Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağamın sol taraftaki kabuğu kırıldı ne yapmalıyımm

Ozgunsel

Yeni Üye
7 yıldıf benimle olan timy dün balkondan aşağıya düştü 8. Kattan... sağ tarafında alt ve üst kabuğun birleştiği alan kırıldı içinden hatta bağırsağımsı etler çıktı hepsini içine soktuk veterinere götürdük batikonla temizleyip ama onlarda hiç bişey bilmiyorlar ne yapacağımızı bilmiyoruzz ölmesini istemiyoruzz!!!! bunun yanı sıra çok haraketli hareketinden koluna atılan dikişleri gün içinde kanıyor ama hiç yemek yemiyor buna bi çözüm bilen varmı???

Özel epoksi reçine ile yapıştırılıyor ama bunu ve yapacak hekimi bulman zor olur. Kırıktaki yara açık halde ise geniş makara şeklindeki yara bandını çatlak aralığını kapatacak biçimde bastırıp bandı yapıştır. Bu bandın su geçirmezi var mı bilmiyorum. Next care markanın teklisi var ama o işe yaramaz. Makara tipini sorarsın. Yada yapı markette gri paket bandı ayarında bantlar vardır. İçinde ipliksi dokuma vardır. Bu su geçirmez ve sağlamdır. Scotch bride'ın olacaktı. Bantladıktan sonra bir ay dokunma.

Eğer kırığı bastırdığında etsi doku gözükmüyorsa bu kapaklı araba jantlarına takılan ince uzun beyaz plastik kıstırgaçlar var bundan duruma göre 2 veya 3 tane atarsın. Birleşme noktasını kabuğun üstüne gelecek şekilde ayarla hayvanın eline ayağına dalaşmasın. Fazla uzantısını kesersin. Bundan değişik boylarda var. Hayvanın bel ölçüsünü alıp ona göre olan ebadı alırsın. Bunda kaynayıp kaynamadığını görürsün. Bunu da ayda bir yenile. Hayvanın genel itibariyle kabuğu büyürse deformasyon olmasın.

Bant kullanırsan öncesinde o bölgeye baticon sürüp bandı öyle yapıştırırsın. Dediğim kıstırgaçları kullanırsan. Her gün günde bir defa hayvanı kuru bir yere alıp baticon sürüp 10-15 dakika bekletip öyle akvaryuma alırsın. Tabi her ikisinde de önce kabuğu peçete ile kurut.

Akvaryumda dış filtre yoksa metilen mavisi alıp günde iki damla damlat. Bu sudaki mikropları öldürür. Eğer su 10 litre kadarsa tek damla yeter.

Bu arada hayvana jbl agil ve sera carnivor veya sera mineral yem al.

Ayrıca eczaneden genta damla alıp her gün sabah akşam ağzına bir damla damlat. Bu genel ve düşük dozlu antibiyotiktir. Eğer iltihaplanma olursa hekime götürüp iğne yollu antibiyotik yaptırırsın. Geçmiş olsun. Hangi şehirdesin.

Bu arada kanamalar devam ederse suda durması sakıncalı olur. O zaman kuru bir kapta bekletip 3-4 saatte bir su içmesi ve yem verme zamanları suya alırsın. Sonrasında peçete ile kabuğu silip baticon sürüp kuru kaba alırsın.

Ortam soğuk olursa üstünden lamba yak. 40 W uygundur. Normal kuru alanındaki gibi olmasın. Hayvanın su ihtiyacı çabuk gelir.

Ben onu kuru yerde saklıyorum iki tane var bende ikiside aynı havuzdaydı mikrop kapmasın diye veteriner suya sokma dedi bende kutunun içine pamuklu hasta bezi aldım onun içinde bekletiyorum yemek yemiyor iki gündür dediğiniz gibi suya sokmalımıyımm.. Tekirdağda yaşıyorumm burada kaplumbağayla ilgili bi veteriner hekim yok bi sorun olursa iltihap kaparsa ne yaparım bilemiyorumm suya koymaktan korkuyorum gerçekten

Bu linkteki ilk yorumun altında kaplumbağa konusunda bilgisi olan vet. Hekimler mevcut sana yakın olanlardan birine gidebilirsin. Araba varsa daha iyi olur.

Açık yaralar suda geç iyileşir ve mikrop kapma riski var. Fakat belli sürelerde su içmesi de lazım. Su kaplumbağalarında tükürük bezi yoktur. Yem yemesi için suya ihtiyaç duyar. Bu sebeple az bir su içine su içmesi için bir iki dakika yem yemesi için yediği miktar kadar bekletmek gerekir. Sonrasında kabuğu kurutup baticon sürersin. Sakın deri pomadı kullanma açık yaralarda kullanılmaz.

Hayvanlara akvaryumda ve kaçış boşluğu bırakarak bakacaksın. Kaçılacak noktayı bulduklarında sürekli kaçma eğilimi gösterirler.

Bu konuyu da incelemeni tavsiye ederim.
mailto:/forum/konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu-10252.html

Cvp: kaplumbağamın sol taraftaki kabuğu kırıldı ne yapmalıyımm

Namık Kemal Üniversitesi'nin Veterinerlik Fakültesi Tekirdağ'da.İletişime geçilip bilgi alınabilir.

Fakülte İletişim Bilgileri:
Adres: Namık Kemal Üniversitesi Değirmenaltı Yerleşkesi, Namık Kemal Mahallesi Kampüs Caddesi No:01 59030 Tekirdağ
Telefon: 0 282 2504700
Faks: 0282 2509960
e-posta: [email protected]

Bu forumda,ayni durumda olan ve lazerle kabugu yapistirilan ve de iyilesen bir ornek var.Ancak durum acil.İstanbul'da,soyledigim yer. Gitme sansiniz varsa, yoneticiler konuyu bulsunlar bir zahmet.Suan internetim olmadigi icin, mesajlara ancak geceden geceye bakabiliyorum.

Geri