Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamın yapay bitkiye tavrı

April

Bronz 5 Üye
merhaba arkadaşlar,
100*50*50 akvaryumumda daha önce hiç bitki yoktu. sadece tabanda silis kum mevcut. dün akşam aşağıda linki verilen 20 cm boyunda ipek yapraklı bitkiyi akvaryuma koyarak bir deneme yapmak istedim. (bitki ortamı daha doğal hale getiriyor diye düşünüyorum) . "yeşil" (14-15 cm dişi) önce yaprakları çekiştirip yemeye çalıştı, sonra hayır gelmeyince vazgeçti. bu sabah yine yaprağın birinden ısırıp yukarı sağa sola bitkiyle beraber gezindi. hoşuna gidip oyun mu oynadı yoksa bitkiye sinir mi oldu tam anlamadım. istemiyor mu acaba ? fikrinizi merak ettim, paylaşmak istedim.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=284&urn=13985

Oynuyordur, yer aciyordur, sinir olmustur, yem sanmistir hersey olabilir :)

Cvp: Kaplumbağamın yapay bitkiye tavrı

Koparmadıkça ki koparabileceğini sanmam bir zararı olmaz düşüncesindeyim. Bitkiyi eğer ortada ise orta değil kenar bir yere koymakta fayda var.

kenara yerleştirdikten sonra tekrar çıkarırsa yerinden, özgür bırakayım mı acaba, yoksa tekrar tekrar düzelteyim mi? çok muzur , akvaryumda gördüğü herşeyi didikleme huyu var:smile:

Bir süre sonra bıkacak ve bir yerde bırakacaktır. Orada düzelttikten sonra sabit kalsın. Ki bence kenarda olursa fazla kurcalamayabilir.

gözlemleyip dediğiniz gibi yapacağım. teşekkürler.

yeşillik veriyorsun değil mi ? ilk başlarda yiyecek olarak algılıyorlar. sonra rahat hareket etmelerini engelliyorsa kenara atıyorlar bu açıdan kenara almak iyi olur. bunu kuru alana yakın koyarsan üstüne basıp kafa dışarda uyuyabilirler. bir de benimkilerden birisi gibi gıcıklığına yaparlar. asabiyet yaparsa yaprakları koparıyor.

Cem bey , yeşillik veriyorum. evet ilk başta yiyecek gibi algıladı çiğnemeye çalıştı :smile: sonra da ordan oraya sürükledi bitkiyi, kopardı bir yaprağını dediğiniz gibi . her kaplumbağanın farklı karakteri var diye düşünüyorum. yeşil asabi ve hareketli, kendisi ve akvaryumda alıştığı temel malzemeler dışında herşeye gıcık oluyor sanırım. akvaryumun içindeki cam derecenin peşini yıllar sonra ancak bıraktı :133:
bitkiyi şimdi kenara koydum bakalım ne olacak.

Akvaryum dar olsa başka malzeme istemiyor diyeceğim ama ölçüleriniz gayet güzel. Yeniliklere açık bir kaplumbağa değil anlaşılan. :) Şaka bir yana ortamdaki değişikliklere bazıları bu şekilde tepkiler verebilir.

kaplumbagalar hakkında forumda sürekli cok hosuma giden konular okuyorum :) benım kaplumbagamda akvaryuma koydugum bitkiyi sabıtledıgım yerden kazarak cıkartıyor. silis kum vardı kuma gommustum yapay bitkiyi sürekli bitkiyi herseferinde dibini kazarak kumun üstüne cıkardı sonra ceke ceke filterenin yanına getırdı. silis kumu kaldırıp boyasız taslar koydum akvaryuma yine tasların altına sabitledim ve gene tasları kenarlara cekerek bitkinin sabıtlendıgı kökünü yukarı cıkardı :) sanırım o sekılde durması onu memnun edıyor cunku kac kere düzelttiysem hep kazdı kazdı cıkarttı :)

zeki benimkilerin biride aynısını yapıyor fakat şimdi düşünüyorum da belki de kaşınmak için altını çıkarıyor olabilir. çünkü biz her ne kadar mango kökü önersek de ekstra sürtünecek şeyler buluyorlar.

Madem bitkiyi rahat bırakmayacak gene taşları kum ile değiştirmek daha iyi olur.

Bitkilerin altında ağırlık olanları daha iyi. Bu sorun hiç oluşmuyor.

kaplumbağalar değişik canlılar. ne hissettiklerini tam olarak bilebilseydik keşke. benm "yeşil" bitkiyi bitki olmaktan çıkardı :smile: 3-4 gün üzerine peşini bıraktı gibi. bitkiyi akvaryuma koyduğumdaki ve bu süreçte hissettiklerini merak etmiyorum değil :smile:

Davranışları çok ilginç gerçekten. Benimkiler bitkilere bu tarz müdahaleler yapmadığı için bunu yapanlarıda merak etmiyor değilim.

benim erkek olanda ben ya da diğeri asabını bozdu mu acısını bitkilerden çıkarıyor. artık bana da "patron benim bana uyacaksın" mı diyor anlamadım işi.

Geri