Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağamın yaşı ve hareketleri

Dilan1903

Taç 2 Üye
Kaplumbağamın kaç yaşında ve ya kaç aylık olduğunu nasıl öğrenebilirim böyle bir şey mümkün mü?

Kaplumbağam akvaryumun içinde suyun yüzeyine çıkıyo ve dik olarak hızlı bi şekilde dibe dalıp kuma vuruyor kafasını bunu defalarca tekrarliyor bunun anlamı nedir ?

Cvp: kaplumbağamın yaşı ve hareketleri

Mümkün ancak yakınsar sonuçlar elde edilebilecek karapas uzunluğu ve plaka şekil değişikliklerine verilen sabit değerlerin kullanıldığı karmaşık matematik işlemleri kullanmak gerekli.Bir diğer seçenekte iskelet kronolojisi.Bu seçenekler doğada bulunan gelişimi sürekli gözlemlenmemiş canlılar için geçerlidir.Ev ortamında bakılan canlılarda ikinci-üçüncü ya da daha sonraki sahipleri/sahibeleri için önceki bakım şartlarının/sürelerinin bilinmesiyle tahmini olarak yorum yapılabilir.
Su kaplumbağaları kendilerini su içerisinde güvende hissederler.Ani hareketler tehdit olarak algılanır ve kendilerini suda bu harekete göre konumlandırırlar.Bu durumda canlının karakteri de önemli.Kırmızı yanaklı olarak isimlendirilmiş kaplumbağaların ingilizcede "Slider" olarak isimlendirilmelerinin sebebi su dışında bulundukları zamanlarda tehdit olarak algıladıkları ortam değişikliklerinde bulundukları kayadan/kütükten kayarak kendilerini suya bırakmalarıdır.

Evet kırmızı yanaklı su kaplumbağası benim kapluş korku nedir pek bilmez çok insancıl bu zamana kadar korkup kaçtığına ve ya kabuğuna saklandığını görmedim zaten oyun amaçlı yaptığını düşünüyorum çünkü sürekli tekrarlıyor silis kum koyduktan sonra daha sık yaptığını farkettim acaba kendini kaşıma yöntemimi diye merak ettim

Bu in çık hareketleri hayvanın önceden daha az suda yaşayıp daha büyük akvaryuma geçtiğinde görülüyor. Bu bir nevi kışın ahırda kapalı sığırların baharda salıverildiğinde koşması gibidir. Hayvan içindeki yoğun enerjiyi bitirene kadar bunu yapar. Bu hareketiyle mutlu olduğunu da söyleyebiliz.

Bundan yana endişe duyma durağanlık olmasın. Ne kadar çok hareketli olursa boy atması da o kadar hızlı olur.

Net yaş söylenmesi zor. Hayvan 6-7 cm kabuk boylarına kadar olsa kabuk yapısında yoğunluk yoksa 1-2 ay yanılgı payı ile söyleyebiliriz ama daha yetişkinler için bu zor.

İlk 1 hafta fanusta baktım sonra araştırdım fanusta değil Akvaryumda yaşıyorlarmış akvaryum ısıtıcı filtre ampül vb aldım ama uzun süredir akvaryumda silis kumu yeni aldım sanırım ona sevindi ????

Geri