Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağanın boynundan sarkan beyaz şeyler

BrkGltkn86

Bronz 1 Üye
Uzun süredir kaplumbağamın boynundan ve ayaklarından beyaz şeyler sarkıyor. Sizce bir hastalığı mı var ?

Bir hastalık deil hayvan büyüdükçe deri değiştirir sakın elle müdahale etme,kasınacağı bir taş veya mango kökü al :(

Cvp: Kaplumbağanın boynundan sarkan beyaz şeyler

Deri değişiminde kesinlikle müdahale edilmemeli. Üzerine basmak için Fatih e ek olarak belirttim.

Deri değişimine en faydalı ürün ince silis kumdur. Akvaryumda zeminde yürüdükçe derileri rahat atar. İpek bitkilerden varsa boyun derileride buralara takılır ve atılır.

Yanlış bilgi verdiysem özür dilerim.
Emre abi silis kum bulunmuyor illa netten almak lazım ben yem aldığım yere bakmıştım yoktu .
Emre abi silis kum yerine sahil kumu veya ince kum olurmu :) ??

Silis kumun boyutu ne olmalıdır ? Kapluşlar ağzına alıp yutmasın ?

Mango kökü kabuk değişimindeki kaşınma için uygun olan malzeme Fatih. Her sahildeki kuma güvenemiyoruzki. Oraya ne akıyor bilmiyoruz. Silis kum ucuz olduğu için ben olsam riske girmem. Dere yada deniz içerisinden çekersen iyice yıka. Hele denizde tuza doymuş kumu iyice kaynat derim.

Kaplumbağalar taş yutma ve kum yeme eğilimindedir. Sindirime yardımcı olması açısından bunu yaparlar. Taşın boyutları ve yapısı açısından riski olduğu için yutup boğaz yada sindirim sisteminde kalmasından korkuyoruz. Bu sebeple taşı uygun görmüyoruz. Ama kum yemesi çok iyi. Hatta yiyen hayvanın sindirimi daha sağlıklı olur. Benimkiler özellikle kurutulmuş yemlerden sonra (örneğin balık ve karides) daha fazla kum tüketiyor. 0,7 mm doğal sarı silis kum uygun olan boyuttur. Yada bir aralık derseniz 0,5-1 mm arası. Büyüğü rahatsız eder, küçüğü burna ve göze kaçabilir.
Uygun kum bu;
http://vitasand.com/tr/urun/detail/2/70.html

sahil yani deniz kumunu tavsiye etmem ama zoraki ve çaresiz durumda kalanlar için kıyıdan toplamaktansa deniz içinden toplamak daha güvenli çünkü deniz içinde tuz yanında iyotta olduğu için kıyıya nazaran temiz olur. kıyıda insanların sürekli yürüdüğü yerlerde pislik ve mantar hastalığı olma ihtimali var. bunu da belirteyim.

Geri