Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamın öldüğünü nasıl anlabilirim?

kapluş_35

Gümüş 4 Üye
Sabah gayet hareketliydi yüzüyordu arada duruyordu.Şimdi ise suyun dibinde bundan 2 hafta önce gözlerinde hafif bir beyazlık vardı sürekli gözlerini ovuşturuyordu Lütfen yardım edin

Cvp: Kaplumbağamın öldüğünü nasıl anlabilirim?

muhtemelen su anda hasta. hemen bir ısıtıcı edinmelsiniz. hafif batıyorsa muhtemelen akciğer iltahaplanması geçiriyor ama sitemizde daha uzman kişiler var. onların yorum yazmasını bekle bence :S ama sunu soguk olması bu konuda buyuk tehlike

kaplumbağanızın durumu nedir ?

Sudan çıkardığınızda ayakları sarkık ve dokununca tepki vermiyorsa ölmüştür

Hayır çıkarmıyor ama suda batmıyor akciğer enfeksiyonu dediler ama bilmiyorum dosisiklin alıp uygulayacağım

akciger enfeksıyonu oldugunu kim söyledi ?

belirtileri onu gösteriyor

ben ilk kaplumbağamı yanlış ilaç kullanımından kaybettim. hasta sanıyordum ama hasta değilmiş bende bir antibiyotik vermiştim hasta olmadıgı için bu yüzden öldü. uzman bir kişiden garantili bir tavsiye almadan yanlış bir iş yapmayın bence

gözleri açılmıyor suda batmıyor yem yemiyor küçük balık akvaryumum var onda mı tedaviyi uygulayım:ff:

eğer kaplumbağanız büyükse balıkları yiyebilir. yüzmesini hiç gözlemlediniz mi ?

balık yok içinde ilk yan yüzüyordu şimdi ise normal

içimden akciğer iltihaplanması demek geliyor ama siz iyanlış bir tedaviye sürüklemek istemem açıkcası

Teşekkür Ederim anladığım kadarıyla hayvanlarınızı seviyorsunuz değer veriyorsunuz ben de öyle istedim amayapamadım galiba Tebrikler

ben teşekür ederim. babam veteriner oldugu için küçüklüğümden beri hayvanların içersindeyim ve çok severim. öncelerden beri kuş balık beslemek istemişimdir ancak izin vermediler. bu kaplumbağayıda YGS sınavım iyi geçtiği için almama müsade ettiler. bir iş yapıyorsan tam yapmalısın. en kısa zamanda bir ısıtıcı ve uygun bir akvaryum edinin

Sağolun burada ki imkanlar kısıtlı olduğu için ısıtıcı bulamadım çok şirinler kıyamıyorum onlara

bende çok küçük bir ilçede yaşıyorum. ısıtıcı buradada yoktu. kaplumbağa için gerekli birçok şeyi buradaki herkes bende dahil olmak üzere internetten temin ediyor. mailto:/ bu sitede gerekli tüm ekipmanları bulabilirsiniz

seda ısıtıcın olmadığı sürece ilacın bir faydası olmaz. o ilaç su ısısı 32-33 derece olduğunda aktif oluyor. artı bu iş bilmeyenin elinde ölümle sonuçlanır. senin ilk yapman gereken bir şekilde ısıtıcı bulmak. bir hayvanın hasta olup olmadığının netleşmesi için ekipmanların tam olması gerekir. sen akciğer dersin belki hayvan yeterli ısıyı alamadığı için enerjisini korumak için bu yönteme başvuruyor olabilir. ya da başka bir hastalığı olabilir. bu durumda yapman gereken ısıtıcıyı bulana kadar bir ufak pet şişeye kaynar değil sıcak su koyup akvaryumun içine koyman veya sıcak bir yere yakın olsun kalorifer veya soba gibi.

hayvan ufaksa iştahsızlığa bağlı kilo kaybı yüzünden suya batamaz. akciğer hastalığı varsa sudan ziyade kuru alanda daha fazla dururlar. ısıtıcı lamban varsa açık dursun. yalnız anlattıklarından gözünde problem olduğu kesin. bunun için suda fazla durmuyorsa gentagut damlayı sabah ve akşam ikişer defa damlat. 10-15 dakika bu vaziyette kuru alanda dursa yeter. ama suya giriyorsa teramycin merhem alıp sürmelisin bu suda çözünmez bunu uygularken kulak pamuğunun ucuna sürüp bastırmadan göz çevresine sür. bunları eczaneden alacaksın.

kuru alanda çok duruyor şimdi ise sudan çıkmıyor ve batmıyor ölmüş olabilir mi:ff::59:

kafası su içinde mi ? alıp tekrar kuru alana koy. bu aşamada suya inmesi halsizlikten dolayı boğulma sonucu ölüm olur.

Geri