Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamın kuyruğunun ucu koptu

Yuşa

Yeni Üye
Kaplumbağamın kuyruğunun ıcu siyahlaşmış ve koptu kalan kısmı yeşil ne yapmam gerekiyor?

Ekli dosyalar

• IMG_1675.jpeg
    IMG_1675.jpeg
    653.7 KB · Görüntüleme: 15
  • IMG_1674.jpeg
    IMG_1674.jpeg
    638.5 KB · Görüntüleme: 15
Nasıl koptu?

Akvaryum ölçüleri nedir?
Su ısıtıcı ve ısıtma lambası var mı?
Kullandığınız bütün yem, takviye, ekipman, su düzenleyici ne varsa hepsinin görselini atın.
Akvaryumun bir görselini atın.

Nasıl koptu?

Akvaryum ölçüleri nedir?
Su ısıtıcı ve ısıtma lambası var mı?
Kullandığınız bütün yem, takviye, ekipman, su düzenleyici ne varsa hepsinin görselini atın.
Akvaryumun bir görselini atın.
Sadece küçük bi akvaryum ve petshoptan aldığımız yem var başka bi şey kullanmadık🤔

Bir yere sıkışmış ya da bir şey tarafından ısırılmış gibi. Evde kedi, köpek var mı ?

Hayvanın kuyruğu nasıl koptu? Akvaryumun bir resmini atın. Sorulan soruları cevaplayın.

Temel seviyede neler almalıyız?
Kaplumbağa için gerekli olan malzemeler.

Geniş yüzme alanı, kuru alan, su ısıtıcı, ısıtma lambası, iç filtre, kaliteli yemler, su düzenleyici, Uvb lamba.

Bunların hepsini uygun fiyata ve kaliteli olarak alabilirsiniz. Ekipman eksikliğinin olmaması kadar doğru ekipmanın olmasıda önemlidir.

Geniş yüzme alanı: Akvaryum maliyetli olduğu için 60- 80- 120 litre gıda kabı alınabilir. Çarşıda 80litre olanı 500TL.

Kuru alan: Taş, çim, ahşap kullanmadan ve hayvan kuru alandan kaçamayacak şekilde yapmalısınız. Pprc boruları kaynak edip üstüne plastik ızgara kaplayabilirsiniz. Izgara 1. kalite meyve kasasından söküldü.

Su ısıtıcı: Tetra veya eheim marka su ısıtıcı uzun ömürlüdür. Kolay kolay sorun çıkarmaz. 100 veya 200Watt olanını yuvayı büyütüncede kullanabilirsiniz.

Lamba: en ucuz ekipmandır. Metal çanaklı mandallı masa lambası ve 42-52-53 Watt halojen ampul en iyi seçenektir. Çarşıdan alırsanız ampulü 20tl ye bulursunuz. Armut şekilli olacak reflektör tip olanlar hayvanı kızartıyor.

İç filtre: Bunu tavsiye ederim. Temizliği çok iyi. Çentik kısmına zımpara vurursanız hazneyi daha rahat çıakrtırsınız. Sünger yerine elyaf kullanırsanız süngeri temizlemek zorunda kalmazsınız elyafı çöpe atıp yeni elyaf takarsınız. 100gr elyaf 8 ay gitmektedir.

Yem: Bu yemler kovadan bölmedir 100gr yaklaşık 1000ml e denk gelir. Kaliteli ve vitaminli yem. 200gr kovadan bölme yem aldım 1 sene verdim.

Su düzenleyici: İçme suyu veya su düzenleyici katılmış musluk suyu veya dış filterede karbon malzemeli sistem gereklidir. 100Litre ve üstü su hacmi için dış filtre olur. Bu su düzenleyicileri öneririm.

Uvb: 1 ay sonra gelmesi bekleniyor şuan piyasada yok.

Aquawing 320f almayı düşünüyorum filtrede 80litre için çevirebilir mi hemen bozulurmu yada yukardaki filtre nasıl fiyat performans bişey istiyorum 200 liralık bişey olursa zaten 80 litrenin içinde 10cm kadar beslemeyi düşünüyorum ozamana kadar kırar bence o yüzden pahalı bişey almak istemiyorum

Aquawing 320f almayı düşünüyorum filtrede 80litre için çevirebilir mi hemen bozulurmu yada yukardaki filtre nasıl fiyat performans bişey istiyorum 200 liralık bişey olursa zaten 80 litrenin içinde 10cm kadar beslemeyi düşünüyorum ozamana kadar kırar bence o yüzden pahalı bişey almak istemiyorum
O filtreyi kullandım yatay değil dik kullanmak lazım.

Calisiyor sağlam. iyi temizliyor ama cok iyi bir filtrede değil fiyatına göre iyi.

Ucunun kopması sorun değil. Anüs noktası sağlam olsun.

Renk değişimi vardıysa aldığınız yerde ısırılmaya maruz kalmış. Kangrene döndüğü için kopmuş. Kuyruğun kalanı normal renginde ise kangren yürümesi yok demektir. Hayvan açısından zararı yok.

Geri