Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamın yuvası yok

preneses125

Yeni Üye
su kaplumbağamın yuvası yok akvaryum alamıyorm şimdilik plastik bişiyin içinde ama onun içinden çıkmak istiyo evde onun için geniş bi yuva yapmak istiyrm :breh: lütfen yardm edin fikir söyleyn
:ff:

su kaplumbağamın akvaryumu yok ve alamıyrm plastik bişiyin içinde ama onun içinden çıkmak istiyo ona kendm evde geniş bir yuva yapmak istiyorum ama nasıl yapılır bilmiyorum lütfen bana yardm edin sizin fikirleriniz bnm için gerçekten çok önemli lütfen :breh: :59:

RE: ÇOK ÖNEMLİ !

Kimyasal değmemiş dikdörtgen derin bir kap edin. Su ısıtıcısı kuru alan ve ısıtma lambası alacaksın. Bunlar gerekli.

Hayvan sudan çıkarılmaz genel temizlik ve sağlık kontrolü, tedavi harici ele alınmaz. Strese girer.

Bu konuyu da incelemelisin.
mailto:/forum/konu-slider-turu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu.html

Cvp: RE: ÇOK ÖNEMLİ !

cem' Alıntı:
Kimyasal değmemiş dikdörtgen derin bir kap edin. Su ısıtıcısı kuru alan ve ısıtma lambası alacaksın. Bunlar gerekli.

Hayvan sudan çıkarılmaz genel temizlik ve sağlık kontrolü, tedavi harici ele alınmaz. Strese girer.

Bu konuyu da incelemelisin.
mailto:/forum/konu-slider-turu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu.html
ama plastik kaptan çıkmak istiyo

kaplumbağanın suyu derin olsa bişi olurmu?

bide kaplumbağamın suyu derin olursa sorun olurmu?

Cvp: ÇOK ÖNEMLİ !

cem abi evde dikdörtgen bir kap bulamadm napıcm şimdi nolur yardm et bana :breh: :breh:

preneses125' Alıntı:
:breh: :breh: cem abi evde dikdörtgen bir kap bulamadm napıcm şimdi nolur yardm et bana                                                      :breh:  :breh:bide bişi sorcm kaplumbağa derin suyun içinde durursa sorun olurmu cem abi bana başka fikir ver lütfen akvaryum alamıyrm evde dikdörtgen kapta bulamadm bide kaplumbağamın alt kabuğu pembeleşmiş gibi geldi bana bişi olurmu :blackeye5:

Su kaplumbağaları balık gibi yüzer küçüklerde akciğer daha gelişmediği için su yüzeyine yakın bir tümsek tutunup dinlenmeleri için gerekli ileri zamanda nefes tutabilme kapasiteleri artıkça su içinde durabilme süreleri artar. 15 cm kabuk boyu sonrası nefes almadan geceden sabaha kadar su içinde uyuyabilirler.

Yapımarketlerde veya plastikçilerde salınım yapmayan kaplar var. 50-60 litrelik ama fiyat kıyaslaması yaptığında 30-50 litre arası bir akvaryuma emsal değere gelir. Bu durumda sağlıklı olan cam akvaryumdur. Petshopları gezip fiyat al. Zaman zaman stok eritmek için indirim yaparlar. Denk gelince alırsın. Bir de yanında ek olarak dandik markaların ısıtıcısı filtresini hediye verirler. Bunları alma sakın. İşine yaramaz. Bunları almasak daha indirim yapar mısınız diye sorarsın. 30 litrelik bir akvaryum hayvan en küçük halinde ise 7-8 ay götürür. Sonra daha büyüğüne geçmek gerekir. Bu da hayvan tek olduğu için. Tabi ne kadar büyük alırsan o kadar uzun süre kullanırsın. Hayvanda daha mutlu olur. Hayvanın sağlıklı gelişimi için bolca yüzmesi gerekir.

Yem olarak sera raffy P ve sera raffy I uygun.

Kaplumbağalar her boyda her daim kaçmak ister. Hatta kaçabildiği yeri bulduğunda bunu unutmaz ve sürekli kaçar.

Şunu da söyleyim kaplumbağa bakımı hem mali hemde bakım anlamında fedakarlık ister. Bir balık beslemeye göre ekipman anlamında masraflıdır. Bakım şartlarının iyiliğine göre 30-35 sene bir o kadar boya gelirler. Bunları da bilmen iyi olur. Verdiğim linki incele.

Yavru hayvanların bünyesi zayıftır bu sebeple bakımları daha titizlik ister. Üşümeye bağlı akciğer enfeksiyonuna yakalanmaları sonucu ileri safhaya ilerlerse tedavi çare etmez.

Şimdilik kabın kenarlarına birşey yasla. Yükselti olsun ki kaçamasın. Kitap vs. Ama kaykılıp içine düşmesin. Hayvan altında kalırsa çıkamayıp boğulabilir.

Senin bu konunu yeni bir başlıkla başka yere açacağım yarın oradan takip edersin.

Cvp: RE: ÇOK ÖNEMLİ !

cem' Alıntı:
Şimdilik kabın kenarlarına birşey yasla. Yükselti olsun ki kaçamasın. Kitap vs. Ama kaykılıp içine düşmesin. Hayvan altında kalırsa çıkamayıp boğulabilir.

Senin bu konunu yeni bir başlıkla başka yere açacağım yarın oradan takip edersin.

tmm çok teşekkürler

preneses125' Alıntı:
cem' Alıntı:

tmm çok teşekkürler
şuan evde ısıtıcı gibi bi şey yok napıcm peki

Geri