Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbagamin sikintisi var galiba

edgaren

Yeni Üye
merhabalar. 18 yasinda kaplumbagalarimin bugun sularini degistirdik. birkac saatliginr evden ciktim ve bugun geldigimde gordum ki kaplumbagalarimdan bir tanesi olmus gibi yuz ustu yatiyordu. duz hale getirdim yuzebilmesi icin ancak yuzmedi durdu. asiri endiseliyim acaba ne sorunu var? simdi de kuru bolgeye aldim bekliyorum. acaba su cok mu soguk geldi?

Ekli dosyalar

• IMG_8329.jpeg
    IMG_8329.jpeg
    2.5 MB · Görüntüleme: 19
  • IMG_8330.jpeg
    IMG_8330.jpeg
    3.4 MB · Görüntüleme: 19
Foruma hoş geldiniz.

Hayvan siz geldiğinizde ters mi yatıyordu tam anlayamadım?

Isıtma lambası ve su ısıtıcınız var mı?

Akvaryumu komple fotoğraf şeklinde gönderebilir misiniz?

Bu hadise yaşanmadan önce hayvanda halsizlik , yan yüzme , yem yememe gibi problemler var mıydı?

Hayvana hangi yemleri veriyorsunuz?

Foruma hoş geldiniz.

Hayvan siz geldiğinizde ters mi yatıyordu tam anlayamadım?

Isıtma lambası ve su ısıtıcınız var mı?

Akvaryumu komple fotoğraf şeklinde gönderebilir misiniz?

Bu hadise yaşanmadan önce hayvanda halsizlik , yan yüzme , yem yememe gibi problemler var mıydı?

Hayvana hangi yemleri veriyorsunuz?
hoş buldum.

evet eve geldiğimde tersti, uzuvları salınmış bir şekilde duruyordu.

su ısıtıcımız var aslında ama galiba şu an çalışmıyor. suları bence soğuk. belki de hibernasyona giriyordu. çünkü onu oda sıcaklığında bir kaba aldık ve şu an daha canlı.

saydığınız semptomların hiçbiri yoktu. hatta yemlere en çok o koşardı.

yemler ve akvaryum ektedir.

Ekli dosyalar

• IMG_8336.jpeg
    IMG_8336.jpeg
    2.6 MB · Görüntüleme: 17
  • IMG_8339.jpeg
    IMG_8339.jpeg
    2.1 MB · Görüntüleme: 17
  • IMG_8338.jpeg
    IMG_8338.jpeg
    2.6 MB · Görüntüleme: 18
hoş buldum.

evet eve geldiğimde tersti, uzuvları salınmış bir şekilde duruyordu.

su ısıtıcımız var aslında ama galiba şu an çalışmıyor. suları bence soğuk. belki de hibernasyona giriyordu. çünkü onu oda sıcaklığında bir kaba aldık ve şu an daha canlı.

saydığınız semptomların hiçbiri yoktu. hatta yemlere en çok o koşardı.

yemler ve akvaryum ektedir.
merhabalar öncelikle geçmiş olsun. rica etsem akvaryumunuzun resimlerini benimle paylaşır mısınız? bende kuru alanı üste sizin gibi yaptırmak istiyorum. en azından camcıya gösterirsem daha iyi yapar diye düşüyorum ☺️

Hayvan su yutmuş gibi görünüyor.

Şuan durumu nasıl toparladı mı biraz?

Toparlamadiysa anlattığım şekilde hayvana dikkatlice bunları uygulayın:
Kulaklarının arkasından kafasını tutun. Boynunu ani hareketler yapmadan hayvanı zorlamadan yavaşca uzatın ve baş aşağı kuyruk yukarı olacak şekilde tutun hayvanı. Hayvanın ağzından su damlaması lazım bu damlama bitene kadar o vaziyette tutun hayvanı.

Bittikten sonra hayvanı düz bir zemine koyun arka bacaklarını düz bir şekilde kendinize doğru hayvanı zorlamadan çekin düz bir konumda tekrar itin.

Su atılımını gördükten sonra hayvanı kuru bir yerde soğuk yemediğinden emin olacak şekilde bekletin. Kuru bir kaba vb. alıp kalorifere tam temas ettirmeden yakınına koyabilirsiniz.

Isıtma lambası ve su ısıtıcı elzem malzemelerdir.
Sera precision marka iç derece alın. Su sıcaklığının 28 derece olması lazım.
Eğer su ısıtıcı çalışmıyorsa tetra ht 100watt ısıtıcı alın. Isıtma lambası gelinceye kadar 27 dereceye sabitleyebilirsiniz ısıtıcıyı.

Isıtma lambası ampul ve mesafe ayarı için bu konuyu inceleyin:

Lamba burada satılıyor:

Ek yem olarak tetra reptomin ve tropical biorept w yem alabilirsiniz.

merhabalar öncelikle geçmiş olsun. rica etsem akvaryumunuzun resimlerini benimle paylaşır mısınız? bende kuru alanı üste sizin gibi yaptırmak istiyorum. en azından camcıya gösterirsem daha iyi yapar diye düşüyorum ☺️
teşekkür ederim 🙏 ölçülerimiz ve fotoğraflar ektedir.

100x48x60 akvaryum, 45x48x40 kuru bölge, 37x30x10 rampa.

Ekli dosyalar

• IMG_8353.jpeg
    IMG_8353.jpeg
    3.1 MB · Görüntüleme: 10
  • IMG_8352.jpeg
    IMG_8352.jpeg
    2.4 MB · Görüntüleme: 10
  • IMG_8348.jpeg
    IMG_8348.jpeg
    2 MB · Görüntüleme: 10
Hayvan su yutmuş gibi görünüyor.

Şuan durumu nasıl toparladı mı biraz?

Toparlamadiysa anlattığım şekilde hayvana dikkatlice bunları uygulayın:
Kulaklarının arkasından kafasını tutun. Boynunu ani hareketler yapmadan hayvanı zorlamadan yavaşca uzatın ve baş aşağı kuyruk yukarı olacak şekilde tutun hayvanı. Hayvanın ağzından su damlaması lazım bu damlama bitene kadar o vaziyette tutun hayvanı.

Bittikten sonra hayvanı düz bir zemine koyun arka bacaklarını düz bir şekilde kendinize doğru hayvanı zorlamadan çekin düz bir konumda tekrar itin.

Su atılımını gördükten sonra hayvanı kuru bir yerde soğuk yemediğinden emin olacak şekilde bekletin. Kuru bir kaba vb. alıp kalorifere tam temas ettirmeden yakınına koyabilirsiniz.

Isıtma lambası ve su ısıtıcı elzem malzemelerdir.
Sera precision marka iç derece alın. Su sıcaklığının 28 derece olması lazım.
Eğer su ısıtıcı çalışmıyorsa tetra ht 100watt ısıtıcı alın. Isıtma lambası gelinceye kadar 27 dereceye sabitleyebilirsiniz ısıtıcıyı.

Isıtma lambası ampul ve mesafe ayarı için bu konuyu inceleyin:

Lamba burada satılıyor:

Ek yem olarak tetra reptomin ve tropical biorept w yem alabilirsiniz.
çok teşekkürler ilginiz için 🙏🙏 büyük ihtimalle öyle oldu, kuru bölgeye aldığımızda normalden çok işemişti. şu an gayet canlı eskisi gibi davranıyor.

ısıtıcı şu anda çalışıyor, 25 derece gösteriyor termometre. lambamız da var sadece şu an ampülümüz tükendi 😔 ampül ve yem almamız lazım onlara da bayramdan sonra bakarım, malum şu an boykot var. tekrardan teşekkür ederim, dün ödüm kopmuştu, artık mutluyum :)

bunlar da benimle yaşıt olan canım oğullarım:

Ekli dosyalar

• IMG_4537.jpeg
    IMG_4537.jpeg
    34.2 KB · Görüntüleme: 10
  • IMG_4240.jpeg
    IMG_4240.jpeg
    2.6 MB · Görüntüleme: 10
Su emiş borusu ucu açık mı? Açıksa ucuna sargı bezi gibi delikli birşey takın.

Hayvan başını yada bacağını kaptırdıysa uzun süre suda kalır. Yetişkinler nefeslerini uzun süre tutabiliyor ama nihayetinde su yutup boğulabiliyorlar.

Geri