Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağamın suyunu temizleme

hümeyra yıldız

Bronz 5 Üye
arkadaşlar benim 1,5-2 yaşlarında bir erkek kaplumbağam var.30 litrelik plastik bir kapta bakıyorum.İç filtrem var. 3-4 günde bir suyunu komple değiştiriyorum,içindeki taşları ekipmanları tek tek yıkıyorum,çok zor oluyor.Değiştirmessem 3 günde su kötü oluyor,bazen kokuda oluyor.İç filtre de fazla işe yaramıyor.Doğrumu yapıyorum,başka yapabileceğim bişey var mı

Cvp: kaplumbağamın suyunu temizleme

dip sifonu diye bir şey var, onunla dip çekimi yapabilirsiniz. 3-4 günde bir de iç filtreyi temizlerseniz koku sorunu ortadan kalkar gibi geldi bana. Bir de pislikler taşların arasına girdiği için taşları kullanmayın bence.
Ben böyle yapıyorum, başkaları nasıl yapıyor bilmiyorum

hümeyra komple su değişimlerine başladıysan, normal bir akvaryum ve dış filtre olayına girmelisin artık. hayvanın boyu 10 cm'yi geçmiştir. iç filtre idrarı süzmez. hele ki küçükse kir konusunda da yetersiz kalır. su için ısıtıcı ve kuru alan ve lambası var sanırım.

komple su değişimlerinde damacanaya birkaç gün önceden su doldurup oda ısısında dinlendir. su farkları adaptasyon güçlüğü açısından hayvanı hasta edebilir. buna dikkat et. kabın içine gereksiz taş ve salınım yapacak plastik ve petrol artığı ürünler koyma bunlarda kokutur.

cem' Alıntı:
hümeyra komple su değişimlerine başladıysan, normal bir akvaryum ve dış filtre olayına girmelisin artık. hayvanın boyu 10 cm'yi geçmiştir. iç filtre idrarı süzmez. hele ki küçükse kir konusunda da yetersiz kalır. su için ısıtıcı ve kuru alan ve lambası var sanırım.

komple su değişimlerinde damacanaya birkaç gün önceden su doldurup oda ısısında dinlendir. su farkları adaptasyon güçlüğü açısından hayvanı hasta edebilir. buna dikkat et. kabın içine gereksiz taş ve salınım yapacak plastik ve petrol artığı ürünler koyma bunlarda kokutur.

kaplumbağam 16 cm boyunda.ısıtıcım var kuru alanım tam olarak yok,bir tane çömlek var onun üstünde duruyor.aslında akvaryum almak gerek biliyorum ama ben bu temizlik işi yüzünden kaplumbağamı sahiplendirmek istiyorum,o yüzden akvaryum almadım.

tetenoss' Alıntı:
dip sifonu diye bir şey var, onunla dip çekimi yapabilirsiniz. 3-4 günde bir de iç filtreyi temizlerseniz koku sorunu ortadan kalkar gibi geldi bana. Bir de pislikler taşların arasına girdiği için taşları kullanmayın bence.
Ben böyle yapıyorum, başkaları nasıl yapıyor bilmiyorum

dip çekimi için dip hortumu almıştım ama hortum suyu çekmiyor,işime yaramadı o yüzden komple su değişimi yapıyorum.taş yerine ne kullanıyorsunuz

Dip cekimi olayi icin akvaryum yukarda olmali sorun buyuzdendir zaten ben dip cekimi olayini pek verimli bulmuyorum.
1250 litrelik sistem 8 aydir dokunmuyorum, koku yok ve berrak solandaki 272 litrelik 1200ex le yine 6 ay gidiyor yani demem o ki siz uygun sistemi kurun ne temizlik derdi kalir ne kokusu..

Ben hiç bi şey kullanmıyorum (şu an). Dip çekim yaparken kabı masaya alın kovayı yere koyun(yani kaplumbağanın kabı yukarda kalsın) bir de böyle deneyin. En başta kullanmakta ben de çok sıkıntı çekmîştim

hayvan o boyda ise en az 3 yaşındadır. akvaryumdaki taşlar sirkülasyonu engellediği için kiri altında biriktirir. biz silis kum kullanıyoruz.

dip çekiminde kullandığın aletin içini komple musluktan su doldurup iki ucunu parmağınla kapa. akvaryumun içine girecek ucu suya sok. diğer ucu da kovaya ve parmaklarını çek su boşalmaya başlar. tabandaki kirleri çekersin. ama önce arkadaşların dediği gibi kabı bir masa üstüne koyman lazım. suyun hortumdan akması için yükseklik gerekli. kova dolar ve tekrar su çekmek icap ederse. kova tarafındaki ucu parmağınla kapayıp kabın içine koy. yani her iki uçta su içinde dursun. bu hortumun içine hava dolmasını önler. sonra kovayı getirip kovaya girecek ucu tekrar parmağınla kapayıp kovaya koy ve parmağını çek akmaya başlar. olurda içindeki su boşalıp hava dolarsa tekrar musluktan su ile doldurursun.

hayvanı sahiplendirip sahiplendirmeyeceğin konusunu belirle. hayvanı vereceksen bir süre idare edersin. ama bakarım dersen direk ömürlük bir akvaryum alman gerekecek hayvan bayağı büyümüş ara geçişli akvaryum kurtarmaz artık.

Geri