Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağanın Akvaryuma Koyma Aşaması.

Emirhan41

Bronz 4 Üye
Arkadaşlar uzun zamandır burada konu açmıyordum kaplumbağa alacaktım sonra caydırdılar beni şuan 70cm lik bir akv var lepistes balığı bakıyorum fakat kaplumbağa bakmak istiyorum sorum şu Hayvanı ilk aldık eve geldik sonra akv ye nasıl salacağız.

Cvp: Kaplumbağanın Akvaryuma Koyma Aşaması.

Soru1:Lepistesler akvaryumda iken mi salacaksın?
Soru2:Akvaryumun diğer ölçüleri nedir?

cenkyenmez' Alıntı:
Soru1:Lepistesler akvaryumda iken mi salacaksın?
Soru2:Akvaryumun diğer ölçüleri nedir?

Hayır lepistesler olmucak akv yi kaplumbaga akv sine donusturucem diğer ölcüler hakkında  70*26*33

Lepistesler olmadan koyulması doğru. Bu doğru karar için şahsen teşekkür ediyorum.

Eğer beni yanlış anlamazsan, caydırmak ile doğru yapmışlar demek istiyorum.

Vermiş olduğun ölçüler 60litre hacimi gösteriyor.

Kum ve kaçış boşluğu (kuru alanı akvaryum üstü kabul ediyorum.) hesaplayınca yüzmesi için 45-50 litrelik bir hacim kalıyor.

Çok küçük boyutlu yavru bir kaplumbağa bulsan bile tahminimce 1-1,5 sene içerisinde daha büyük bir akvaryum gerekli olacak, aksi takdirde hayvana eziyete dönüşecek.

Moderatör Cem sıklıkla söylüyor ve bende katılıyorum: "Bu hayvanlar uzun ömürlü hayvanlar, uzun vadede bakımı masraflı ve zahmetli hayvanlar"

Eğer uzun vadeli bir planlama ve bütçe ayırması yapmak gerekli.

Kusura bakma yoğunluktan diğer konularını inceleyemedim. Dış filtre, iç filtre, ısıtıcı, kuru alan ısıtma lambası, kuru alan ısıtma ampulü, alınacak kaplumbağa türüne uygun kum, kuru alan yapabilecek malzeme (cd kabı yada strafor gibi) bu ekipman tam mı?

Gelecek süreçte uvB lamba, uvB ampul ve mango kökü alınması gerektiğinden ve yaklaşık fiyatlarından haberin var mı?

Besleme düzeni, 4-5 çeşit farklı yem kullanıldığı ve bu yemlerin yaklaşık fiyatlarından haberin var mı?

Bu gerek bütçe olarak gerek emek olarak karşına çıkacak zorluklara, bütçe-zaman-enerji olarak hazır mısın? Buna karar vermek gerekli.

Akvaryumdaki su sıcaklığında hayvanı durulayıp akvaryuma alacaksın. Akvaryumda başka hayvan olmadığına göre direk koyabilirsin. Suya 3 damla metilen damlatacaksın. Yalnız akvaryum ve ekipmanı iyi temizlemelisin.

Bu akvaryum hayvan için 1-1.5 sene arası idare eder. Sonra geniş bir akvaryuma geçilecek.

Hayvanı almadan evvel kuru alan ısıtma lambası vb bunları hazır et.

Ama tavsiyem hiç bulaşmaman. Maliyet ve bakımı temizliği bir yana görsel anlamda birşey yok. Su, kum, kök ve kaplumbağadan ibaret olacak ilk başlarda bitki vs konulabilir ama ileri zamanda herşeyi parçalıyorlar.

Balığın ve ortamın güzelliği var. Oturup seyrediyorsun. Bir de balıklar küçükse karideste alıp koyuyorsun. Canlı bitkileri bahçıvan gibi işliyorlar. Tam seyrangah vaziyet oluyor. Kaplumbağalara 5 dakika baktıktan sonra tamam diyorsun. Temizliği saymazsak hayvanları sadece yem verirken görüyorum hepsi o. Hayvanlar açısından sıkıntı yok etraflarında kimse olmayınca daha mutlular. Kendi açından düşündüğünde de o kadar masraf eziyet ben niye bakıyorum ki bunlara diyorsun. Oturup 2 dakika bakmıyorum.

Beklenmedik anda birden suya atlıyorlar, bir ses oluyor. Güzel oluyor.

Büyümeye / gelişmeye başladığında derisinde / kabuğundaki değişiklikleri gözlemlemek keyif veriyor.

Ama haftada bir iki kez ölüm kabı denilen kap ile alıp eve geldikten sonra internetten araştırıp bu forumu buluşum aklıma geliyor ve aldığıma alacağıma pişman oluyorum.

E o kadar zaman geçirip, o kadar emek harcayıp, o kadar para harcadıktan sonra da vaz geçmek olmuyor.

Öğrencimisin yoksa çalışıyormusun bilmiyorum ama öğrenci için bütçe olarak baya zor, emek olarak da zor.
Çalışan için de emek olarak baya zor, bütçe olarak da zor.

Tatile gidecek, geziye gidecek, iş seyehatine gidecek oluyorsun olmuyor. (tek kaplumbağa için konuşuyorum) yemleme makinesine çok güvenemiyorsun, aklın acaba bozulursa ne olur elektrik kesilirse ne olur da kalıyor. Birden çok kaplumbağa varsa yemleme makinesi de işe yaramıyor, hayvanları ayırman yada akvaryumu bölmen gerekiyor. Başlı başına bir dert.

58 gün sonra balayım var mesela, iki hayvan yeni gelin evinde bir hafta nasıl beslenecek kara kara düşünüyorum.

Bu yüzden hiç başlamadan vazgeçmen öneriliyor.

En iyisi bakmamakmış.Lepistese devam ozaman :)

Cem abi cok karamsar konusmus vallahi. Sahsen gerekli ekipman, imkan ve vakit oldugu surece beslemenin cok zevkli oldugunu dusunuyorum. Asiri emek istemiyor, izlemesi yemlemesi ayri zevk. Sahsen balik yerine tercih ederim

Geri