Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamın nesi var?

zerenay02

Yeni Üye
Son 1 haftadır bu şekilde ne yapmam gerektiğini bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim

Ekli dosyalar

• chatgpt-1755371250570.jpg
    chatgpt-1755371250570.jpg
    1.5 MB · Görüntüleme: 10
Akvaryum ölçüleri nedir?

Kuru alan var mı?

Su ısıtıcı ve ısıtma lambası var mı?

Kullandığınız bütün ekipman, yem, takviye ne varsa fotoğrafını atın.

Akvaryumun bir fotoğrafını atın.

Akvaryumu şimdilik bu şekilde ısıtıcı ve ısıtma lambası yok yem olarak tropikal gammatus kullanıyorum bide deep fix diye de bi jel kullanıyorum

Ekli dosyalar

• IMG_20250817_203058.jpg
    IMG_20250817_203058.jpg
    2 MB · Görüntüleme: 7
Akvaryumu şimdilik bu şekilde ısıtıcı ve ısıtma lambası yok yem olarak tropikal gammatus kullanıyorum bide deep fix diye de bi jel kullanıyorum
Bu akvaryum degil. Bunun ismi ölüm kabı.

O jeli direkt çöpe atın. Kabuğu çürütüyor.

Şimdilik 30 veya 50 litrelik gıda kabı alın. Çarşıda cok uyguna bulursunuz. İnternette pahalı.

Isıtma lambası ve su ısıtıcı şart ekipman. Yaz kış kullanılır. Yazın 28 kışın 52Watt kullanın. Bu linkte satılıyor.

Kuru alanı bu şekilde yapın.

Kuru alan yaparken taş ve çim gibi malzemeler kullanmayın.

Taştan soğuk yer. Çim ise pislik tutar göz ve kulak enfeksiyonuna neden olur.

Akvaryum ve kuru alan üstü tamamen açık olmalıdır ama kuru alan duvarları kaçmaması için yüksek olmalıdır.

Kuru alana rahat çıkabileceği şekilde tasarımını yapın. Suya salınım yapacak Veya bakteri tutacak veya soğuk yemesine neden olacak malzemeler kullanmayın.

Bu şekilde askılı kuru alan yapabilirsiniz. Pprc boruları kaynak makinesi ile birleştirin. Üstüne 1. Kalite meyve kasası kaplayın.
20250731_135028.jpg

Veya bu şekilde tabana oturtmalı yapabilirsiniz.
IMG-20250801-WA0004.jpg

Veya bu şekilde 4 parça cam kestirip akvaryum slikonu ile yapıştırın.
Dikkat edin kuru alandan kacamayacak kadar kuru alan camları yuksek olmalı.
IMG-20250802-WA0008.jpg

Veya meyve kasasından şu şekilde kuru alan yapın.
IMG_4584.jpeg

Hayvan akciğer enfeksiyonu olabilir. Veya enfeksiyonun başlangıcında olabilir. Ilerlerse tedavi etmesi zor hayvanı kaybedersiniz. Ekipman eksikliğinde akciğer enfeksiyonu kaçınılmazdır.

Biran önce ekipmanları alın.

Hayvanda iştahsızlık, ağzını açma, halsizlik gibi belirtiler var mı?

Kabuğu soruyorsanız kireç gibi duruyor ama @cem admin bakınca daha iyi yardımcı olur kabuk hakkında.

Hayır bi belirtisi yok yemini yiyor yüzüyo gördüğüm bi halsizliği yok sadece kabuğu çok garip gözüküyo ve ne yapmam gerektiğini bilmiyorum açıkçası

Hayır bi belirtisi yok yemini yiyor yüzüyo gördüğüm bi halsizliği yok sadece kabuğu çok garip gözüküyo ve ne yapmam gerektiğini bilmiyorum açıkçası
Söyledik ya yapman gerekeni.

Yuvasını kur. Dediğm şekilde yuvasını yaparsan lamba altında eski plakaları atar kireç lekesi gecer.

Ayrıca ekipman olmadan hayvan ölür zaten yaşamaz.

Tek seferlik akvaryumundan su alın bı kaba koyun o suyu sonra ona tuz atın

Kaplumbağanın kendi diş fırçası olacak temiz olacak orta yumuşak sertlikte yipratmadan bastırmadan fırçalayın sonra fotosunu atın

Gpt veya herhangi bir video veya baska siteden veya petshoptan duzgun bilgi alamazsin. Hayvanı öldürürsün bu gidişle. Dediklerimi uygulayın.

Tek seferlik akvaryumundan su alın bı kaba koyun o suyu sonra ona tuz atın

Kaplumbağanın kendi diş fırçası olacak temiz olacak orta yumuşak sertlikte yipratmadan bastırmadan fırçalayın sonra fotosunu atın
Bilader yanlış bilgi verme artik sus ya lütfen. Bana veya cem admine yaz. Foruma hicbirşey yazma şuanlık

Hala ne yapmam gerekiyor diye soruyor musunuz? Tum interneti talan etseniz ulaşamayacaginiz bilgiyi size verdim hala ne soruyorsunuz.

Hala ne yapmam gerekiyor diye soruyor musunuz? Tum interneti talan etseniz ulaşamayacaginiz bilgiyi size verdim hala ne soruyorsunuz.
Anladım anladım akvaryumu kurmam gerekiyo ben ekstra yapabileceğim yada değişik bi mama o tarz bi şey var mı diye tekrar sordum teşekkür ederim cevaplarınız için

Son bi şey daha sorabilir miyim uv ışık da almam gerekiyor mu
Şuan piyasada olanlarlar zararli. Hayvanı öldürüyor.

Yanlış uv kullanımı hayvanı bağışıklık sistemini zayıflatır, goz enfeksiyonuna neden olur, strese sokar, deride ve gözde yanmaya sebep olur, kabuk deformasyonlarına neden olur, kas ve kemik sorunlarına neden olur.

Bu yüzden piyasadaki uvb lambalar zararli. Fakat kışın gelecek o zaman haber ederim.

Ayrıca uvb lambayı 7-8 cm kabuk boyundan sonra günde 1 saat kullanıyoruz.

Isıtma lambası ise her yaşta her mevsim günde 12 saat çalışır.

Su ısıtıcısı ve ısıtma lambası linkini yukarıda biraktım.

Geri