikelidir. Buna dikkat et özellikle ön ayaklarını gözüne ve ağzına temas ettirebilir. Bunu da 15-20 dakika kadar sürdükten sonra kuru yerde beklet ve akvaryuma almadan iyice yıka. Suya bulaşmasın.

Dış ortam soğuk olacaktır. Kap üstünden ısıtıcı lambayı kuru alanındaki kadar yakın olmayacak fakat üşümesini engelleyecek şekilde konumlandırırsın. Kuru kabukta mantar üremez.

Geri