Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağamın kuyruk üstünde kabuk yumuşaması

alicanciflik76

Bronz 5 Üye
Katılım
3 Kas 2013
Mesajlar
39
benim su kaplumbağamda kuyruk üstünde kabuğun aşırı yumuşak olduğunu gördüm baş kısmındaki kabukta sorun yok ama kuyruk üstünde o yumuşaklık var bunun nedeni ne olabilir
 
Kaplumbağaların o bölümdeki üst plakaları özellikle yavru iken çok esnek yaş ilerledikçede kısmen esnek yapıda olur. Diğer bölümlerinde sorun yoksa rahat olun.

Tabi hayvanın kalsiyum desteği ve d vitamini ihtiyacı karşılanmalı. Bunlarda bir aksaklık yok değil mi?


Kalsiyum desteği mineral yem ile d vitamini de uvb lamba ile sentezlemesi sağlanarak karşılanır. Bunlarda kemik ve kabuk gelişiminde doğru gelişim sağlar. Tabi doz aşımı olmadan uygun oranda.
 
Cvp: kaplumbağamın kuyruk üstünde kabuk yumuşaması

devit yanında kalsiyumda almalı. bu sebeple sera mineral yemde yemeli. devit vücuttan kalsiyumun atılmasını önler ama kalsiyum desteği de gereklidir. 4 cm'ye kadar kemikler kıkırdak yapıdadır. bu ihtiyacını gammarus ile karşılar. 4 cm kabuk boyunu geçince kalsiyum verilmeli öncesinde kabuğun yumuşak olması narin olan vücudunun darbe alması durumunda korunmasını sağlar ve iç organların gelişmesi sırasında baskı olmasını önler. 4 cm'yi geçince büyümesi ve kemiksi dokunun gelişimi için kalsiyuma ihtiyaçları olacaktır. ama aşırıya kaçmamak kaydıyla haftada bir kafa hacmi yeterlidir. fazlası kabukta aşırı sertleşme ve böbrekte taş oluşturur. devit 4 cm'ye kadar bir yeme 2 haftada bir, sonrasında haftada bir damla uygulanmalı. devitin fazlası da aynı şekilde zararlıdır.
 
Bu haftada bir kez bir yeme bir damla ile doğrudan hayvanın ağzına verilmeli. Yem suya atılırsa vitamin etkisini kaybeder ve su üzerinde yağlı bir tabaka oluşturur. Fazlasıda doz aşımı yapar. Birde birkaç aya uvb lambaya geçilmeli. Yapay ürünlerin uzun kullanımı uygun değil. İlave olarak atlanan yer varsa belirtmek istedim.
 
Cvp: kaplumbağamın kuyruk üstünde kabuk yumuşaması

emre bey kaplumbağam ağzını açmıyorki ağzına damlatayayım :)


çok nadiren ağzını açıyor
 
Cvp: kaplumbağamın kuyruk üstünde kabuk yumuşaması

yem yiyor ise bir yeme bir damla damlatıp ağzına sığacağı oranda küçültülüp verilir. eğer iştahsız ve yem yemiyor ise ağız çevresine sürülüp yutması beklenir.
 
Cvp: kaplumbağamın kuyruk üstünde kabuk yumuşaması

alicanciflik76' Alıntı:
emre bey kaplumbağam ağzını açmıyorki ağzına damlatayayım :)


çok nadiren ağzını açıyor



Ben yeme damlatılıp yemin ağzına uzatılmasını belirtmiştim. Eğer elden yem yemiyor ise yeme vitamini damlatıp bir yerde çekmesini ve kurumasını bekleyip ondan sonra suya atmalı. En azından vitamin kaybı ve suya nüfuz edişi minimize edilir.
 
Geri
Üst