Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamın mantar hastalığı mı var ?

ultrAslan1905

Bronz 4 Üye
Katılım
8 May 2013
Mesajlar
40
Arkadaşlar kaplumbağamın üzerinde yarım cm kadar küçük bir beyazlık var fırçaladım ama beyazlık gitmiyor :'( Mantar diye şüpheleniyorumm :59: Resmi var ama yükleyemiyorum görüntü büyük diyorr :( Arkadaşlar sizce bu beyazlık nedir ? Yardım ederseniz çok sevinirimm:59:
 
Mobil den yuklemede hata veriyor bendede oldu . Bilgisayardan yuklemeyi deneyin ve 15 scren seceneyini secin


Resim olmadan pek yardimci olamam ama mantar hastaligi hakkinda bilgi verebilirim .

Öncelikle halsizlik , iştahsızlık , sürekli uyuma ve üstünde toz gibi minik bir tabaka oluşur.Eğer temizliğini daha da geciktirirseniz ve bakterinin daha da büyümesine izin verirseniz , kaplumbağanızın kabuğu duyarlılaşır ve zayıflaşır , hatta daha ileriki safhalarda da kaplumbağanızın kabuğunda delikler ve çatlaklar oluşabilir.Daha ilerleyen safhalarda müdahale edilmezse kaplumbağanızı öldürebilir.


Yani veterinere götürmekte fayda var
 
Cvp: Kaplumbağamın mantar hastalığı mı var ?

Gerçekten çok teşekkür ederim. Bende iki tane kaplumbağa var mantar olabilceğini şüphelendiğim kaplumbağamda bu tür rahaatsızlıklar yok ama diğer kaplumbağamda sürekli uyuma,halsizlik,iştahsızlık var ve kabuğu çok yumuşak ama beyazlık yok. Ama dediğim gibi diğer kaplumbağamın kabuğu beyaz ama iştahlı ve keyfi çok yerinde ve kabuğu da taş gibi. Ben bu olayı hiç anlamdım gitti yaa:ff::ff::ff:
 
Cvp: Kaplumbağamın mantar hastalığı mı var ?

Ben zaten PC den yüklemeye çalışıyorum ama olmuyorrr :59::59:
 
Bu arada kabuk yumusamasida hastaliktir . Kabuk yumusamasi mineral eksikloginden kaynaklanir . Bunu tedavisi basittir . Bir yumurtayi haşla ve haslansigi suyun icinde 1 gun beklet . Beklettigin suyu akvaryuma dök . Kaplumbagalarina akvaryumda bakiyirsun degil mi ?
 
Hızlı resimden ekleyebilirsiniz 2. Linki kopyalayıp yapıştırın
 
Cvp: Kaplumbağamın mantar hastalığı mı var ?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Kabuk yumuşamasi mantar hastaliginin velirtisidir zaten . Kabukta kotu bir koku var mi ?
 
Cvp: Kaplumbağamın mantar hastalığı mı var ?

Yükledim bakarsanız sevinirmm :)


Koklamadım hiçç :133::133:
 
Resime baktim . Bu kaplumbaganin ? kabugunda yumusama yada kabukta kotu bir koku var mi ? Yada diger kaplumbagada bu belirtiler var mi


Ciddi bir konu . İlgilenirseniz sevinirim . Kaplumbagalarinizin hangisinde kabuk yumusamasi varsa onu biraz inceleyin . Kabugundaki yumusaklik cok mu fazla ? Pis bir koku geliyor mu ? Cenesinde kahverengi bir leke var mi ?


Bunlarin hepsi mantar hastaliginin belirtisidir . Eger bir kaplumbagada mantar hastaligi varsa diger kaplumbagaya da bulasir ve akvaryumlari ayirmak gerekir . Bugun 1 yumurta kaynatin ve suyunu bekletin . Yarin aksam kaynayan suyu akvaryuma dökün


Akvaryumunuzda filtre var mi ? Mantar hastaligina pis su da sebep olur .
 
Kabuk yumuşamasının en büyük sebebi d vitamini eksikliğidir. Yani uvb lambası olmaması ve d vitamini sentezi yapamaması en büyük etkendir. Bununla ilgili uygulama nasıl.

Kabuk yumuşaması ve mantar ayrı hastalık. Ama her ikiside çok ciddiye alınmalı ve zaman kaybetmemeli.

Ben resmi telefondan açamadım ama ya kireç ya mantar dersek şu uygulamayı öneririm kulak pamuğunu tuza batırıp kabuğun beyazlayan yerine sürün. Isıtma lambası altında 5 dk bekletip akvaryum suyu ile yıkayın. Beyazlıkta azalma varsa mantar ihtimali büyüktür. Birde tırnağı sürünce hafiften dağılma yada kazınma oluyorsa mantar olabilir. Kireç bu şekilde çıkmaz. Büyüme beyazlamasını hesaba katmıyorum. Nasılsa biliniyordur.

Kahverengi mantar daha farklıdır. Sadece kabukta mantar olması büyük şans. Tedavi hayvanı aşırı hırpalamaz.

Hayvanları ayırın bence. Mantar bulaşıcıdır. Mantar olmayan o akvaryumdan çıksın. Mantar teşhisi kesinleşirse akvaryum ve herşey strerilize edilmeli.

Tabi iki hayvanda öncelikle veterinere gitmeli.
 
Emre abi bu konuyu okuduktan sonra internette bi arastirma yaptim ve kabuk yumusamasi ve kabugun kokmasi mantar haslatiginin habercisiymiş .


Ve kabuk yumusamasina neden olan etken mineral eksikligiymis .


Burada da kabuk yumusamasiyla ilgili bilgiler var :
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Cvp: Kaplumbağamın mantar hastalığı mı var ?

resmi yükledim. bu plaka altı bir oluşum. kabuk yenilenme aşamasında, bazı plakalarda açılma başlamış. mantar gibi gözükse de kabuk altı bir oluşum. plaka aralanmasına bağlı olarak altına ya kireç bağlanmış ya da mantar olabilir. tırnağını sürttüğünde plakada parçalanma var mı ? bunu takip et yayılma olursa mantardır. plaka atılırsa net durum ortaya çıkacaktır. benim emin olamadığım nokta aşırı beyaz olması.

diğeri için emrenin tavsiyesini uygula. kabuk yumuşamasını engelleyecek şey D vitaminidir. bunu ya uvb ampul veya devit damla ile çözersin. ayrıca hayvan 6 cm'yi geçmişse calcil yemde faydalı olur.

mertcan yumurta suyunun bir faydası yoktur. tersine suyun kalitesini bozar. bunu kullanma.
 
Mineral eksikliğide etkendir. Ama kullandığımız yemlerden ötürü bu sebep olasılık olarak çok düşük. Uvb yardımı ile d vştamini sentezi kemik gelişiminin yanında kabuk gelişimi içinde önemli. Bunun örneğini ben yaşadım. Floresan uvb kullandığımda konumlandırma yetersizliğinden ötürü kaplumbağalardan biri hafif bir yumuşama durumuna girmişti. Tedavide kısmen devit 3 büyük orandada uvb ampul etken oldu. 1,5 senedir uvb ampul kullanıyorum ve tekrar yaşamadım. Besinler ve takviyeler aynı özellikte olduğu için bu detay önemli. Yumurta kabuğu ve kalsiyum takviyesi yetmez. Benim veterinerden aldığım tedavi d vitamini takviyesiydi. Suda yaşayan kabuklulardan karidesteki ve gammarustaki kitinde kabuk için faydalıdır.

Turgay beyin bahsettiği kahverengi mantar çok daha illettir ve bahsettiği gibi kabuk yumuşama gösterir. Bunun sebebi çürüme durumudur. Özellikle bu mantardan kurtulmak çok zor. Beyaz mantar hızlı müdahale ile hayvan yıpranmadan geçer. Ama müdahale edilmezse aynı yayılma ve yıpratma ile dönüşü olmayan bir durum oluşur. Koku dediğin gibi mantarda teşhise yarayan bir diğer oluşum.

Kabuk sorunları bence en zor tedaviye sahiptir.


Resmi yüklemen iyi oldu Cem. Bence büyümeye bağlı bir oluşumda olabilir. Her iki hayvanda veterinere gösterilmeli. Akvaryuma mango kökü çok iyi olur. Sürtünüp eski plakaları atabilir.
 
Cvp: Kaplumbağamın mantar hastalığı mı var ?

Veterinere gidilmesini düşünüyorum.
 
Cvp: Kaplumbağamın mantar hastalığı mı var ?

evet mango kökünü bir an önce almalısın hayvanın kabukları yer yer parça parça dökülmüş. bu hayvan için en büyük ihtiyaç.

arkadaşlar altta önerdiğim genel tavsiye değildir. normal olarak kabuğa dokunulması sakıncalıdır.

kadriye, işi titizce yapabilirsen minyatür bir eğe ile o beyaz kısmı hafifçe törpüle başka yere değmesin. o parçada en az 5 kat plaka birikmiş. üstü açılınca diş fırçasını ıslatıp sofra tuzu dök ve o bölgeyi ovala. bir 5-10 dakika kuru yerde beklet. tuzu mantar olasılığına karşı yapmanı öneriyorum. ve akvaryum suyu ile yıka. o zaman ne olduğu anlaşılır. ama itinalı yapabilirsen fazla yapıp kemiği kazıma sakın, sadece bir plaka. ve ellerini ve eğeyi bol sabunla yıka. eğer mantarsa sana da bulaşabilir.
 
Geri
Üst