Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağamız yumurtlayacak mı?

soprano1982

Bronz 3 Üye
Katılım
24 Eki 2016
Mesajlar
74
merhabalar Cem Bey,

Bizim Zülfikar'ı biliyorsunuzdur. Biz ona kendinden ebatça biraz büyük bir dişi bulduk. Geçici olarak misafirimiz olacak. Bunlar çiftleşti yaklaşık 3-4 hafta önce. Şu sıralar dişi kaplumbağaımızın hareketlerinde de birtakım değişilklikler olmaya başladı. Kuru alana çıkıyor, paspası yırtacak gibi eşeleniyor. kafasını içeri çekiyor gözlerini de kapatıyor. arka ayaklarını birleştiriyor. Sürekli yukarı çıkıyor ve iniyor. biz de yukarı kata kuru alana bir kap dolusu kum koydum ama kabın derinliği 3- 4 cm anca var. şimdi kumun içine giriyor sürekli eşeleniyor. yumurtlayacak mı ne yapmaya çalışıyor anlamadık. ::( üzülüyoruz da sürekli bir çaba halinde. sürekli kumu eşeliyor.
 
Hayvan çiftleşmemiş olsa bile boş yumurta atar. Bu dönem fiziki değişiklikler gözükür. Hayvan akvaryumdan çıkma yada kaçma eğilimi gösterir. Akvaryum tabanında veya kuru alanda durgun ve zaman zaman sabit durur.

Yumurtlama alanı hayvanın boyunun en az en ve boyda iki katı olacak. Tahminen 15-20 cm kadar kum derinliği olmalı. Hayvan eşeleyip yumurtaları bırakıp üstünü kapayacak. Yumurtlama sonrası ısıtma lambası konulacak. Şimdi tam hatırlamıyorum 28-30 arası ısı dişi; 33 derece civarı ısı erkek cinsiyeti olurlar. Tam tersi de olabilir. Yumurta su ile temas etmemeli bozulur. Üzerindeki koruyucu sıvı gider.

Bu alanı küçük dikdörtgen leğenden yap. Kuru alanın kısa cam tarafına gelen kısmına hizalayacak şekilde altına kitap vb. Birşeyler koyarak leğeni cam ile hizalarsın. Leğene gidebilmesi için rampa yap. Dışarı kaçmaması için leğen ve kuru alanın o bölgelerini mukavva ile çerçevele.

Burada alisarp L şeklinde akvaryum yapıp bir kenara yumurtlama alanı yaptı. Bunu inceleyebilirsin.

Eğer akvaryumun büyük ise cam ile belli bir bölge ayırıp orayı yumurtlama alanı yapabilirsin.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bir de duayen abimiz Turgay abinin sitesini incele o bu konuda deneyimlerini yazdı. Prenses yazan konular. Faydalı olur. www.turgaybora.org
 
Geri
Üst