Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbagamizda sorun var mi

Muhendis76

Yeni Üye
Katılım
5 Eyl 2015
Mesajlar
6
arkadaslar,
Kizim iki senedir resimlerini gonderdigim kaplumbagaya bakiyor. Kabugu surekli beyaz renk, ne yapmamizi onerirsiniz.
Bu konuyu bilmedigimiz icin foruma uye olduk, yapmamiz gerekenler konusunda yardimci olursaniz seviniriz.
 
Cvp: Kaplumbagamizda sorun var mi

hayvan yaşına göre küçük kalmış. üst bağadaki plakalarda katmanlaşma var. ve kireç kaplanmış. ıslak diş fırçasına karbonat tozu yoksa sofra tuzu döküp yavaşça ovalayın. sonra kaptaki su sıcaklığındaki su ile durulayın. bunu yaparken bir kaç plaka atabilir yani çıkar. bununla birlikte kireçte bir miktar azalır. kireç bağlamasının sebebi şebeke suyudur. bunun yanında su az ise kabuk sürekli kuruyarak kireç katman katman artmış. içme yada arıtma su ile bu oluşum azaltılır. bu işlemi 3 gün günde bir defa yapın.

hayvan için akvaryum alın. ömürlükte 8 mm cam kalınlığında 80*50*50h veya ara geçişli bir akvaryum alırsanız 80-100 litre su alan bir hazır akvaryum gerekli. yüksekliği 30 cm'den kısa olmasın. daha yüksek daha iyidir. akvaryum içinde aynı balıklardaki gibi su ısıtıcı ve filtre olmalı ekstra olarak kuru alan ve ısıtıcı lamba olmalı. bunlar zaruri ihtiyaçlardır.

su değişimleri emsal sıcaklıkta olmalı. ne sıcak ne soğuk. farklı su değerleri adaptasyonu güçleştirir ve hayvanı hasta eder.

yem olarak ne kullanıyorsunuz ?

bu hayvanlar salmonella bakterisi taşır onun için gerek kaplumbağa gerekse akvaryum kap vb ile ilgili işlemlerden sonra eller bol sabunla yıkanmalıdır. öncesinde yıkama ise hayvan açısından önemlidir.

bu konuyu da inceleyin gerekli bilgiler mevcuttur.
mailto:/forum/konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu-10252.html
 
Cok tesekkur ederim bilgi icin, yazdiklarinizi uygulayacagim
kabugun uzerini biraz surtunce epey kabuk cikti bu arada
İcme suyu kullaniyorum degisim icin, yem olarak da karides ve sera yem kullaniyorum
 
Cvp: Kaplumbagamizda sorun var mi

içme suyu kullanmanız çok iyi.Karidesin markası nedir? Sera marka yemler kalitelidir çoğu kişi sera marka yem kullanıyor.
 
Cvp: Kaplumbagamizda sorun var mi

Anladım karideste iyi marka.hazır yem dışında hayvana başka birşeyler veriyormusunuz?
 
Raffy I yani diğeri de raffy P sanırım. İçindeki kırmızıları ayırın bunlar mineral yemdir. Kalsiyum mineraller ve vitamin içerir. Haftada bir gün bunlardan verin. 8 cm kabuk boyuna kadar günde çift öğün sonrasında günlük tek öğün verilir. Günlük toplam kafa hacmi kadar olacak.

Ayrıca kabuk kas gelişimi için jbl agil ( bu lizin amino asidi içerir) ve ot türevli yani yeşilliklere alışması içinde tetra reptomin alacaksınız. Yosun ve protein içeriklidir.

Akvaryum aldığınızda uygun şekilli yani altına girip kaşınacağı mango köküde alın. Bu şekilde plakaları sürtünerek kendisi atar.
 
Hayir vermem lazim mi

Bir de su linklerdeki akvaryumlar nasildir

http://urun.n11.com/diger/fop-chios-kapali-kaplumbaga-akvaryumu-P51276697

Http://urun.n11.com/diger/fop-paros-kaplumbaga-akvaryumu-filtreli-P51276695
 
Hayvan için gerekli olan vitamin mineral veya kalsiyumu içerir bu gerekli yemdir. Veya sera carnivorda alabilirsiniz. Sera mineral yem ayrı olarakta satılıyor yalnız hayvan tek ve haftada bir verileceği için son kullanma tarihinden önce bitmez. Carnivoru ise 4 öğün verebilirsiniz.

Bunlar akvaryum değil sadece kap. Hatta ölüm kabı dediklerimizin biraz daha caf caflısı. Bunlar olmaz. Hayvan cinsiyetine göre 25-30 cm kabuk boylarına ulaşacak. Alacağınız normal cam akvaryum olacak. 60*25*30h veya 80*30*40h gibi. Tabi bu ömürlük değil. Ara geçişli. Ortam ve ekipmanlar tam olduğunda bu akvaryumlar 2 seneye yakın gider sonrası ömürlük akvaryuma geçiştir.


Bizim aldığımız site bu www.juenpetmarket.com piyasaya göre yarıya yakın ucuzdur.


Özellikle yem konusunda çeşit çoktur.
 
O sitede pek akvaryum bulamadim, genellikle n11 den alisveris yaptigim icin oraya bakiyorum

http://urun.n11.com/diger/dikdortgen-kaplumbaga-bahcesi-no4-P17207415

Buna ne dersiniz, fiyati da uygun gorunuyor
 
Juenden akvaryum değil ekipman ve yemler alınacak.

Su kaplumbağalarında genel kanı boğulabilirlik düşüncesidir oysa nefes alma harici sürekli su içinde dolanır ve dinlenirler.

Bu akvaryumda olmaz. Yüksek olmalı. Kaplumbağalar su içinde yüzüp dolanır. Kuru alan üstten kaçış boşluğu bırakılarak konumlandırılır. Tabana silis kum serilir. Buna göre su ayarlanır. Üst kaçış boşluğu hesaplanırken hayvan dik durumda çenesi cam üstünü aşmayacak boyda olmalıdır yoksa atlayıp çıkarlar. Onun için akvaryum derinliği önemlidir. Böyle bir akvaryuma girince hayvan mutlu şekilde deli danalar gibi bir oraya bir buraya yorulana kadar yüzecektir.

Bulunduğunuz şehirdeki ikinci ellere de bakabilirsiniz ama almadan silikonları ve çizik çatlak kontrolü yapılmalıdır. Silikonlar basıldığında esnemelidir sertse miadı dolmuştur. Camlar sökülüp yeniden silikonlanır.

İstanbulda iseniz mas akvaryumada bakabilirsiniz.


Petshoplara da bir bakın. Fazla yer kapladığı veya talep azaldığında indirim yapıyorlar. Yalnız yanında bazıları ısıtıcı ve filtre hediye veriyorlar bunları almayın. Kalitesizdirler işe yaramazlar.
 
İsterseniz hazır da yaptırabilirsiniz camcıya vb. Ben 60x30x30'luk bir akvaryumu 65 liraya yaptırmıştım bir akvaryumcuya.
Alacağınız kumun 1mm'yi geçmemesine de dikkat edin çünkü kaplumbağalar katı yemleri hazmetmek, midelerinde parçalamak, bağırsaktaki olası parazitleri atmak için kum yerler.
Büyük olduğu takdirde boğazlarına kaçıp boğulma ihtimali var. Yutamayacağı büyüklükte taşlar da konabilir ama temizliği zor olur.
 
Geri
Üst