Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamın üstünde ve altında beyazlık ve çatlaklar var

fındıkailesi

Bronz 5 Üye
Merhaba daha önce sormuştum ama beyazlıklar arttı gibi. Alt kısmında da farklı bir görüntü oluşmuş ayrıca sanki daha sarı gibi alt rengi. Hareketi iştahı yerinde. Ekipmanları da uygun şekilde kullanmaya devam ediyoruz. Her gün ısıtıcı altında güneşleniyor. Haftalık olmasada akvaryumu bir kaç hafta arayla temizliyoruz. Alttaki ve kabuktaki durum neden olabilir?

Ekli dosyalar

• 20241017_163933.jpg
    20241017_163933.jpg
    785.9 KB · Görüntüleme: 14
  • 20241017_163819.jpg
    20241017_163819.jpg
    1.2 MB · Görüntüleme: 14
  • 20241017_163845.jpg
    20241017_163845.jpg
    1.2 MB · Görüntüleme: 14
  • 20241017_163749.jpg
    20241017_163749.jpg
    1.1 MB · Görüntüleme: 14
arka planda görünen yeşil plastik kab da mı bakıyorsunuz kaplumbağa ya

Hayır akvaryumu temizlerken koydum o kapta bakmıyorum akvaryumu ve ekipmanları var.

Plakalarda pütürleşme ve az biraz kireç var bu olağan durum.

Hayvan büyüdükçe altbağadaki desenler önce gölgelenir sonra kaybolup siyaha döner. Gölgeleşme başlamış.

Kaplumbağamın kabuğunda beyazlık var, daha 3.5-4 cm lik kabuğu.

Üstelik beyaz yer kırılmış gibi oynuyor. Yumuşaklık var ayrıca.
Kot farkından dolayı evimiz güneş almıyor direk, uvb lambası alsam dvitamini açısından düzelir mi bu durumu?

Ekli dosyalar

• fb7f5802-f842-447d-a669-8de1d8f13dfc.jpeg
    fb7f5802-f842-447d-a669-8de1d8f13dfc.jpeg
    182.2 KB · Görüntüleme: 9
Bu durum niye oluyordur arkadaşlar, ne yapmalıyım acil öneriye ihtiyacım var. Malzemelerini teçhizatlarını yeni aldım ancak kargoda henüz gelmedi. Üşümesin diye plastik kabını peteğin yanına koyuyorum.

Hocam oynaması normal çok oynatmayın bebek olduğu için kabuğu yumuşak benimkilerinki de oynuyordu ben de endişelenmiştim şimdi sapasağlamlar çeşme suyu koyduysanız beyazlık da ondandır kireç yapışıyor kabuklarına bi sıkıntı yok merak etmeyin

uvb lambaya gerek yok kabukları bebekken yumuşak oluyor reptivit vitamin alabilirsiniz haftada bir yemine bir iki damla damlatıp verin bu beyazlık da ya kireç ya mantar oluyor genelde içme suyu kullanıyorsanız bi yumuşak diş fırçasıyla her gün hafif hafi fırçalayın

Fırçaya sofra tuzu döküp sonra hayvanı soğuk olmayan bi ortamda biraz dışarda bekletin kurusun mantarsa böyle geçiriyoruz

Size kabuk koruyucu jel satmışlardır büyük ihtimalle petshopta onu da çöpe atın gitsin faydası yok hatta zararı var kabuğun hava almasını engelliyor ve suda yayılıp göz enfeksiyonuna neden olabiliyor

Kireç bağlamış bir sorun yok.

Kabuğun ön tarafı arka kısmı kadar ince ve aynı oranda esnek değilse kemik erimesi yoktur. Yavrularda kabuk esnek yapıda olur. Baskı uygulamayın. Fırçalamaya gerek yok

Geri