Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamın korkusu

Zephyrus

Bronz 5 Üye
Arkadaşlar bugün size kabuğunda ki olayı size net gösterebilmek için elime alıp çekeyim dedim iyi ki akvaryumun üstünde yapmışım iki parmağın arasından kaçtı suya girdi hemen. Ama bu sürekli oluyor yanına gittiğim zaman kuru alandan direk inip suyun altına giriyor. filtrenin üstündeyse ordan kaçıyor. Acaba benim mi bir hatam var? Çok mu korkutuyorum mecnunu anlamadım. 1 ay oldu alalı.

Cvp: Kaplumbağamın korkusu

Orkun,

Bahsettiklerinin birebir aynısını bende yaşıyorum ve bakım sğrelerimiz de aynı sanırım. Sadece elimde yemi gördükleri zaman deli gibi beni izliyorlar veya yem olmasada elimin onlara doğru doğrulttuğumu.

3 sene önce ki kaplumbağa besleme sürecimde de aynısı gerçekleşmiş başlarda ama tahmini süre vermek gerekirse 10-12 ay sonra kaçmamaya hatta seni gördüklerinde umursamaz tavırlara bürünüyorlar.

Senden kaynaklı birşey değil yani.

Yalnız benden sana tavsiye. Kuru alanda güneşlenirlerken pek gözükmemeye çalış ki rahatca güneşlenip o zevki yaşasınlar. Sırf rahatsız olmasınlar diye kapı deliğinden gözetleme çalışmalarım dahi olmuştur onları :)

Benimkiler 1,5 sene oldu odaya girince halen kuru alandan hızla suya giriyorlar. Bu hayvanların güven duygusu çok az. Ortama alışsalarda birini görünce suya giderler. Suda hareket kabiliyetleri daha iyi ve hızlı olduğu için kendilerini güvende hissederler. Evcilleşmediklerine görede gayet normal bir durum diyebiliriz. Bazıları bu konuda daha cesur olabiliyor ama geneli ürkektir.

Emin yazmış bile :)
Katılıyorum, bende rahatsız olmasınlar diye gündüz salona sık giriş çıkış yapmıyorum.

Ya hani davit-3 kullanırken elimle vereyim diyorum ona bile gelmiyorlar farklı bir kapa koyup akvaryum suyuyla oraya koyup yedirebiliyorum onda da ilaç suya karışıyor belki hiç fayda bile etmiyor. İlk aldığım zamanlarda çok temasta bulunmuştum o yüzden mi falan diye düşünüyorum. Teşekkürler Emin tavsiyen için bu arada artık öyle yapıyorum bende mecburen . Emre cidden hani artık onu korkutmamak için onun bir metre yanından geçiyorum :smile:

Aynı olayı dün ben yaşadım. Daha doğrusu eşim. O hala kaplumbağaları oyuncak zannediyor ve beni deli ediyor. Şu hayvancıklara sakin yaklaş, panik yapıyorlar diyordum, dinletememiştim. Ta ki düne kadar; kaplumbağamızın biri eşim üzerine hamle yapınca panikle kendini suya atmak istedi ama nafile. Kabuğunun üstüne düştü kaldı :( Toparlamak için baya çırpındı ama yapamadı, ben elimle müdahale edip suya sokmak zorunda kaldım. Neyse ki bir problem yok..

Yani özetle panik hayvanlar bunlar özellikle de kuru alandayken ;)

Sevindim bir problem olmamasına. Acaip panikler.

Ağır hareketlerle yem vermeye yada akvaryum yanına gitmekte fayda var. Birde devitli yemi yukarıdan tutarken biraz aşağı eğilip seni görmemesini sağlarsan belki gelip alır.
Bir yöntemde yeme devit damlatıp çekip kurumasını beklemek. Böylece suya salınımı az olup kayıp minimize edlir.

AEK' Alıntı:
Ağır hareketlerle yem vermeye yada akvaryum yanına gitmekte fayda var. Birde devitli yemi yukarıdan tutarken biraz aşağı eğilip seni görmemesini sağlarsan belki gelip alır.
Bir yöntemde yeme devit damlatıp çekip kurumasını beklemek. Böylece suya salınımı az olup kayıp minimize edlir.

Teşekkürler Emre abi. Bir önce ki yazımda Emre diye hitap etmiştim ama yaşınızı sonradan gördüm kusura bakmayın

Önemli değil Orkun. Ufaklığa da sağlıklı bir ömür dilerim.

Umarım. Elimden geldiğince iyi bakmaya çalışıcam bende. Teşekkürler tekrardan

Benim kaplumbagalarim neden korkmuyor :D kuru alanda oluyorlar yanlarina gidiyorum kafalarini cikarip bana bakiyorlar . Yataga oturuyorum öyle bakisiyoruz :) kapi falan carptiginda atliyorlar suya :)

Seninkilerde deli cesareti var Mertcan :) Şaka bir yana diyorumya bazıları şaşırtıcı şekilde kendine güvenli :)

hayvanlar 6 cm civarına kadar elden yeme konusunda da ürkektirler ama kuru alandan atlamaları 10 cm kabuk boyu üstüne kadar devam eder. belli bir noktaya geldiklerinde ellerinizi göstermediğiniz zaman kaçma olmaz. ama temkinli olduklarını hissedersiniz. bu durumlarda ani hareket olmadıkça size alışması söz konusu olur ve kaçmaz bu da tahmini 2 yaş civarlarına tekamül eder. 3-4 saatte bir yarım dakikayı geçmeyecek kadar yanında durup ona bakarsanız size alışması kolay olur. ama eller arkada olsun. tabi bu dediğim küçüklerde geçerli değil onlardan ne kadar uzak durursanız o kadar mutlu olurlar. unutmadan bir kısmı da korktuğundan değil yem vereceğiniz hissiyle suya iner.

Evet Emre abi cesaretli benimkiler :)

Kisa bir video cektim :) kameranin icine giriyordu nerdeyse :)

video geliyor :)

cem' Alıntı:
hayvanlar 6 cm civarına kadar elden yeme konusunda da ürkektirler ama kuru alandan atlamaları 10 cm kabuk boyu üstüne kadar devam eder. belli bir noktaya geldiklerinde ellerinizi göstermediğiniz zaman kaçma olmaz. ama temkinli olduklarını hissedersiniz. bu durumlarda ani hareket olmadıkça size alışması söz konusu olur ve kaçmaz bu da tahmini 2 yaş civarlarına tekamül eder. 3-4 saatte bir yarım dakikayı geçmeyecek kadar yanında durup ona bakarsanız size alışması kolay olur. ama eller arkada olsun. tabi bu dediğim küçüklerde geçerli değil onlardan ne kadar uzak durursanız o kadar mutlu olurlar. unutmadan bir kısmı da korktuğundan değil yem vereceğiniz hissiyle suya iner.

Benimki 5cm bile değil ama 10cm üstü davranışlar sergiliyor :D

yavruların aklı tehlike olasılığını getirmiyor barış. zamanla öğreniyorlar. ondan sonra tut tutabilirsen.

Geri