Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamın Yaşam Alanı İçin Danışmak İstiyorum

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Shuushi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Shuushi

Yeni Üye
Merhabalar, bir su kaplumbağam var kendisi 20 yaşında, 5 senedir benimle, şartlarım elverdiğince şartlarını yavaş yavaş iyileştirmeye çalışıyorum.

5 sene önce emanet olarak baktığım kaplumbağayı önceki yuvası çok çok kötü şartlarda bakıyor diye geri vermedim. Küçük bir plastik kapta, suyu temizlenmeden bakılıyordu, büyümesin diye yem verilmiyordu, 15 yaşındaki hayvana 1 balık yemi tanesi veriyorlardı.

Sahiplendiğimde henüz öğrenciydim, kabını, taşını ve beslenme koşullarını daha iyi hâle getirmeye çalıştım yavaş yavaş.

Kendisi şu an kabuk boyu 14,5, kabuk eni 14 şeklinde

Akvaryum alma şansım olmadı, hiç uv lambalarla da yaşamamış bunca zaman, ancak bana geldiğinden beri düzenli güneşlendirdim kendisini

Şu an böyle tekerlekli 60lt'lik kapta, 30lt suda kendisi, her yaz genişletiyorum büyüdüğü için bu yaz da genişleteceğim ama önce danışmak istedim

Şu an kurutulmuş un kurdu, minik balık, minik karides, çubuk yemlerle ve taze meyve sebze ve haşlanmış tavuk vb ile çeşitli besleniyor

Ancak yaşam alanını geliştirmek istiyorum dediğim gibi

Bir de akvaryum pek mümkün olamıyor, depremde evden çıkarttım kendisini sağ salim çok şükür, 6 şubatta, tam yerleşik olamıyorum o zamandan beri, dolayısıyla akvaryum beni çok zorluyor bu anlamda ancak danışmak istedim dediğim gibi

Ekli dosyalar

• 20260727_155728.webp
    20260727_155728.webp
    754.6 KB · Görüntüleme: 2
Geri