Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamin korktuğunu düşünüyorum

Hakan0zmen

Bronz 3 Üye
Merhabalar, son zamanlarda kaplumbağam çok korkak davraniyor. Beni gördüğünde normalde yüzeye gelir yem verecegimi düşünüp çırpınırdı. Ama şimdi hızla kaçmaya çalışıyor ve bu süreçte camlara sürekli çarpiyor. Sebebi ne olabilir?

Hayvan büyüdükçe aklı ermeye başlıyor ve kendini korumaya çalışıyor.

Hayvanı son zamanlarda elinize alıyor yada kabuğunu fırçaşıyor musunuz?

Hayvan korkacağı birşey yaşadı mı?

Yemi vermeden önce göreceği şekilde kutuyu sallayın. Ne amaçla yaklaştığınızı görsün.

Bir süre yem verdikten sonra yalnız bırakın. Yemediği olursa sudan alırsınız.

Genelde rahatsiz olmamasi icin elime almiyorum veyahutta dokunmuyorum fakat gectigimiz gunlerde yanaginin cizildigini farkettim ve akvaryumunda olu bir bocek gordum. Bocekten korkmus olabilecegini dusunuyorum.

Böcek ufaksa o sebep değildir.

Evde çocuk var mı yada misafir çocuğu geldi mi? Çocuklar cama vurup hayvanı tedirgin eder.

Bazı dekorlar, hatta kalem görmesi de tedirgin ediyor. Yılan gibi birşey sanıyor diye düşünüyorum.

Kuru alanda olsa büyüdükçe akılları ermeye başladığı için kendini güvene almak için suya atlar.

Bu hadise suda olduğuna göre hayvan bir şeyden iyi tedirgin olmuş demektir.

Bağırıp çağırma, kabuğa vurma, ele alma, kabuğunu fırçalama, ilaç uygulamaları, yüksek ses, gördüğünden farklı ve özellikle parlak ve renkli giysi giyme ve hatta gözlük olup olmamasından dolayı yabancılama bu tip durumlara sebep olabilir.

Geri