Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamız şoka girdi ne yapmalıyız

cansucuk

Yeni Üye
Katılım
8 May 2013
Mesajlar
5
Herkese merhaba,

Su sıcaklığı değişiminden dolayı kaplumbağamız şoka girdi. İstanbuldan egzotik hayvanlar konusunda deneyimli Vildan Hanım ile konuştuk (Ankaradayız) ciğerlerine sauna etkisi olmuş olabilir, nefes alamamış ve şoka girmiş olabileceğini söyledi.

Akciğerlerinden rahatsız olduğu için 2 gündür antibiyotik tedavisi yapıyorduk. Bu yüzden ciğerleri de hassastı.

Şu anda kaplumbağamız hareketsiz bir biçimde duruyor, ağzı açık, nefes almıyormuş gibi, elleri ve ayakları ters dönmüşe yakın ve hareketsiz sanki felç gibi. bazen kafasını kaldırıyor ve 1 saniye çırpınıyor kollarından ama yine el kısımları hareketsiz.

Ankarada bir çok yerle konuştuk ama yeterli gelmediler. Gözetim altında tutulacaktan başka bir şey demediler.

Lütfen bu konuda deneyiminiz varsa, tedavi yöntemini biliyorsanız veya Ankarada bildiğiniz egzotik hayvan veterineri varsa yardımcı olun.
 
Cvp: Kaplumbağamız şoka girdi ne yapmalıyız

Geçmiş olsun. Bu hayvanlar ısı konusunda çok hassas malesef.

Ankara da en faydalı yer fakilte diye biliyorum. Kaplumbağalara bakıyorlar.

Bende bu konuda ne yapılacağını bilemiyorum ama bu durumda ise kesinlikle derin suya koymayın derim. Yüzemezse boğulabilir. Kabuğunu aşmayan ısısı uygun bir suda yada lambalı bir kuru alanda tutun. Ancak ben acilen fakülteye götürün diyorum.
 
Cvp: Kaplumbağamız şoka girdi ne yapmalıyız

Teşekkürler...

Taşın üzerine koyduğumuzda kendini suya atıyordu ve kafasını hiç çıkarmıyordu. Hatta bir kere ters düştü ve dönmek için hareket bile yapmadı. O yüzden tamamen suyunu boşalttık. Dediğiniz gibi az bir tabaka su koyabiliriz.

Veterinerlik Fakültesi ile konuştuk yarım saat sonra herkesin çıkacağını (bulunduğumuz yerden yarım saatte yatişemezdik) ve acil kısmında da egzotik hayvanlarla ilgili veteriner kalmayacağını belirtti.

Yarına kadar dayanabilirse, veterinerlik fakültesine götüreceğiz.

Ekleyemedim ama aşağıdaki linklerden görebilirsiniz :(

http://tinypic.com/r/9hm0y1/5

http://tinypic.com/view.php?pic=9hm0y1&s=5
 
Su sig oldugundan isitici girmez bence arada bir sicak su koyun. Resimi gorunce cok uzuldum cok guzel bir yavru. Insallah iyilesir :(
 
Cvp: Kaplumbağamız şoka girdi ne yapmalıyız

Hasta olduğundan dolayı diğer kaplumbağalarımızdan ayırıp ılık su koymuştuk o yüzden bu hale geldi :(

Hepsi bizim değerlimiz, gözümüz gibi bakıyoruz.

Siz de dikkat edin; ılık, sıcak, soğuk su değişimleri kesinlikle yapılmaması gerekiyormuş. Suyun derecesinin yavaş yavaş hazır hale gelmesi gerekiyormuş.
 
Evet bende su sicaklamadan akvaryuma koymuyorum Şelale 'yi bir kere koydum hayvancagiz zar zor hareket etti :t
 
Cvp: Kaplumbağamız şoka girdi ne yapmalıyız

Bu şekilde susuz sürekli durmasıda uygun değil. Oda sıcaklığında su koyun, ama kabuğunu geçmesin. Susuz kalmasın. Kuru bölgeyi ısıtan lamba var değil mi?

Açık söylemek gerekirse hayvanın duruşu sürekli bu şekilde ise hiç iyi görmedim.
 
Söylemeyi atlamışım. Bu sığ suyu ısıtamayacaksınız. Zaten sıcak su eklemenin zararını herkes biliyor. Biraz daha sıcak olması için pet şişeye kaynar olmayan sıcak su koyun. Bu kısmen suyu ısıtır. Ama gece belli zamanlarda bunu yenileyin. Su bir süre sonra oda sıcaklığına gelir.
 
Cvp: Kaplumbağamız şoka girdi ne yapmalıyız

hayvan son safhaya gelmiş. dost acı söyler hesabı fazla bir ömrü olmadığını söyleyebilirim. hayvan ciddi bir biçimde zayıflamış. tedaviyi kesmelisin. hayvan yeteri kadar yıpranmış antibiyotiği kaldıramayabilir. ve veterinere gideceğine göre son olarak onların önerisini alman ve verecekleri ilaç açısından da vücudundan bu antibiyotiği atması gerek. verdiğin ilacın ismi varsa onu da götür. ayakkabı kutusu gibi bir kaba havlu koyup onun içinde üşümeyecek şekilde götürmelisin.

ağzını bu şekilde açıyorsa damla vitamin alıp ağzına damlatman hayvana biraz canlılık katabilir. en azından su içmesi için. şimdilik sığ suda durması uygun. bu kabı gündüz suyu aşırı ısınmayacak şekilde pencere arkasından güneşe tutabilirsin. ama söylediğim gibi bana yaşayacağına dair bir umut vermiyor. gene de ümit kesilmez. geçmiş olsun.
 
Cvp: Kaplumbağamız şoka girdi ne yapmalıyız

cok geçmiş olsun umarım iyileşir. acaba sıcak soğuk su değişikliğini nasıl yaptınız hayvan şoka girdi acaba daha detaylı anlatırsanız iyi olur en azından bizimde başımıza gelmesin yanlış bişe yapmayalım. tekrar geçmiiş olsun
 
Cvp: Kaplumbağamız şoka girdi ne yapmalıyız

Maalesef dün veterinere giderken yolda kaybettik...


Murat bey merhaba,

Suyunu sıcak ve soğuk su ile eşitliyorduk. Ilıktan biraz daha sıcaktı ama akciğerlerinin hassas olmasından dolayı etkilendi. Suyunu değiştirirken ısıtıcının belirli bir süre su derecesini sabitlemesini beklemelisiniz.

Bu arada sadece 2 gün antibiyotik tedavisi görmüştü.
 
Cvp: Kaplumbağamız şoka girdi ne yapmalıyız

Evet eminiz.... Teşekkürler herkese.
 
Cvp: Kaplumbağamız şoka girdi ne yapmalıyız

başın sağolsun cansu. su değişimlerinin sık olmasının veya su ısısının dengesiz olmasının hayvanlara zararı konusunda acı bir örnek. sakın yanlış anlama cansu sadece arkadaşlara yerinde örnek vermek amacıyla anlatıyorum. bu açıdan dikkat edilmesi için kısmi su değişimlerini öneriyoruz. suyun az bulunduğu ortamlarda mecburi genel değişim yapılacağı için hayvan önce bulunduğu su ile bir kaba alınıp gerekli değişim yapıldıktan sonra suların birbirine yakın ısıda olduğu tesbit edildikten sonra hayvan konulmalıdır. bu konuda kesin ısıyı anlamak için her iki suda derece olması iyi olur. elinizde akvaryum için kullanılan derece yoksa veya sadece bir tane varsa diğer kap için evdeki kullandığınız derece de olur.
 
Cvp: Kaplumbağamız şoka girdi ne yapmalıyız

Cem'in yorumu son derece yerinde. Dip çekimlerinde dahi o andaki akvaryumdan aldığım suya koyup ayrı bir kapta bekliyorum su ısısı sabitlenene kadar. En fazla 10-15 dakika içerisinde filtrenin de yardımıyla çekim öncesi ısıya ulaşıyor zaten. Acı bir örnek sizinki, çok üzüldüm.
 
Geri
Üst