Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamız 5. kattan düştü :(

Sibelinsu

Yeni Üye
Katılım
6 Haz 2015
Mesajlar
3
Merhabalar umarım konuyu doğru yere açmışımdır.  dün3 yaşındaki kaplumbağamız 5. Kattan düştü ve kabuğu ciddi şekilde Kırıldı https://ci3.googleusercontent.com/proxy/2HPsK_OsagNunr2SyPTs3Mhsg-KdqoM84T_T1s23CMFREVwuD05GPCO11NIaOwREPgJYDsxjFU8OGEZo4GIiFL3eidc97oMTiA=s0-d-e1-ft#mailto:/forum/images/s1/frown.gif veteriner hastanesine götürdük; ilk olarak iç kanamaya karşı iğne yapıldı ve röntgeni Çekildi röntgende daha iyi durumda gibi görünüyor 3 yerinde kırık var dün gece orada kaldı 2 kez lazer uygulamışlar bir de transamin iğne kabuğu lazerle yapıştırılacak denk getirilip sonra da antibiyotik.,, daha önce böyle bir şey duyanınız ya da yaşayanınız var mı? Şu an içinde yaklaşık 16 yumurta var kırılmamışlar,Bugün de 19:00 da kızımızı aldık, gece 1 kez gündüz de bir kez olmak üzere lazer yapmışlar yemek yedirememişler yemek yesin su içsin dendi ama ıslanmaması gerekiyormuş biz de bir kabın içine az biraz tavuk parçası ve su koyup kabı tek yönde eğip altından da buzdolabı poşeti ile destekleyerek suya girmemesini sağladık az da olsa yemek yedi hatta başını daldırıp epey su da içti şimdi hareket etmemesi ve kaçmaması için dar ve yüksek bir kapta dinleniyor yarın da sabah ve akşam laZer işin götüreceğiz.başka neler yapmalıyız
 
Ne yazıkki fotoğrafları ekleyemedim
 
Cvp: Kaplumbağamız 5. kattan düştü :(

Konuyla ilgili hekim sanirim bilgili bir hekim ve gereken uygulamayi yapmis, hayvani susuz ve karanlik kacamiyacagi sekilde bir kapta tutun susuz kalmasi gerekiyorsa yalniz karanlik olmasi onemli ki uyusun surekli.

Yemi yedirirken bana da boyle bir durum olmustu agzini actirip yemi yedirin daha sonra da siringaya su cekip agzina enjekte edin, bu sekilde su temasi olmadan hayvan yutabilir.

Cok gecmis olsun konu insallah iyi neticelenir resimleri de paylasirsaniz seviniriz.
 
Cvp: Kaplumbağamız 5. kattan düştü :(

Öncelikle geçmiş olsun.Yaşanılan acı tecrübe kaplumbağa güneşlendirmek amacıyla dışarı çıkarıldığında yalnız bırakılmaması konusu için çok sert bir örnek olmuş ki şahsen ben ihtiyacı olan ışıkları sağlayan ürünler olduğu için güneşlendirme taraftarı değilim.


İç kanama tespit edilemediyse veteriner transamini tedbir amaçlı yapmıştır zira transamin komplikasyonlarda pıhtılaşma sağlamak amacıyla kullanılıyor.Lazer de çok amaçlı kullanılabildiği için bu konuda kaplumbağayı görmeden yorum yapmak yanlış olur.


Veteriner,yazdıklarınızdan anlaşıldığı üzere elinden geleni yapmış.Gerisi kaplumbağanın direncine ve sizin göstereceğiniz özene kalmış.
Kaplumbağanın bulunduğu ortamın steril olması herhangi bir patojene karşı yaşadığı kazadan sonra direnç gösteremeyeceği için çok daha önemli.
Bu süreçte kaplumbağanın içeceği suya likit vitamin katılabilir(Örnek).Ayrıca su kaplumbağaları yalnızca suda besin tükettikleri için verilen yem ile su kabının boyutu uyumlu olmalı.
Alisarp'ın bahsettiği karanlık ortam günde 18 saat gibi günün büyük bir çoğunluğunu kapsayacak şekilde sağlanırsa;geri kalan zamanda ihtiyacı olan su ve besini tüketebilir.Bunun için de oda sıcaklığı uygun olan ve nadiren kullanılan bir oda tercih edilebilir.
 
Cvp: Kaplumbağamız 5. kattan düştü :(

Teşekkür ederiz..balkona Güneşlenme Amaçlı değil akvaryumunda ışığımız var ama zaten ev Güneşli sabah Güneş'i akşam Güneşi hep var ve istediği zaman istediği yere uzanıp güneşleniyordu... Yumurtlama zamanı yumurtlama kabının biri oradaydı, ( geçen sene evde de olmasına rağmen oraya yumurtlamıştı)istediği zaman akvaryumundan çıkıp dolaşıyordu ... Balkonda çıkabileceği bir Yükseklik yok martı ya da karga gelip almak istedi sanırım taşıyamayacınca Attı diye tahmin ediyoruz ama taş gibi ağır.. . Veteriner hayatta olması mucize demiş
 
Cvp: Kaplumbağamız 5. kattan düştü :(

Merhaba buradan da =)

sukaplumbagasi.com/forum/konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu-10252.html

Bu konuyu da okumanizi tavsiye ederim.


www.sukaplumbagasi.com/forum/konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu-10252.html
 
Cvp: Kaplumbağamız 5. kattan düştü :(

geçmiş olsun. hayvanın sadece üst kabuğu kırılmış ise o bölgelere gelmeyecek şekilde az bir su konulabilir. su kaplumbağalarının tükürük bezi yoktur aldığı gıdaları su içinde yemelidir. tavuk veya et türevleri vermemeli. şimdilik sera raffy P yemden başka birşey verme. içindeki mineral yemden her gün iki tane ver. (kırmızı olanları) bu mineral, vitamin ve kalsiyum içerir. gammarus ve tetra reptomin de verebilirsin ek olarak kısaca bir iki hamlede çok uğraşmadan yiyeceği yemler verilmeli. tavuğun hiçbir faydası olmaz. üstelik hazmı zor olacağı için hayvan bu halde iken rahatsız edebilir.

hayvan yumurtlama amaçlı aranırken kendini dışarı atmış. yumurtlama dönemi akvaryum dışında bir yere özellikle güneşe doğru gitme meyilleri olur. hayvanın kaçtığı noktayı tesbit edip tedbirini al. çünkü kaçtıkları noktayı unutmaz ve sürekli bunu yaparlar.

hava soğuk ve cereyan olmaması kaydıyla su içinde iken oda havalandırılmalıdır. diğer zamanlar pencere açılmamalıdır aksi halde üşüyüp akciğer enfeksiyonuna yakalanabilir. özellikle yukarıda yazdığım gibi yumurtlama dönemleri kati surette cam açılmamalıdır. hayvan belli bir dönem su içine girmeyeceğine göre bulunduğu odanın sıcaklığı da iyi olmalı. hayvanın enfeksiyon kapma ihtimali söz konusu bu sebeple yumurtlama alanı da yapman olmayacak. kaçamayacağı yükseklikte bir kapta dursun.

lazer işini yeni duydum. bu sistem eğer düşündüğüm gibi ise epoksi yapıştırmadan daha sağlıklı ve daha kısa sürede netice alınmasını sağlar. sanırım lazer ile kemikleri eritip birbirine kaynatıyorlar bu da büyüme esnasında şekil bozukluğunun dengesiz ve fazla olmasını önler. vet. hekime su geçirmez bantlardan o bölgelerde kullanırsam sorun olur mu diye sor. sonuçta yem için suya teması olacak hayvanın. şu an için dikkat edeceğin nokta hayvanın enfeksiyon kapmaması antibiyotik iğnesini de bu sebeple yapmış.

hekimin tam adres ve telefonunu buraya yazarsan iyi olur hastalık bölümündeki hekimler listesine ekleriz. ihtiyacı olan faydalanır.


hayvanı balkona çıkarmamalısın zaten havalar iyi gitmiyor. kuş işi daha da kötü. sadece ısıtma lambası var ise 3 aylık bir süreçte eczaneden devit damla alıp haftada bir, bir damla yemine damlatıp verirsin. sonrasında uva+uvb ampul takviyesi de gerekecek. elindeki ampul ısıtma yapmıyor ise bir tane ısı veren ampul alacaksın. eski tip armut ampuller buna uygundur.
 
Cvp: Kaplumbağamız 5. kattan düştü :(

çok geçmiş olsun rabbim acil şifalar versin....
 
Cvp: Kaplumbağamız 5. kattan düştü :(

Pazar günü kaplumbağamız evde kaldı Pazartesi çok az yemek yedi antibiyotik için veterinere götürdük;  iki gün burada Kalsın dediler bıraktık.. Bugün aldık kabuğu yapıştırılmış yine lazer yapılmış ve antibiyotik verilmiş cuma günü tekrar antibiyotik ve lazer için götüreceğiz . veterinerde kalınca hiç su içirememişler yemek de yememiş eve gelince daha önceki gibi kabını eğik hazırladım ıslanmaması için;bol bol su içti yem olarak da forumda sera raffy p nin kırmızılarından ver demişlerdi aldım evde suyun içine koydum yarım taneyi Aldı ve boğuluyormuş gibi ani hareketler yaptı ve ağzından kahverengi Parçalar çıktı ... Neyseki minicik de olsa tavuk attı ağzına
 
Cvp: Kaplumbağamız 5. kattan düştü :(

suyu senin uyguladığın şekilde verecekler. yani kabuğun arızalı kısmı ıslanmayacak şekilde konacak ve kendisi su içecek. iştahsızlık doğal hayvan büyük kaza atlattı. yeme alışık değil bu problem çıkarmıştır. tavuğun bir faydası yok hayvanlara çabuk büyüsünler diye hormon basıyorlar. ama midesinin boş kalmaması açısından iyidir. stick yemi suya atmadan evvel üzerine bir iki damla damlat yumuşasın öyle ver. hayvan düzelsin. yemede alışmaya başlayacaktır. o aşamaya geldiğinde dışardan başka gıda veme.

hayvan dışkıladığında dışkı rengine dikkat et kırmızı veya bordo renk mi kontrol et. kahverengi ise sorun yoktur.
 
Cvp: Kaplumbağamız 5. kattan düştü :(

Bunu ne için kullanacaksın ?
 
Cvp: Kaplumbağamız 5. kattan düştü :(

Cok gecmis olsun sadece bir tavsiye verecegim antibiyotigi ön koldan uygulatirsan iyi olur.Gerci artik birkac doz uygulama yapilmis sanirsam 3 gunde bir uygulamislar eger boyleyse sefo grubu ilactir o da uygun olacaktir,sorun ogrenin.Ben kas ici olacak sekilde primamicyn adli ilaci,25-50 mg\kg dozdan 6 gun 24 saatte bir uygulatmani onerirdim.Gunde bir uyguladilarsa baytrildir buyuk ihtimal,bobreklerini cok yorar hayvanin,sorun isterseniz.Kesinlikle kaplumbaga veterinere birakilmamali sizin evde baktiginiz gibi bakamazlar.Filtresi,su hazirlayicisi,sizin kurdugunuz saglikli ortam gibi ortam kurmazlar.Sadece tavsiyemi soyluyorum.Kabugu duzgun onarildiysa insallah hayvaniniz birkac haftaya kendine gelir.Bol sans
 
Cvp: Kaplumbağamız 5. kattan düştü :(

İğne uygulaması ön koldan yapılmaz. Ödem oluşması durumunda ön ayağını kullanamaz. Yüzerken manevra yapamadığı gibi kuru alana çıkması zorlaşır. Arka ayak ön kısmından yapılır. Böylece ödem oluşsa dahi ayağı katlanmış biçimde durur bu da gerek yüzmede gerekse kuru alana çıkmada hayvanı fazla etkilemez. Diğer taraftan arka bacaktan uygulamada ilacın etkisi böbreklere daha çabuk ulaşıp daha fazla olacağı için dozaj iyi ayarlanmalıdır.
 
Cvp: Kaplumbağamız 5. kattan düştü :(

Hekim dogru sekilde uygularsa problem soyledigim ilaclarda olmaz.Gogus kasina yapiliyor on kol derken bunu soylemek istedim.Ilacin, bobrege ulasmasi ve portal sistemden eliminasyona ugramadan emilmesi durumu olabileceginden gogus kasi daha guvenli diye gecer.Zaten insulin enjektoru ile nerden baksaniz 0.2 ml 0.1 ml enjekte ediliyor hayvan ayagini kullanabilir.Soylediginiz gibi arka bacaktan da uygulanabilir.Ozellikle bobrege zarari bilinen ilaclarda gogus kasi daha da onem kazaniyor.
 
Cvp: Kaplumbağamız 5. kattan düştü :(

Ayak çukuru boyun bölgesi arası Dediğin gibi en uygunu ama o noktaya yapacak hekim bulmak zor. Kaplumbağalar konusunda bilgisi olan hekim az. İğne işinde usta bulmak ise daha da az. Kaplumbağa konusunda anlamayan hekimlerin birkaç arkadaşın kaplumbağasının ön ayağından yapılan iğne yüzünden hayvanlar az çekmedi. Bacaklarındaki ödem yüzünden haftalarca kullanamadılar. Ön ayaktan yazınca bende bu şekilde anladım.
 
Cvp: Kaplumbağamız 5. kattan düştü :(

Aaaynen diyecegim diyecegim ayip olur diye demiyorum veterinerler yuzunden surungen konusunda veteriner kadar bilgiye sahip olmus durumdayim artik enjeksiyonundan dozlarina kadar.Tip ogrencisiyim,e dedim farmakolojiden mikrobiyolojiden de anliyorum,avrupa veteriner derneginin farmakoloji notlarindan surungen slaytlarini indirip okudum.Klinik enjeksiyonlarini izledim.Yapmayi beceren bir veterinerden de ogrendim.(Ne yazik ki kendisi yapmayi biliyordu ama bilgi konusunda birsey diyemicem).Siz malesef dert cekmissiniz gecmis olsun.
 
Cvp: Kaplumbağamız 5. kattan düştü :(

Ne yazıkki çoğu hekim kedi köpek üstüne yoğunlaşmış. Doğu bölgelerinde küçükbaş büyükbaş hayvanlara özellikle o bölgede hayvanları hasta olanlar çok sıkıntı çekiyorlar. Egzotik hayvanlar konusunda fakültelerde eğitim yakın zamanda başladı.

Biz arkadaşlara hekime gitmeden evvel arayıp kaplumbağa konusunda deneyimi olup olmadığını sorun diyoruz. Hatta bir tanesi bir arkadaşımıza anlarım getirin deyip geldiğinde bizim foruma girip okuduğunu görmüş. Burada her hekimi zan altında bırakmayalım. Söz meclisten dışarı böyle birkaç hekim var.

Eğer zamanın var ise ve dediğin gibi bu ilaçlar uygulama ve dozajlarını biliyor isen bir başlık altında veteriner hekimlerin dikkatine başlığı altında yazabilirsen çok faydası olacaktır. En azından deneyimi olmayıp bakan hekimler uygulama konusunda bilgilenmiş olur.

Akciğer enfeksiyonunun ileri safhalarında enjeksiyon yoluyla antibiyotik vermek her ne kadar işin sonu ölümle sonuçlansa da bir kaç tanesini yaşatabilir diye düşünüyorum. Küçük şehir ve ücra bölgedekiler bu konuda bilgili hekim bulamadığı için oral yollu tedavi öneriyoruz bunda da hayvan ikinci safhaya geçmişse 1/10 ancak kurtuluyor. Enjeksiyon yöntemi özellikle bu safha için şart.
 
Geri
Üst