Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamızın kuru alanda yaptığı dışkı.

Rowe

Bronz 5 Üye
Esenlikler, normalde akvaryum suyunu değiştiğimiz vakitlerde hep bir dışkılaması oluyordu tekrar suya temas edip biraz takıldığı vakit ama bu sefer bunu kuru alanında yapmış. İlk kez böyle olduğunu görünce merak ettik bir problemi mi var acaba diye ve foruma atmaya karar verdik. İlgili görseli aşağıya bırakacağım.

Normalde de kaplumbağalar kuru alanına dışkılayabilir mi? Su içerisinde daha rahat yaptıkları bir şeyi niye böyle yapsınlar? Bir sıkıntısı var mıdır?

Ayrıca siz sormadan söyleyeyim, lambaların ve suyun derecesi olması gerektiği gibi, yemleri ve bakımı da aynı şekilde doğru olarak devam ediyor. Zaten sürekli hakkında konu açarak forumdan teyitler edindiğimiz ve o şekilde bakmaya devam ettiğimiz bir kaplumbağa, o yüzden sorun etmeyin.

İlgili görsel: https://hizliresim.com/kzlm1vm

Kuru alanda ara ara oluyor benim kızım da bazen yapıyor çok sık olmasa da...Sebebini bilmiyorum ama aşağı inmeye üşeniyorsa ondan olabilir...Yumurtlama dışkılama güdüsüyle benzer çalışıyor yanlış bilmiyorsam; benim kız kuru alanda gözümün önünde yumurtlamıştı tam 3 yumurta..

Esenlikler! Hayvanı sudan çıkardığımızda, su ihtiyacına karşı dışkıdaki suyu kullanmak için tutar. Akvaryuma döndüğünde rahatlayıp bırakır.

Hayvanlar kuru alana çıkıp keyif yaptığında inmeye üşenir ve alana bırakabilir. Yada ishal olma durumunda da. Bu bir sorun değildir.

Kuru alanda ara ara oluyor benim kızım da bazen yapıyor çok sık olmasa da...Sebebini bilmiyorum ama aşağı inmeye üşeniyorsa ondan olabilir...Yumurtlama dışkılama güdüsüyle benzer çalışıyor yanlış bilmiyorsam; benim kız kuru alanda gözümün önünde yumurtlamıştı tam 3 yumurta..
Esenlikler! Hayvanı sudan çıkardığımızda, su ihtiyacına karşı dışkıdaki suyu kullanmak için tutar. Akvaryuma döndüğünde rahatlayıp bırakır.

Hayvanlar kuru alana çıkıp keyif yaptığında inmeye üşenir ve alana bırakabilir. Yada ishal olma durumunda da. Bu bir sorun değildir.
İki yanıt için de çok teşekkür ederim, içim rahatlamış oldu, sağ olun. İyi akşamlar!

Geri