Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamın Yaşı

ScampSoul

Gümüş 5 Üye
Katılım
31 Ocak 2009
Mesajlar
124
Bugün Kardeşim için Antalyadaki Kuşcular Çarsı diye bilinen petshopcuların cok bulunduğu bir çarsıya gittim.Çok kaplumbağa gördüm.Bir elim kadar kaplumbağalar vardı.Birde yavrular.Yavrulara bir baktım cok kücükler.Ben kaplumbağamı aldım zaman bunların 3 katı kesin vardı.Simdi kalumbağam ramazan bayramının ilk günü alalı 1 yıl olmus olacak ama kac yasında bende tam olarak kesitremedim.Kaç yasında olduğunu bilemedim.
Kücük kapluşlarada dayanamadım.Haftaya 2 tane en kücüklerinden alacam.Akvarymucudada 12.5 tl kücük bir akvaryum var.Onuda almayı düsünüom.Ucuz olduğu içinde almıyorum.Çünkü cok tatlı geldi bana akvaryum.Artık büyüyünce yeni akvaryum almak gerecekecek.Ama neyse:)
Simdi kaplumbağa yaşı nerden belli olur?
 
Bu soruya doğru bir cevap vermek imkansız, tahmini bir şey demek de oldukça zordur. Net yaşlarını zaten yumurtadan çıkış tarihleri olmadan bilemeyiz. Petshoplarda satılan 2,5-3 cm lik kaplumbağalar 1-3 aylık arasında olmaktadır genelde. Daha sonraysa neden yaklaşık yaşlarını tahmin etmek zordur derseniz, kaplumbağaların bakım şartları ile büyüme ilişkisine göz atmak gerekir. Oldukça iyi bakılmış, 3-4 çeşit ve kaliteli yemlerle düzenli beslenmiş, vitamin ihtiyacı karşılanmış, herhangi bir hastalık geçirmemiş, yeterince büyük bir akvaryumda, uygun sıcaklıkta ve temiz bir suda büyütülen bir kaplumbağa aldığınız tarihten itibaren 1 yılda 10-12 cm e ulaşabilir. Geçirilmiş bir hastalık ya da besleme bozukluğu, yetersiz ve dengesiz besleme büyümeyi de olumsuz etkiler. Ayrıca akvaryum olmaması ve ya ufak olması, ısıtıcı olmaması, kapta bakılması da kaplumbağanın büyüme hızını oldukça düşürür. Akvaryumunuz ufaksa belli bir yerden sonra kaplumbağanızın büyüme hızı da yavaşlar akvaryuma sığamayacağı düşüncesiyle bünye daha yavaş çalışmaya başlar ve büyümeyi sınırlandırır. Ancak akvaryumunuz ufak olmasına rağmen yanlış besleme yaparsanız, sürekli protein ağırlıklı besleme gibi, o zaman da kaplumbağanız aldığı besinleri enerjiye çevirme fırsatı bulamaz akvaryum ufak olduğu için yeterince yüzüp hareket ederek aldığı besinlerin içeriğini yakamaz ve yağa dönüştürüp depolamaya başlar. Bu da ilerde düzensiz büyümeye ve obeziteye neden olur. Yani kaplumbağanızın ne kadar sürede kaç cm büyüyeceği tamamen ona sağladığınız imkanlara bağlıdır.

Forumda daha detaylı bilgiye de ulaşabilirsiniz bu konuyla alakalı.
 
Geri
Üst