Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamın kabuğunu soydum böyle oldu birşey olurmu.birde erkek mi kızmı

Hasan yiğit

Yeni Üye
1000021162.jpg

Böyle birşey oldu dediğiniz nedir? Cinsiyet 10cm kabuk boyundan sonra belli olur.

Su ısıtıcı ve ısıtma lambası var mı?

Eğer kanama olduysa. Eczaneden batikon alın. Pamuk ile kabuğuna az miktarda uygulayın ve 15dk kuru sıcak temiz bir kapta bekletin.
Batikon akvaryum suyuna bulaşmamalı.

Suyuna da 1-2 damla metilen mavisi damlatın.

Minnacik kaplumbağanin canı nedir ki 1 damla kan çok fazla onun için.

Batikon yok ne yapa bilirim
Nöbetçi eczaneden alabilirsiniz.

Su seviyesini biraz daha yukseltin. Akvaryum ölçüleri ve yeni su yüksekliğini yazın su ısıtıcı onerelim.

Isıtma lambası olarak metal çanaklı mandallı masa lambası ve eski tip 40-60watt ampul almanız gerekiyor.

Ampulu bulamazsaniz 42 yada 52watt halojen ampul de alabilirsiniz.

Su soğuk olduğundan suya girmiyor. Su ısıtıcı ve isitma lambası şart ekipman. Yoksa ölür gider. Akciğer enfeksiyonu kaçınılmaz.

Şuanki akvaryuma 25watt su ısıtıcı yeter.

Ama bu yuva çok götürmez hayvan hızlı büyür. Bu yuzden daha yuksek wattlı bir ısıtıcı alıp yeni yuvada ısıtıcı masrafından kurtulursunuz.

Ama yuksek wattlı ısıtıcı da bu akvaryuma sığmaz.

Su isiticiyi mecbur yatay yerlestireceksiniz tamamı su içinde olacak bu yüzden tam batan bir ısıtıcı almanız lazım.

Tetra ht25 yada smart marka 25watt su ısıtıcı oneririm. Bu ikisi tam batan model.

Smart marka daha ucuzdur butcenize gore uygun olanı alabilirsiniz. Bazi akvaryumcular cok yuksek fiyat çekiyor ben 400e aldım geçen aylarda smart markayı.

Geri