Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbagamın üzerindeki beyazlık...

errhan

Gümüş 5 Üye
Katılım
29 Kas 2008
Mesajlar
126
kaplumbağalarımın üzerindeki beyazlıkların ne olduğu hakkında ne veterıner ne de sizler tarafından net bi cevap almadım.. mantarmış gibi tedaviler uyguladım ama bi fayda göremedim.. belkı kabuk değişimiyle alakalıdır diye düşündüm normal bi florasan lambası vardı akvaryumumun zaten ama şimdi 50 wattlık bi uv lamba aldım ınternetten bu seferde o ışığı görünce kaçıp gizlenolar.. çıkmıollar kuru alanlarına.. bi tanesınde sankı kabuk deişememiş gibi bi görüntü var boyle kat kat kabuk var üstünde bazılarını kendım kopardım altı normal kabuk.. ama tüm kabuk bu hale geldiği için kötü bi görüntü oluo.. özelliklede kuru alndayken belirginleşio bu.. sanki hava kabarcıı varmış gibi duruo kabuğun altında.. daha ne yapmalıyım bilmiorum.. lamba aldım ilaç kullandım ama hala kabukları çok kötü.. çok sevıyorum onları ama artık her baktığımda sinirlerımı bozuyorlar.. ne yapıcam bilmiyorum...

Edit furkan54ozan: Konu baslıgı konu içeriğiyle alakalı olmalıdır,kısaltma yaparak konusmak yasaktır !
 
RE: bıktım artık..

Kabuk değişimi uzun sürebilir bir süre daha gözlemleyin. Net fotoğraflar varsa daha kesin bi şeyler söyleyebiliriz. Kafanızı takmayın zamanla düzelip normale döner umarım.
 
RE: bıktım artık..

Benim de ona benzer bi sorunum var. Kabuğunun bazı yerleri ve omurgası (hani kaplumbanın kabuğunda çıkıntı var ya işte orası) beyaz etrafıda açık yeşil.
 
Geri
Üst