Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağamın yanağında şişlik var

Havva Nur

Yeni Üye
Öncelikle kolay gelsin,benim kaplumbağamın yanağnda şişlik var iki gündür böyle ve sanki orasında çizik var gibi dokunduğumda tepki vermedi hateketleri yemesi normal bana yardım edebilirmisiniz ne yapmam gerekiyor,kulak iltihabı olabileceğini düşünüyorum ve veterinere götürmek gibi bi şansım şuan yok önerebileceğiniz bi ilaç varmı?

Cvp: kaplumbağamın yanağında şişlik var

Resim koyarsanız arkadaşların size daha iyi yardımcı olacağını düşünüyorum.

Havva Nur' Alıntı:
Öncelikle kolay gelsin,benim kaplumbağamın yanağnda şişlik var iki gündür böyle ve sanki orasında çizik var gibi dokunduğumda tepki vermedi hateketleri yemesi normal bana yardım edebilirmisiniz ne yapmam gerekiyor,kulak iltihabı olabileceğini düşünüyorum ve veterinere götürmek gibi bi şansım şuan yok önerebileceğiniz bi ilaç varmı?

Ne kadar süredir kaplumbağa bakılmakta ?
Kaplumbağanın daha önce geçirmiş olduğu herhangi bir hastalığı mevcut mu ?
Kaplumbağanın kabuk boyu nedir ?
Kaplumbağa akvaryumda mı bakılıyor ?
Akvaryumda bakılıyorsa ; akvaryumda filtre ve ısıtıcı var mı ?
Kaplumbağaya verilen yemler ve vitaminler nelerdir ?

Kaplumbağanın fotoğraflarını eklemek için hızlıresim.com web sitesi kullanılabilir.
Fotoğraf Paylaşımı

Moderatör tarafında düzenlendi:

Odontochelys' Alıntı:
Havva Nur' Alıntı:
Öncelikle kolay gelsin,benim kaplumbağamın yanağnda şişlik var iki gündür böyle ve sanki orasında çizik var gibi dokunduğumda tepki vermedi hateketleri yemesi normal bana yardım edebilirmisiniz ne yapmam gerekiyor,kulak iltihabı olabileceğini düşünüyorum ve veterinere götürmek gibi bi şansım şuan yok önerebileceğiniz bi ilaç varmı?

Ne kadar süredir kaplumbağa bakılmakta ?
Kaplumbağanın daha önce geçirmiş olduğu herhangi bir hastalığı mevcut mu ?
Kaplumbağanın kabuk boyu nedir ?
Kaplumbağa akvaryumda mı bakılıyor ?
Akvaryumda bakılıyorsa ; akvaryumda filtre ve ısıtıcı var mı ?
Kaplumbağaya verilen yemler ve vitaminler nelerdir ?

Odontochelys' Alıntı:
Kaplumbağanın fotoğraflarını eklemek için hızlıresim.com web sitesi kullanılabilir.
Fotoğraf Paylaşımı
Yaklaşık 2 aydir ben bakıyorum ama öncesinde 1sene kadar arkadaşımdaydı o bakıyordu. Bildigim kadarıyla geçirmiş olduğu bir hastalık yok. Kabuk boyucu yaklasık 10cm. Evet akvaryumda bakiyorum filtre ve ısıtıcı şuan yok ama suyunu hemen hemen hergün değiştiriyorum iki gün değiştiremedim evde değildik ondan sonra şişti zaten,vitamin kullanmiyoruz Turtle stick yemi var onu veriyorum muz,ekmek,salam gibi yiyecekleride ara ara veriyorum.

Yem harici hiçbir ürün verme. Sadece yeşillik. Bu vermiş olduğun gıdaların yarattığı pislik beraberinde zararlı bakterilerin üreyeceği alan yaratmış. Akabinde de hayvan kulak enfeksiyonu olmuş. Su ısıtıcı, kuru alan, kuru alana ısıtma lambası ve filtre olması gerekenlerdir. Su sürekli değişmez ve kısmi olarak 3'te 1 oranda değişim uygundur. Su akvaryum ısısına uygun düzeyde olmalı. Eğer soğuk ise akvaryumdan alınan su bir kaba kaplumbağa ile konulup akvaryumdaki su dengeye gelene kadar akvaryuma alınmamalıdır.

Kulaktaki şişlik iki günde olmaz evveliyatı vardır. Akvaryumun genel bir resmi ile hayvanın kulak bölgesinin bir resmini çekip koyarsan duruma bakarız.

Yem olarak sera raffy p, tetra reptomin ve jbl agil al. Bunlar gerekli yemlerdir. Dışardan yerse marul ve kıvırcığın körpe yapraklarından verirsin. Yenmeyenleri yarım saat içinde alırsın.

cem' Alıntı:
Yem harici hiçbir ürün verme. Sadece yeşillik. Bu vermiş olduğun gıdaların yarattığı pislik beraberinde zararlı bakterilerin üreyeceği alan yaratmış. Akabinde de hayvan kulak enfeksiyonu olmuş. Su ısıtıcı, kuru alan, kuru alana ısıtma lambası ve filtre olması gerekenlerdir. Su sürekli değişmez ve kısmi olarak 3'te 1 oranda değişim uygundur. Su akvaryum ısısına uygun düzeyde olmalı. Eğer soğuk ise akvaryumdan alınan su bir kaba kaplumbağa ile konulup akvaryumdaki su dengeye gelene kadar akvaryuma alınmamalıdır.

Kulaktaki şişlik iki günde olmaz evveliyatı vardır. Akvaryumun genel bir resmi ile hayvanın kulak bölgesinin bir resmini çekip koyarsan duruma bakarız.

Yem olarak sera raffy p, tetra reptomin ve jbl agil al. Bunlar gerekli yemlerdir. Dışardan yerse marul ve kıvırcığın körpe yapraklarından verirsin. Yenmeyenleri yarım saat içinde alırsın.

İlginize teşekkür ederim eve daha yeni geldigimiz için birden akvaryum kurma imkanımz olmadı şuan küçük akvaryumda buyuk akvaryum aldik onu hazirlayacağız ve ısıtıcı kuru alan bunlarin hepsini alacağiz bilgileriniz için tekrar teşekkur ederim fotoğraf yukleyemiyorum hata veriyor. Peki bu şişlik nasıl geçer ki 

Eczaneden genta damla alacaksın. Hayvanı kuru bir yere alıp kulağına hergün üçer damla damlat. Diğer kulağına da iki damla damlatırsın. Yemine de sabah ve akşam 4 damla damlatıp elden ağzına ver suya salınmasın. Her öğünde bir yemine 4 damla hepsine değil. Bu ilaçlı verdiğin yemi ilk yedir. Toplamda vereceğin yem kafa hacmini geçmeyecek iyileşince günde tek öğüne düşürürsün.

Tamamdır,çok teşekkür ederim ilginize

Resmi adresinden yükledikten sonra forumlar linkini buraya yapıştır çıkar. Hayvanı görmeliyim şişlik büyükse cerrahi müdahale gerekebilir.

mailto:/RY5RZo.jpg

mailto:/1yA0RD.jpg

Cerrahi müdahaleye gerek yok. Tedavi ile halledilir. Hayvanı ve bulunduğu akvaryumu mümkün olduğunca steril tutmaya çalış. Metilen mavisi yoksa bir tane al. Deep fix dezopur veya contra yada bio- ichthyo da olur. Her su ekleme veya su değişiminde iki damla damlatırsın. Ekipmanları özellikle ısıtıcı ve lambayı en kısa sürede acilen al.

Geri