Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamın sorununu çözemedim

Pakizem

Yeni Üye
Katılım
15 Ara 2012
Mesajlar
4
İlk olarak gözleri şişti ve ben gözlerinin mikrop kaptığını düşündüm. Daha sonra çok su üzerinde kalmaya başlayınca akciğer enfeksiyonundan şüphelendim. Teramisin ve genta kullandım gözlerine. 10 güne yakın devam ettim. Bıraktım ve 1 hafta sonra gözü açılmaya başladı. İştahsızdı yemek de yedi görünce. Birkaç gün sonra tekrar gözleri şişti ve ayrıca kafasını pek çıkarmadığından göremiyorum; ama sanırım boğazının altında beyazlık var. Suyunun sıcaklığı gayet iyi,28 derece idi, akciğer enfeksiyonundan şüphelendiğim için 30 dereceye yakın açtım. Sorunu akciğer enfeksiyonu ise ne yapmam gerek? Sorunu nedir daha doğrusu ve ne yapmalıyım ?
 
Cvp: Kaplumbağamın sorununu çözemedim

Göz kapanmasının bir sebebi de akciğer enfeksiyonudur.Siz sadece anladığım kadarı ile gözleri için tedavi uygulamışsınız.Ancak durum akciğer enfeksiyonu gibi duruyor.
Tedavi için mododoks, tedradoks gibi bir antibiotiği eczaneden alarak başlayın.

Su sıcaklığı 33 derece sabit kalsın.Su seviyesini düşürün ki yüzmek için enerji harcasın bir de.
1 kapsül ilacı suya boşaltın ve kaplumbağanızı içine koyun.
12 saat ilaçlı 12 saat normal suda kalarak tedaviyi sürdürün.
Bu sırada gözleri içinde teramicin kullanın.
Eğer yem yeme veye vitamin verme şansınız olursa vitamin takviyesi ile umarım kısa sürede kendisine gelir.

Geçmiş olsun.
 
Cvp: Kaplumbağamın sorununu çözemedim

gözlerdeki arıza için kullandığınız ilaç uygun devam edin. yalnız boğaz altında beyazlık var diyorsunuz. bu mantar olabilir ve dolayısıyla göz problemini açıklar. veya akvaryum içindeki birşeyden dolayıda bir reaksiyon olabilir.

kuru alan ısıtıcınız var mı ? eğer yoksa o yüzden ısınmak için suya giriyordur. yem yiyor dediğinize göre sadece iki gün 24 saatte bir yemine vitamin damlatın. bu iştahını açar. akciğer enfeksiyonunun en önemli belirtisi kafasını ileri atarak esner gibi yapması bunu yapmıyorsa sorun yok. varsa önce gözü halledin çift taraflı antibiyotik böbreklerine zarar verir. ısıyı odanında sıcak olduğunu varsayarsak 28-30 arası yapmak uygundur. oda soğuksa çok ısıda yüzeye çıktığında üşütmesine neden olur.

mümkünse hem akvaryumun hemde kaplumbağanın resmini yollarsanız daha sağlıklı cevap veriririz. özellikle beyaz renk dediğiniz kısmı. dediğim gibi akvaryumda doğal olmayan allerjik birşeyde gözlerinin böyle olmasına neden olabilir. geçmiş olsun.
 
Cvp: Kaplumbağamın sorununu çözemedim

Benim kaplumbağamın akvaryumu yok maalesef. Dolayısıyla içinde gözlerine dokunacak bir şey yok. Kaplumbağa yüzmeyi bilmiyor, çok su koysam da yüzmez. Stresli bir hayvan. Diğer kaplumbağam yüzerdi; ama bu yüzmüyor. Koca hayvan oldu hala yüzmüyor suyu bol olunca da. Esner gibi yapmıyor sanırım sorun yok. Ama diğer kaplumbağam akciğer enfeksiyonu geçirdiğinde gözleri de şiştiği için ben şüphelendim. Suyunu 2 günde 1 gibi değiştiriyorum, bilmiyorum mikrop kapmış olabilir mi. İyiydi açılmıştı kısa süre sonra yine kapandı. Hep suda uyurdu; ama karada kalıyor. Teramisine devam edeyim yani anladığım. Monodoks da var onu da atayım suyuna. Her gün suyunu değiştirip her gün farklı bir ilaç atmalıyım değil mi ? Yarın fotoğrafını da koyarım kaplumbağamın. Çok bir beyazlık yok gibi boğaz altında bugün biraz bakabildim.
 
Cvp: Kaplumbağamın sorununu çözemedim

sürekli suya giriyorsa merhem daha iyi, damlayı su götürür. değiştirdiğiniz suyun önceki su ile aynı ısıda olmasına dikkat edin. sürekli değişimde iyi değildir. o dediğiniz beyazlık deri değişiminden de kaynaklanabilir. ısı değerini sabit tutun. ve sadece gözüne odaklanın. kuru alan ısısı iyi olursa suya girmeye pek istek duymaz ve tedavi su içine nazaran kuru alanda daha etkili olur.
 
Cvp: Kaplumbağamın sorununu çözemedim

Fotoğrafı yükleyebildim mi mailto:/forum/newreply.php?tid=8109&processed=1bilemiyorum


Gözlerinin durumu bu.


mailto:/forum/megaupload/megaupload.html


mailto:/forum/tinypic/tinypic.html


[IMG]mailto:/19l181.jpg*


[IMG]mailto:/10wiaad.jpg*

Kabuğunda da böyle beyazlanmalar var. Kabuğunda hafifçik kalkma var.
 
Cvp: Kaplumbağamın sorununu çözemedim

en başta kaplumbağa gözleri görmediği için kendini güvende hissetmek amacıyla suda duruyor. bu sebeple yüzemediği gibi eğer büyük aldıysanız, petshoplarda 2 cm'lik sularda tutuldukları için yüzmeyide öğrenemiyorlar.biraz sabır ve dengeli su artışıyla bunu öğrenmesi mümkün. tabi önce gözlerdeki problemi halletmek lazım.

gözlerdeki şişliği eğer sürekli kuru alanda duruyorsa. gentagut damladan damlatarak daha iyi nüfuz etmesini sağlayın. gecede merhemi sürün. uyuduğu için rahatsız etmeden emilimi sağlanır. eğer hep suda ise merhemden başka çare yok. suyu çok kirlenmedikçe değişmeyin. başka bir ilaç kullanmayın. ısıda 30 derece uygundur.

beyazlık dağınık şekilde bu musluk suyu kullandığınızdan ötürü kireçlenme oluşmasına neden olmuş. kalkan kabuklarında içine girerek bu neticeyi vermiş. siz içme suyu kullanın en azından tedavi bitene kadar. kabuk değişiminden evvel deri değişmeye başlar, bu deri değişimi en çok boynunda kendini belli eder. ve tedavi dışında elinize almayın. rahatlaması lazım.
 
Geri
Üst