Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamın Siyahlaşan Kabuğu

pinarayse

Yeni Üye
Katılım
30 Tem 2010
Mesajlar
16
Öncelikle belirtmeliyim ki, bu sitedeki yazıları okuyana kadar -ki iki gün oldu incelemeye başlayalı- zavallı kaplumbağamız Saranur a baktığımızı düşünüyormuşuz. Zulmediyormuşuz... Bana Öğretmenler Günü hediyesi olarak gelmişti. Yoksa eve evcil hayvan alma konusunda olumsuz düşüncelerim vardır. Biz egomuzu tatmin edeceğiz diye hayvanları hapsediyoruz diye düşünüyordum. Saranur geleli bir buçuk sene oldu ne yediğini sorduğumda yeşil kuru bir yem verdiler ve günde bir tane dediler bana. Bende de hata var ki internete girip araştırmam hayvancığın kabuğu simsiyah olunca endişelenmemden sonra bir buçuk yıl sonra oldu. çok üzgünüm. Siz üyelerin beslenme programlarını okuyuna çok utandım. İki gün önce gittiğim bir pet shop Mediko Pet kabuk sertleştiriciyi haftada bir kez kabuğuna sürmemi, Mediko Pet vitamin 6 yı da yemine damlatmamı söyledi. pet familiy turtle stick yem verdiler bir de günde bir tane.
Sizlerin yazdığı beslenme programlarını okuyunca çok üzüldüm. bu saydıklarımı yorumlarsanız ve nasıl bir günlük haftalık beslenme yapacağımı yazarsanız sevinirim. bir de kabuğu neden siyahlaşmış olabilir? Şimdiden teşekkür ederim
 
Forumda Görmedinmi hiç? Kabuk sertleştiricinin Bir faydası olmuyor malesef.
 
öncelikle hoşgeldiniz :) siteyi okuyup bilgilenmenize sevindim. öncelikle en kısa zamanda bir akvaryuma geçiş yapmanız gereklidir. eğer kaplumbağanızın daha sağlıklı büyümesini istiyorsanız ve ölmesini istemiyorsanız. kabuk sertleştirici kullanmayın onlar ticaret amaçlı satılan üründür hiç bir faydası yok hatta zararı vardır. kabuğa sürülen şeylere karşıyız. ayrıca petshopçularda işi bilmiyor onlar sadece satma derdindeler bu masum hayvancıkları. dediğim gibi öncelikle güzel bir akvaryum ve kuru alan ısıtıcı filitre almanız gerekli. yem olarakda sera raffy p sera rafyy I kullanabilirsiniz. günlük yem miktarını kafa hacmine göre verin yani düşünün kapluşunuzun boyun hariç kafasının içine kaç tane verdiğiniz yemden sığar diye. vitamin olarakda daha kaliteli vitamin alın o verdikleri vitamin balıklar için ve kapluşunuza pek yararı olduğunu sanmıyorum. deep fix in vitaminini alın. haftada birkez yumuşak fırçayla kabuğunu hafif bir şekilde fırçalayın ılık suyun altında. ve yaz olduğu için çıkamayacağı yüksek bir kapta (içinde su ve gölgelik bulunması gerekli ) 1 saat kadar güneşlendirin aradada kontol edin. ve yine vurguluyorum en kısa zamanda akvryuma geçin eğer akvaryumda bakmıyorsanız.
 
Cansel verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. en kısa zamanda çalışmalara başlıyorum.
 
rica ederim :) birde akvaryumun dezenfekteni için deep fix aquantan al. (; su düzenleyecisidir. sudaki kloru ilacı falan etkisiz hale getirir (;
 
Deniz kenarından kum, midye vs. topladık ancak çalışmalar sürüyor henüz akvaryuma geçiş yapamadık bir haftayı bulacak sanırım. Kabuktaki siyahlıklar tamamen yok oldu. Çok teşekkür ederim.
 
Aslinda kaplumbagalarin kabugunun siyahlasmasi normal, fakat bu baya yaslandiklarinda olur. 20 yasina geldiklerinde renklerini tamamen kaybederler. Siz kabuk sertlestiriciden vazgeçin.
 
pinarayse' Alıntı:
Deniz kenarından kum, midye vs. topladık .

topladığınız malzemeleri sirkeli suda bekletin ardından sirkenin kokusu geçene kadar yıkayın zaten sirke hemen uçar. ben akvaryumumuda malzemelerinide hep sirkeyle temizliyorum. akvaryumun etrafında oluşan kir ve kirecede bire bir (; süngerin üzerine bir miktar dökün ve ovun. malzemelerinizide sirkeli suda bekletin dediğim gibi. ayrıca filitre alacaksanız kaliteli filitre alın ben atman filitre kullanıyorum çok güzel temizliyo. akvaryumun suyu kirlendiği zaman ertesi gün su cam gibi oluyor. ısıtıcıda dereceli alın ayarlanabilir. sizin için kolay olur çünkü normal durumlarda derece 28 de hastalık durumlarındada 2-3 derece yükseltmek gerekiyor :) ayrıca akvaryumuda ne kadar büyük alırsanız o kadar iyi çünkü ileride değiştirmek zorunda kalmazsınız büyüdükçe yaşama alanlarınında büyük olması gerektiği için :)
yem konusundada eğer kapluşunuz 10 cm mi geçmişse sebze ve meyvelerede başlayabilrisiniz. şu konuyada bir göz atarsanız iyi olur :) mailto:/forum/verilebilecek-ve-verilmeyecek-taze-yiyecekler-t-102.html
 
ÇOK ,ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. Tam da size mesaj gönderecektim. filtre ve ısıtıcıyı nasıl alayım ne marka önerirsiniz? diye. Bu sitede yaptıklarınız hayat kurtaran cinsten ve büyük sevap işliyorsunuz :) teşekkürler
Birka,ç şeyi daha danışayım izninizle
Önce;
-büyükçe akvaryum alıyorum
-kum ve taşları sirkeli suda bekletiyorum
-atman filtre dediniz (bu atman markası sanırım) alıyorum
-dereceli ısıtıcı alıyorum
-beslenme başlığındaki forumda günlük, haftalık ve aylık programlar gördüm onları uygulamaya çalışacağım
-kuru alan yapıyorum
Bir tek aklıma takılan şu oldu, kuru alanın üzerine masa lambası mı yakıyorsunuz? bu ampulün bir watt değeri var mı? ya da süresi falan var mı?
genel olarak tüm akvaryumun üzerine de bir uv lamba takılmalı mı?
Çok başınızı ağrıttım bu konuda çok bilgisizim ve bunun acısını yavrucaklar çekmesin istiyorum.
Selamlar..
 
Merhaba.
Evet atman markası.
Hayır aslında masa lambası idarelik birşeydir.Normalde UVB ışını yayan lambalar koymanızı tavsiye ediyoruz.UVB Lamba diyoruz bunlara...Kuru alanın üstüne koyuyoruzki kaplumbagamız kuru alanda kabugunu kuruturken UVB ışınlarından yararlansın kabugu gelişsin diye...Süresi yok aslında ama genelde açık tutmalısınız.
Eğer masa lambası koyucaksanız bir süre sonra UVB Lamba alın derim.Masa lambasının watt'ı önemli degildir aslında.Mesafe önemlidir.Kesinlikle kaplumbagaların değemeyeceği kadar yüksekte olmalıdır.Kaplumbagaların değemeyeceği yerden kuru alanı 32 derece yapıyorsa o watt yeterlidir.Yapamıyorsa Watt'ı yükseltmelisiniz.
 
birde furkan beyin sözlerine birşey daha eklemek istiyorum ki gündüz süresi boyunca lamba açık kalmalı ki istediği zaman çıkıp kurulansın. egece olduğu zamanda ışığını kapatın ve mümkünse tam karanlık olan biryerde olsun akvaryum ki geceleri uyuyyabilsin yavrucak :) uykusuz kalmasın düzeni bozulur.
 
Geri
Üst