Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamın kabuğunun kenarında beyazlıklar var

Selinqzy

Yeni Üye
Kaplumbağamın kabuğunda bir sorun var mı çok bilgim yok alalı 1 ay olmuştur su ısıtıcı ile kabuğu için ışık siparişim hala gelmedi ondan dolayı böyle gözüktüğünü düşünüyorum korktuğum için bugün öyle gidip iş görecek bir şeyler alıcam dediğim gibi çok bilgim yok daha ihtiyacı olan almam gereken bir şeyler var mı varsa yardımcı olursanız buraya yazarsanız çok sevinirim

Ekli dosyalar

• IMG_20250601_092932.jpg
    IMG_20250601_092932.jpg
    2 MB · Görüntüleme: 25
  • IMG_20250601_094717.jpg
    IMG_20250601_094717.jpg
    639.8 KB · Görüntüleme: 24
Son düzenleme:
Kaplumbağamın kabuğunda bir sorun var mı çok bilgim yok alalı 1 ay olmuştur su ısıtıcı ile kabuğu için ışık siparişim hala gelmedi ondan dolayı böyle gözüktüğünü düşünüyorum korktuğum için bugün öyle gidip iş görecek bir şeyler alıcam dediğim gibi çok bilgim yok daha ihtiyacı olan almam gereken bir şeyler var mı varsa yardımcı olursanız buraya yazarsanız çok sevinirim
Bu plaka altına işlemiş kireç siyahlıklar normal ama neden mor anlamadım.

Aldığınız veya kullandığınız bütün ekipmanların gorselini atın.
Akvaryumun ölçüleri nedir akvaryumun bir fotoğrafını atın.

Kullandığınız bütün yem, takviye ve su duzenleyicileri yazın.

Piyasadaki çogu kaplumbağa ekipmanı, takviyesi zararlıdır.

Lutfen kullandığınız herşeyi yazın.

Piyasadaki çogu kaplumbağa ekipmanı, takviyesi zararlıdır.

Lutfen kullandığınız herşeyi yazın.
Şu an evde değilim ama dediğim gibi ısıtıcı ile UV ışık siparişim gelmemişti şimdi gidip ısıtıcı aldım UV ışık bulamadım daha internettekini bekliyorum kullandığım akvaryum orta boy sanırım 15X16x25 falan olması lazım, aldığım şu an yanımda bulunan ısıtıcı bu akvaryuma yeterli denildi. UV ışık sorduğumda zor bulursunuz dedi şu an hala bakıyorum. Kuru alanı kullanması için bir testi var üstü kuru, kuru alan için orayı kullanıyor bide pipo filtre denilen bir filtre var akvaryum içinde onu koymuştum bu kadar içindekiler

Şu an evde değilim ama dediğim gibi ısıtıcı ile UV ışık siparişim gelmemişti şimdi gidip ısıtıcı aldım UV ışık bulamadım daha internettekini bekliyorum kullandığım akvaryum orta boy sanırım 15X16x25 falan olması lazım, aldığım şu an yanımda bulunan ısıtıcı bu akvaryuma yeterli denildi. UV ışık sorduğumda zor bulursunuz dedi şu an hala bakıyorum. Kuru alanı kullanması için bir testi var üstü kuru, kuru alan için orayı kullanıyor bide pipo filtre denilen bir filtre var akvaryum içinde onu koymuştum bu kadar içindekil

Yem olarakta sadece kurutulmuş karides veriyoruz dediğim gibi çok yeniyim kaplumbağa bakma işinde. tamda düzenini sağlayamadım almam gereken ayrı bir şey vitamin, ürün varsa bilgilendirirseniz çok teşekkür ederim. Sorduğum her satıcı ya da petshop bilgi bile veremiyorlar, ne olması gerektiği internetten araştırma yapın diyorlar çok garip gerçekten

Şu an evde değilim ama dediğim gibi ısıtıcı ile UV ışık siparişim gelmemişti şimdi gidip ısıtıcı aldım UV ışık bulamadım daha internettekini bekliyorum kullandığım akvaryum orta boy sanırım 15X16x25 falan olması lazım, aldığım şu an yanımda bulunan ısıtıcı bu akvaryuma yeterli denildi. UV ışık sorduğumda zor bulursunuz dedi şu an hala bakıyorum. Kuru alanı kullanması için bir testi var üstü kuru, kuru alan için orayı kullanıyor bide pipo filtre denilen bir filtre var akvaryum içinde onu koymuştum bu kadar içindekiler

15x16 akvaryum dediğiniz fanus mu ölüm kabı mı?
O kapta yada o boyutta birşeyde kaplumbağa yaşamaz.
Akvaryumun bir fotoğrafını atın.

Uv ampul ne aldınız onu soruyorum. Link yada gorseli var mı?

Pipo filtre de olmaz bunun sungerini kopartıp yiyorlar.

Isıtıcı ne aldınız?

Elinizdeki bütün yem ve takviyelerin fotoğrafını atın.

Yanlış ekipman veya takviye alırsanız hayvana faydadan çok zarar verirsiniz.

Petshoplar kendisi yaptığı işi bilmiyor size nasıl bilgi versin. Internettede doğru bilgi yok.
Kaplumbağa hakkında bütün konuları bu foruma sorun.

Isıtıcı ne aldınız?

Petshoplar kendisi yaptığı işi bilmiyor size nasıl bilgi versin. Internettede doğru bilgi yok.

Isıtıcı ne aldınız?

Eve gidince her şeyi göndereyim bilgisiz bir şekilde küçük kardeşim istediği için almışlar sonra duzenleriz diye kafalarına göre bir düzenek oluşturmuşlar petshopcuyla birlikte. çok bilgim yok eve uğramıyorum sormuşlar o olur bu olur denmiş bir akvaryuma testiye filtre falan filan idare eder denmiş anlam veremedim eve gittiğimde bir bakayım dedim bunları gördüm baktım Evede hala verdiğim sipariş gelmemiş şimdi aradım elimizde yok ondan dolayı daha siparişini isleme sokamadik dediler bende iptal ettim simdi siz baştan sondan beni yönlendirirseniz çok sevinirim kendim baştan sona ortalama bir seyler duzmek istiyorum bana ortalama güzel bir kurulasi akvaryum önerisi yapar mısınız size zahmet eve gidincede yasadigi yeri atayim şimdiden teşekkürler

Isıtıcı ne aldınız?

IMG_20250601_192343.jpg

Testiyi çıkartın. Bunun yerine kuru alan yapın. Bu konuda kuru alan örnekleri mevcut. Kuru alan olmalı ama kuru alandan kaçmaması için kuru alandan itibaren cam yüksekliği en az kaplumbağanın boyunun 2 katı kadar olmalı. Kaplumbağa 10cm ise kuru alandan itibaren cam yüksekliği en az 20 - 30cm olmalı.

Dal dursun. Buna tutunup yüzeyde nefes alır.

Su ısıtıcıyı 28 dereceye ayarlayın.

Akvaryum kapağını çıkartın temiz ve kuru havaya ihtiyacı var.

Kuru alan yapınca ısıtma lambası da gereklidir. Uvb şuanlık piyasada yok olanlarda zararlı. Uvbyi de 8cm kabuk boyundan sonra kullanıyoruz.
Isıtma lambası için bu konuya bakın.

Filtre malzemesinde gözenekli birşey varsa çıkartın yerine sünger veya elyaf koyun. Gözenekli malzemeler pislik tutar göz ve kulak enfeksiyonuna neden olur.

Bu akvaryum birkaç ay idare fakat hayvan hızlı büyüyor. Bu yüzden daha büyük bir akvaryum gerekecek.
Hayvanın kabuk sağlığı için geniş yüzme alanı gereklidir.

Direkt ömürlük 120cm uzunluğunda akvaryum yaptırabilir yada kademeli olarak yuvayı büyütebilirsiniz.

120cm x 60cm x 60cm hacminde 1cm cam kalınlığında akvaryum ömrülüktür. Akvaryumu camcıya yaptırın. Kuru alanınıda yapar.

60cm akvaryum yüksekliğinde 30cm su yüksekliği 30cm de kuru alandan itibaren kaçmaması için kaçış payı olarak yapabilirsiniz.

Testiyi çıkartın. Bunun yerine kuru alan yapın. Bu konuda kuru alan örnekleri mevcut. Kuru alan olmalı ama kuru alandan kaçmaması için kuru alandan itibaren cam yüksekliği en az kaplumbağanın boyunun 2 katı kadar olmalı. Kaplumbağa 10cm ise kuru alandan itibaren cam yüksekliği en az 20 - 30cm olmalı.

Dal dursun. Buna tutunup yüzeyde nefes alır.

Su ısıtıcıyı 28 dereceye ayarlayın.

Akvaryum kapağını çıkartın temiz ve kuru havaya ihtiyacı var.

Kuru alan yapınca ısıtma lambası da gereklidir. Uvb şuanlık piyasada yok olanlarda zararlı. Uvbyi de 8cm kabuk boyundan sonra kullanıyoruz.
Isıtma lambası için bu konuya bakın.

Filtre malzemesinde gözenekli birşey varsa çıkartın yerine sünger veya elyaf koyun. Gözenekli malzemeler pislik tutar göz ve kulak enfeksiyonuna neden olur.

Bu akvaryum birkaç ay idare fakat hayvan hızlı büyüyor. Bu yüzden daha büyük bir akvaryum gerekecek.
Hayvanın kabuk sağlığı için geniş yüzme alanı gereklidir.

Direkt ömürlük 120cm uzunluğunda akvaryum yaptırabilir yada kademeli olarak yuvayı büyütebilirsiniz.

120cm x 60cm x 60cm hacminde 1cm cam kalınlığında akvaryum ömrülüktür. Akvaryumu camcıya yaptırın. Kuru alanınıda yapar.

60cm akvaryum yüksekliğinde 30cm su yüksekliği 30cm de kuru alandan itibaren kaçmaması için kaçış payı olarak yapabilirsiniz.
Çok teşekkür ederim peki bir sorum daha olucak kabuk sertliği için ne yapılmalı?

Foruma hoşgeldiniz.

Uv ampul şu an gerekli değil ısıtma ampulü alacaksınız. Bu konuda bilgi verdim.

Testiyi kuru alan niyetine kullanıyorsanız olmaz. Hem yer kaplıyor hemde kir tutarak bakteriyel enfeksiyona neden olur.

Kabuk yavru hayvanlarda esnek yapıda olmalı. Bu hem darbeyi absorbe eder. Hemde büyürken iç organların baskı altına girmesini önler. Aldığı yemler gerekli ihtiyacını karşılar.

Yemler jelatini açılmamış kutuda gammarus ve stick yemde tropical axolotl yada omega one juvenile turtle sticks yemlerinden biri olsun.

Stick yemi sabah, akşam gammarusu verin.

Çok teşekkür ederim peki bir sorum daha olucak kabuk sertliği için ne yapılmalı?
10 günde bir yemine vitamin damladan 2 damla damlatıp verin.

Isıtma lambası mutlaka olsun.
Lamba burada satılıyor.

Uvb veya reflektör ampul değil en iyisi armut halojen ampuldur. 42 veya 52Watt ampulu 22-23cm mesafeden konumlandırın.

Uvb de piyasaya gelince alırsınız şuan yok. Çok az miktarda uvb sağlamanız yeterlidir.

Ekstra takviye vitamin vs vermenize gerek yok.

Iyi yemler ile besleyin.
Yavru için tropical blood worms ve omega one junveille yemini alın.

Büyüdükçe yem içeriği değişir farklı yemler alınır.

10 günde bir yemine vitamin damladan 2 damla damlatıp verin.

Isıtma lambası mutlaka olsun.
Lamba burada satılıyor.

Uvb veya reflektör ampul değil en iyisi armut halojen ampuldur. 42 veya 52Watt ampulu 22-23cm mesafeden konumlandırın.

Uvb de piyasaya gelince alırsınız şuan yok. Çok az miktarda uvb sağlamanız yeterlidir.

Ekstra takviye vitamin vs vermenize gerek yok.

Iyi yemler ile besleyin.
Yavru için tropical blood worms ve omega one junveille yemini alın.

Büyüdükçe yem içeriği değişir farklı yemler alınır.
Çok çok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz iyi günler dilerim

Foruma hoşgeldiniz.

Uv ampul şu an gerekli değil ısıtma ampulü alacaksınız. Bu konuda bilgi verdim.

Testiyi kuru alan niyetine kullanıyorsanız olmaz. Hem yer kaplıyor hemde kir tutarak bakteriyel enfeksiyona neden olur.

Kabuk yavru hayvanlarda esnek yapıda olmalı. Bu hem darbeyi absorbe eder. Hemde büyürken iç organların baskı altına girmesini önler. Aldığı yemler gerekli ihtiyacını karşılar.

Yemler jelatini açılmamış kutuda gammarus ve stick yemde tropical axolotl yada omega one juvenile turtle sticks yemlerinden biri olsun.

Stick yemi sabah, akşam gammarusu verin.
Tamam çok teşekkür ederim yakın zamanda alayım

Geri